29 / 04 / 2024

yerli mobilya satışları 2015

yerli mobilya satışları 2015

Hükümetin ayakkabıdan sonra mobilya üreticilerini de koruma altına almak için ithal mobilyaya getirdiği ek vergi, firmalarda bayram havası yarattı. Kararla birlikte iç pazardaki satışların yüzde 15 artması hedefleniyor

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Konut fiyatlarındaki tırmanış satışları frenledi! Yabancıya konut satışı da yüzde 60 azaldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ve kredilerdeki sınırlamalar konut iştahını da azalttı. Yerli yatırımcıların yanı sıra yabancılara yapılan konut satışlarının da ilk 4 ayda yüzde 60 oranında azaldığı dikkat çekiyor.

Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı! Yerli müşterilerden yoğun alışveriş!

BMD'den yapılan son dakika açıklamasına göre, Nisan'da markaların hem satışları hem ciroları arttı. İşte o veriler...

TOGG etkisi! Türkiye'de elektrikli otomobil satışları yüzde 172 arttı!

Elektrikli otomobil satışları dünyada yüzde 70 artarken Türkiye'de bu oran yüzde 172 oldu. Peki Yerli otomobil Togg’un yollara çıkmasının ardından elektrikli otomobil satışlarında bir artış olur mu? Diğer otomobil üreticileri de rekabet edebilmek adına satış fiyatlarını TOGG’a göre belirler mi? İşte

Artan fiyatlar otomotiv satışlarını etkiledi! Otomotiv satışlarında yüzde 8.5 düşüş!

Otomotiv satışları, 2022 Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 gerileme ile 458 bin 446 adet olarak gerçekleşti. Yerli üretim araç satışı 198 bin 561 adet, ithal araç satışı ise 259 bin 885 adet olarak kaydedildi.

Yerli üretim otomobil satışları yabancı markaları geçti! İşte zirvedeki ilk 3 marka

Otomobil piyasasında en çok satılan otomobiller belli oldu. Pazarda satılan yerli otomobiller ithal araç satışlarını geçti. İlk üç sırada yer alan yerli markaların ne kadar otomobil sattığı da açıklandı. İşte detaylar...

Otomotiv satışlarında zirve yerli üreticilerin oldu! 4 yerli üretici firma yer aldı! İşte o markalar...

Türkiye otomotiv pazarında 2022 senesinin ilk 6 ayında toplam satışlarda, zirvenin ilk 5'inde 4 yerli üretici firma yer aldı! İthal araçların satışlardan aldığı pay yüzde 56,55, yerli üretim araçların payı ise yüzde 43,44 olarak belirlendi.

Bodrum'da konut satışları yüzde 83.1 arttı!

Bodrum'a yabancı ve yerli yatırımcıların pandemiye rağmen ilgisi devam ediyor. İlçe merkezinde konut satışları Haziran-Ağustos döneminde yüzde 83.1 arttı. 

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut satışlarındaki artış mobilya sektörünü de etkiledi!

MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, koronavirüs salgını sürecinde online siparişlerin arttığını belirtti. Çalışkan, konut satışlarında yaşanan hareketlenmeyle birlikte mobilyada satışların da arttığını söyledi...

Konut satışlarını bu yıl ikinci el sırtlıyor!

Bu yılın ilk 7 ayında Türkiye'de yerli ve yabancıya satılan konut adedi 608 bin 32'ye ulaşırken, satışların yüzde 59,7'sini ise ikinci el oluşturdu.

Konut satışlarına faiz etkisi!

Mart ayında 105 bini aşan konut satışları, Nisan ayında 21 bin azalarak 84 bin seviyesine indi. Bu kayıpta en düşük konut kredi faizlerinin yüzde 1.28’den yüzde 1.55’e çıkması da oldukça etkili oldu. Yerli alımda frene basarken, yabancıya satış ise rekor kırdı.

Konut satışlarındaki düşüş mobilya sektörünü de etkiliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı son verilere göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 oranında azalış kaydetti.

yerli mobilya satışları 2015 Haberi

yerli mobilya satışları 2015

Hükümetin ayakkabıdan sonra yerli mobilya üreticilerini de korumak için Uzakdoğu'dan ithal edilen ev ve bahçe mobilyalarına getirdiği ek vergi, firmalarda bayram havası estirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren karara göre, AB, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna- Hersek, Fas, Batı Şeria, Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney Kore ve Morityus dışındaki ülkelerden ithal edilecek mobilyalar için yüzde 50, aksam ve parçaları için de yüzde 25 ilave gümrük vergisi uygulanacak. Kararın iç pazara yapılan 10 milyar dolarlık satışı yüzde 10-15 oranında artıracağını açıklayan mobilya üreticileri, ayrıca sektördeki haksız rekabetin de bu şekilde önüne geçileceğini söyledi. 


GÖSTERİŞLİ VE KALİTESİZ 

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, ithalata getirilen ek verginin özellikle Çin başta olmak üzere Uzakdoğu'dan gelen...