03 / 05 / 2024

yerli porselen

yerli porselen

1963 yılında İsmet İnönü tarafından açılışı yapılan Tuzla Porselen Fabrikası, 1965 yılında kapanmak üzereymiş. Porselen ithalatı yüzünden 650 işçinin çalıştığı fabrikada, 10 milyon liralık mal birikmiş.

Doların yükselmesiyle yerli turist Türkiye'ye yöneldi!

Döviz kurlarında art arda gelen tarihi rekorlardan sonra özellikle yılbaşı turlarına olan ilginin yurtiçine kaydığı bildirildi. Yerli turistler yılbaşı turları için Türkiye'yi tercih etti..

Zeminde yükselen trend porselen karo!

Ahmet Tahsin Yamaner, porselen karonun inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde son yıllarda yaşanan ivmelenmeyle iç pazardaki payını artırdığını ve doğal taşın rekabet gücünü zorladığını dile getiriyor.

Aksaray Müteahhitler Birliği yerli otomobillere talip oldu!

AKSARAY Müteahhitler Birliği (AKMÜB), yerli otomobile destek olmak amacıyla üretilecek ilk 68 otomobili almaya talip olduklarını duyurdu...

Yerli petrol platformu kurulacak!

TPAO'nun 60'ıncı yıl kutlamasına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli petrol platformunun yolda olduğunu söyledi..

Elektrik üretiminde yerli kömürün payı artacak!

Elektrik üretiminde yerli kömürün payı artacak. AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, elektrik üretiminde yerli kömür kullanımı önümüzdeki dönemde arttırılacak.

Travel Turkey Fuarı'nda yerli ve yabancı katılımcı sayısı 900'ü geçti!

Turizm sektörünün en önemli fuarı Travel Turkey, 900'den fazla yerli, yabancı katılımcı ve 30 ülkenin turizm profesyonelini İzmir'de buluşturdu. Partner ilin Adıyaman olduğu fuarda partner ülke İtalya vize kolaylığı sözü verdi.

1965 yılında Tuzla Porselen Fabrikası kapanmak üzereymiş!

1963 yılında İsmet İnönü tarafından açılışı yapılan Tuzla Porselen Fabrikası, 1965 yılında kapanmak üzereymiş. Porselen ithalatı yüzünden 650 işçinin çalıştığı fabrikada, 10 milyon liralık mal birikmiş.

Çin ve antidamping etkisi yerli demirciyi zora soktu!

Çin’in yüksek miktarda demir cevheri üretimiyle gerileyen demir fiyatlarının üstüne bir de Türk demir çelik ürünlerine getirilen antidampinglerin eklenmesi iç piyasada fiyat düşüşlerine neden oldu. Fiyatlar nedeniyle üretimi azaltan yerli üreticiler zorda

1964 yılında Haliç'in dolmasına porselen fabrikası mani olacakmış!

1964 yılında Haliç'teki çamur tabakasının kalınlığı 30 metre civarındaymış ve bu tabaka her yıl üç metre artmaktaymış. Haliç'te kurulacak porselen fabrikası lazım, olan hammaddeyi buradan temin edebilirmiş.

Bendevi Palandöken: Yurtdışında yayınlanan Türk dizilerinde yerli mobilyalar tanıtılmalı!

TESK Başkanı Palandöken, yurt dışında yayınlanan Türk dizilerinde, mobilya sektöründe üretilen ürünlerin, mücevherat, moda ve hazır giyim sektöründeki yerli marka ürünlerin tanıtımına ağırlık verilmesi önerisinde bulundu

Bien Seramik full body teknik porselen karoları ile ödül aldı!

Arkitera'nın mimarlık alanında her yıl düzenlediği en büyük etkinlik olan ARKIMEET 2014 ödül töreninde seramik sektörünün genç ve yenilikçi markası BİEN 20 mm kalınlığındaki full body teknik porselen karoları ile ödül aldı.

1963 yılında Tuzla Porselen Fabrikası işletmeye açılmış!

1963 yılında Tuzla Porselen Fabrikası, Başbakan İnönü tarafından işletmeye açılmış. Yılda 3 bin 200 ton porselen üretecek olan fabrika, 90 bin metrekare saha üzerinde, 25 milyon liraya mal olmuş.

30 yerli şirket Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için kümeleniyor!

Mersin Akkuyu’da 20 milyar dolar civarında yatırımla kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, yerli şirketler harekete geçti. 30’a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

yerli porselen Haberi

yerli porselen



Milli Sanayi ithalat yüzünden zor durumda 


50 milyonluk fabrika kapanıyor...


Porselen ithalatı yüzünden 650 işçinin çalıştığı fabrikada 10 milyon liralık mal birikti. 


  Yerli sermaye ile kurulan >>Tuzla Porselen Fabrikası'nın, ithalatçılar tarafından piyasaya devamlı şekilde ithal malı porselen eşya sürülmesi yüzünden kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. 50 milyon lira sarfı ile kurulan modern Tuzla Porselen Fabrikası'nın mamulleri de çeşitli piyasa oyunları yüzünden satılmamaktadır. Bu yüzden fabrikanın depolarında  satılmadığından 10 milyon liralık porselen eşya durmaktadır.

  Tuzla Porselen Fabrikası idarecilerinin, Ticaret ve Maliye Bakanlığı'na yaptığı şikayetlerin de