21 / 07 / 2024

yerli tranvay vagonu nerede üretiliyor

yerli tranvay vagonu nerede üretiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş, 1995 yılında bir tramvay el tutacağının 250 dolara getirildiğini ancak şuan 1 dolara imal edildiğini söyledi. Topbaş, vagonları "Yüzde 50 az maliyetle üretiyoruz.” dedi...

Yerli yatırımcının yurtdışı yatırımlarının yüzde 6,1'i inşaat!

Yerli yatırımcılar ise 2015 ocak-ağustos dönemindeki yurt dışı yatırımlarının yüzde 34,4'ünü madencilik, yüzde 20,4'ünü bilgi ve iletişim, yüzde 8,2'sini bankacılık ve yüzde 6,1'ini inşaat sektöründe yaptı.

E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif raylara indi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milli trenlerde en önemli parça olan 'cer sistemleri'ni yüzde 100 yerli imkanlarımızla yapmayı başardık. Bundan sonra Türkiye, çok kolaylıkla yüksek hızlı tren 'cer sistemleri'ni yapabilir." dedi.

İnegöl Mobiliyum AVM'de 200 yerli marka!

Mobilya alışveriş merkezi "Mobiliyum" İnegöl'de açıldı. AVM, 200 yerli mobilya üreticisini tek bir çatı altında buluşturuyor. Mobiliyum AVM geniş ürün yelpazesine sahip.

Münih Metrosu'nu Durmazlar Makine üretecek!

Türkiye'nin ilk yerli tranvayı İpekböceği'ni de üreten Durmazlar Makine, Almanya’nın Münih kentinde metro ihalesini kazanan Siemens’in araçlarının gövdelerini yapacak.

Otellerde yerli turist sayısı arttı!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor. Ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar euroluk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor.

Yalova yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi oldu!

Mart 2016’da hizmete açılacak olan Körfez Geçiş Köprüsü'nün etkisiyle Yalova'nın İstanbul ve İzmir’in en yakın hinterlandı olması bekleniyor. Son dönemde ise yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi konumunda.

Yerli uçak üretimi için Esenboğa’da arazi tahsis edildi!

Yerli yolcu uçağı TRJET’i üretecek fabrikanın yatırımı başlıyor. Temelinin Kasım'a kadar atılması planlanan tesis için Esenboğa’da arazi tahsis edildi. Test uçuşlarına 2023 yılında başlanması hedefleniyor.

Yerli müteahhitler ucuz konut üretmeli!

ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, ilde Belediye'nin öncülüğünde yerli müteahhitlerin ortak girişimiyle, dar gelirli vatandaşlar için ucuz konut üretilebileceğini söyledi.

Isparta'da ucuz konutu yerli müteahhitler yapsın!

İsparta Ticaret Ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik, İlde Belediye'nin Öncülüğünde Yerli Müteahhitlerin Ortak Girişimiyle, Dar Gelirli Vatandaşlar İçin Ucuz Konut Üretilebileceğini Söyledi.

Isparta'da ucuz konutu yerli müteahhitler yapmalı!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkan Yardımcısı Metin Çelik, ilde belediyenin öncülüğünde yerli müteahhitlerin ortak girişimiyle, dar gelirli vatandaşlar için ucuz konut üretilebileceğini söyledi.

Beylikdüzü yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı!

Osmanlı döneminde havasının temizliği nedeni ile astım hastalarının tedavi edildiği bölge olarak bilinen Beylikdüzü; günümüzde yerli ve yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu.

yerli tranvay vagonu nerede üretiliyor Haberi

yerli tranvay vagonu nerede üretiliyor


İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş, 1995 yılında bir tramvay el tutacağını 250 dolara getirildiğini ancak şuan 1 dolara imal edildiğini söyledi. Topbaş, “Şimdi bir vagon 3.5 milyon Euro'nun altında alınamıyor. Biz 1.57 milyon Euro'ya mal ediyoruz. Yüzde 50 az maliyetle üretiyoruz.” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un ilk yerli üretim tramvayını Topkapı Tramvay İstasyonu’nda tanıtarak deneme sürüşü gerçekleştirdi. Topbaş, İstanbul’da ulaşımla ilgili çeşitlendirme çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini söyledi. Topbaş, “Deniz ulaşımındaki kaliteli gemilerimiz ve yeni ihalesini yaptığımız teknelerimizle İstanbul’da deniz seferlerini artıracak. Diğer taraftan otobüslerimizi yeniledik, kaliteli hale getirdik. Daha da sayılarını artırmak üzereyiz. Metrobüs bizim düşüncemizin çok ötesinde ilgi gördü. Bununla ilgili yine çalışmalar var. Tramvaylar ve hafif metrolarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Esas olan metrolar dedik ve metrolarla...