03 / 05 / 2024

Yerli sismik ölçüm teknesi nedir

Yerli sismik ölçüm teknesi nedir

Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü, yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak deniz, göl ve akarsularda kullanılacak sismik ölçüm yapacak yerli tekne inşa edecek.

TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG bugün büyük bir açılış töreni ile banttan iniyor. Peki TOGG neyin açılımı? TOGG ne demek? TOGG'un ortakları kim?

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Emlak Katılım Bankası sektöre destek verecek!

18 yıl aranın ardından hizmete giren Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ, yerli üretim yapan şirketleri fonlayacak. Bankanın yönetim kurulu üyesi Zeki Sayın, ithal ikameli projeleri finanse edip ekonomiyi büyüteceklerini söyledi. 

İstanbul'un sürücüsüz metrosu yerli yazılıma emanet!

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen SCADA yazılımı, megakent İstanbul'da yakında açılması planlanan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey sürücüsüz metro hattının idaresini sağlayacak.

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Sanayi A.Ş. kuruldu!

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Servis Ve Yedek Parça Sanayi A.Ş. bugün Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Zümrüt Yasemin Eranıl tarafından kuruldu. 

Yerli sismik ölçüm teknesi inşa edecekler!

Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü, yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olacak deniz, göl ve akarsularda kullanılacak sismik ölçüm yapacak yerli tekne inşa edecek.

STA, çelik konstrüksiyon binaları ile ilgili yerli yazılım üretti!

Yıldız Teknik Üniversitesi(YTÜ), Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (TEKNOPARK) faaliyet gösteren yazılım firması STA, depreme karşı betonarme binalardan çok daha dayanıklı çelik konstrüksiyon binaları ile ilgili yerli yazılım üretti.

Yol harcamalarına katılım payı itiraz!

Yeni yol açılması, yolların daha fazla genişletilmesi, gibi işlerde bu yoldan yararlanan gayrimenkul sahiplerinden Yol Harcamalarına Katılma Payı alınıyor. Gayrimenkullerin sahiplerinin yol harcamalarına katılım payı itiraz hakkı da bulunuyor...

Asya Katılım Bankası Adapazarı Şeker Fabrikası'nı Yıldız Holding'e sattı!

Asya Katılım Bankası tarafından bugün kamu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamaya göre Asya Katılım Bankası Adapazarı Şeker Fabrikası'nı Yıldız Holding A.Ş.'ye 182 milyon liraya sattı...

Tapu kadastro bölümü!

Tapu kadastro bölümü nedir, tapu kadastro ne iş yapar? gibi sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor. Bu bölümün amacı, işlevleri ve çalışma alanları gibi bilgileri haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Torunlar GYO Halkın Katılımı Toplantısı yapacak!

Torunlar GYO İstanbul İli, Güzeltepe Mahallesi, Çobançeşme Mevkii 'nde inşa edeceği proje için 24 Eylül 2013 tarihinde saat 14:00 'de Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirecek.

İnnovia 4'te 38 bin metrekarelik bir bölüm Yeşil Global İnşaat'a satıldı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan Kamu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamaya göre Yeşil GYO yönetim kurulu toplantısı kararını yayınladı. İnnovia 4'te 38 bin metrekarelik bir bölüm Yeşil Global İnşaat'a satıldı...

Myndos Antik Kenti kazılarının bu sezonki bölümü tamamlandı!

Bodrum'un tarihi ve kültürüyle en önemli beldelerden Gümüşlük'teki Mydos Antik Kenti'ndeki kurtarma kazılarının bu sezonki bölümü tamamlandı... Bodrum Myndos Antik Kenti'nde tarih gün yüzüne çıkıyor...

Yerli sismik ölçüm teknesi nedir Haberi

Yerli sismik ölçüm teknesi nedir

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Berkan Ecevitoğlu, yaptığı açıklamada, Muğla'da 24 Kasım 2012'de 4.4 büyüklüğünde deprem yaşandığını anımsatarak, Muğla'daki Sömbeki Körfezi, Simi Adası civarında depremlerin yaşandığını kaydetti.


Bunların takibinde bir gecede 200'ün üzerinde depremin olduğunu ifade eden Ecevitoğlu, şöyle konuştu:


"Bu çok nadir bir durum. Bu deprem fırtınasını izlemeye başladım. Bu depremler derinlerde meydana geliyor. 120-150 kilometrelere kadar inebilen depremler yaşanıyor. Depremlerin dağılımına bakınca Sömbeki Körfezi ve Bozburun civarında çembere benzer 16 kilometre çapında bir magma odasının silueti belli oluyor. Bozburun'da araştırma yapabilecek şekilde bir portatif tekne tasarlayacağız. Bu tekneyi nehirlerde ve göllerde de kullanabileceğiz. Bu projeyi kasım ayında başlatacağız. Projemiz yaklaşık 2,5 milyon lira maliyetli. Türkiye'de böyle bir ekipman ilk ve karayollarına da...