12 / 05 / 2024

yerleşim alanlarının imara açılması

yerleşim alanlarının imara açılması

Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış alanlarda belli bir yoğunlukta yerleşim sağlanmadan yeni alanların imara açılmaması teşvik edilecek.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Kentsel dönüşüm yasasında planlanan değişiklikler ortaya çıktı! Tapular tehlikeye mi giriyor?

Yasa teklifi depremden dolayı park, asgari alan ve yerleşim alanlarını rezerv alanlara dönüştürülüyor. Bu durum bazı kişilerce mülkiyet hakkına girdiği belirtildi. Bu durum sonucunda tapular tehlikeye mi giriyor? Uzman isim açıkladı...

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini dile getirdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

TOKİ 35. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 35. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:30'da yapılacak.

Irak hükümeti, DEAŞ'lıların aileleri için yerleşim yeri inşa edecek!

Irak'ta hükümet, terör örgütü DEAŞ unsurlarının aileleri için yerleşim yeri inşası için çalışmalara başlayacak. 

TOKİ 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi bugün saat 11:00'te yapılacak.

TOKİ 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Konut, Sosyal Donatı, Eğitim Yapıları ve Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Uygulama Projeleri İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 32. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün!

Türkiye Genelinde TOKİ Tarafından Yapılacak Olan Yerleşim Alanları Kentsel Tasarım Projeleri Hazırlatılması İşi İle İlgili Mühendislik ve Mimarlık Tasarım Hizmetleri 30. Paket Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün yapılıyor.

yerleşim alanlarının imara açılması Haberi

yerleşim alanlarının imara açılması

Kalkınma Bakanlığının koordinasyonunda hazırlanan ve 2014-2023 dönemini kapsayan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda metropollerin küresel rekabet gücü artırılacak.


Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana-Mersin metropol ve metropol potansiyeli olan şehirler olarak değerlendiriliyor.


Metropol alanlara yönelik politikanın temel amacını, "metropollerin nitelikli mal ve ihtisaslaşmış hizmet üretme, Ar-Ge ve yenilikçilik, yüksek kalitede yaşam ve çalışma imkanları sunma kapasiteleri ile verimlilik düzeyinin yükseltilmesi suretiyle küresel rekabet gücünü artırmak" oluşturuyor.


Strateji doğrultusunda, İstanbul, Ankara, İzmir’e ilave olarak Bursa ile Adana-Mersin’in metropol özellikleri desteklenecek. Adana-Mersin’in, Gaziantep ve İskenderun gibi önemli merkezlerle bütünleşmesi, Doğu Akdeniz Havzası'nda yeni bir çekim alanı oluşturarak ülke genelinde yerleşim sisteminin daha dengeli hale gelmesine çalışılacak.


Metropollere yönelik programlarda, öncelikle tarım ve su havzaları olmak üzere çevreye duyarlılık gözetilecek, gereksiz kentsel arsa üretimine gidilmeyecek. Belediyeler,...