25 / 05 / 2024

yeşil anahtar otel

yeşil anahtar otel

Yeşil Anahtar Programı sayesinde ülkelerin turizmdeki markaları yükselirken, Türkiye'de de çevreye verdiği zararı en aza indiren, su ve enerji tasarrufuna dikkat ederek "Yeşil Anahtar"la ödüllendirilen turistik konaklama tesisi sayısı 21'e yükseldi

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Doğukan Topçu, Ömer Yıldırım ve Tayfın Yıldırım ortaklığında kuruldu.

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Yeşilyurt'ta otel yapımına izin veren plan geri çekildi!

Yeşilyurt'ta Bakanlık tarafından park alanından çıkarılıp turizm alanına çevrilen ve 15 katlı iki otel yapımına izin veren plan değişikliği Bakırköy Belediyesi’nin itirazı ile geri çekildi. Bölge yeşil kalacak...

Yeşil Mavi Sur Yapı projesi fiyat!

Toplam 268 daire ve ticari birimlerden oluşan Yeşil Mavi Sur Yapı projesi fiyat listesi 432 bin TL’den başlıyor. Projede anahtar teslimlerin 2019 yılının sonunda gerçekleşmesi planlanıyor.

Nurgül Yeşilçay'ın bir aylık kirası 57 bin lira!

Evini tadilata sokan ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay bir aylığına Tarabya Otel'in süit dairesine yerleşti. Yeşilçay bir ay için otele 57 bin lira ödedi.

Yeşil GYO Elexia Tuzla ödemeleri!

17 bin metrekare alanda üzerinde Yeşil GYO Elexia Tuzla projesi konut, otel, AVM, ofis ve Thermal Spa alanlarından meydana geliyor. Yeşil GYO Elexia Tuzla ödemeleri...

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Haziran'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul Beyoğlu Lazzoni Otel’de düzenlenecek. Konferansta “Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı”masaya yatırılacak.

Yassıada'da yeşil tartışması!

Otel ve kongre merkezi inşaatı yapılan Yassıada’nın son görüntüsü tartışma yarattı. Uçaktan çekilen fotoğrafta yeşil dokunun kaybolduğu ortaya çıktı. Projeyi üstlenen MESA, bir açıklama yaptı...

Yeşil Yol projesi doğa alanlarını ranta açacak anahtar!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesine karşı Rize'nin Çamlıhemşin Ilçesi'nde mücadele yürüten Fırtına inisiyatifi, projenin doğa alanlarını ranta açacak anahtar olduğunu belirtti.

Antalya Fame Residence Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kemer merkezindeki 5 yıldızlı Fame Residence Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi olan Yeşil Yıldız'ı almaya hak kazandı.

Kapadokya Dedeman Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kapadokya Dedeman Otel, Turizm Bakanlığı'nın belirlediği standartlara uyarak çevreye duyarlı tesis belgesi sahibi oldu ve 'Yeşil Yıldız' aldı.

Elite World Business Otel Yeşil Yıldız aldı!

Elite World Business Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri" projesi ve "Sürdürülebilir Turizm" kapsamında, çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen 'Yeşil Yıldız' unvanını almaya hak kazandı.

yeşil anahtar otel Haberi

yeşil anahtar otel

Çevreye verdiği zararı en aza indiren, su ve enerji tasarrufuna dikkat ederek çevre dostu ünvanını alan ve "Yeşil Anahtar"la ödüllendirilen turistik konaklama tesisi sayısı 21'e yükseldi. 


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşil Anahtar Programıyla çevrenin korunması yönündeki girişimlerin ödüllendirilerek desteklendiğini, iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunulmasının amaçlandığını belirtti. 


Güngör, uluslararası bir eko-etiket olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından hayata geçirilen programın, ilk kez 1994'te Danimarka'da uygulanmaya başlandığını söyledi.


1998'de Fransa'nın, Yeşil Anahtar Programı'na katıldığını ve kamp alanlarını belgelediğini anlatan Güngör, 2002 yılında da Avrupa'da yaygınlaştığını bildirdi. 


Programın temelde 5 hedefi olduğunu belirten Güngör, "Çevrenin korunması, tüketimin azaltılması sonunda maliyetin düşürülmesiyle ekonomik yönetim, işletmenin daha geniş sorumluluklar alarak turizmin güçlendirilmesine katkısı, ödüllü işletmelerin...