04 / 05 / 2024

Yeşil binalar için atılacak adımlar

Yeşil binalar için atılacak adımlar

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarını sektörün çok olumlu karşıladığını açıkladı.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde geri sayım başladı! Gayrimenkul sektörü 7 Kasım'da buluşacak! 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle 7 Kasım günü İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde değerlendirilecek.

Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 7 Kasım'da!

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilirliğin önemi ve aciliyeti Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği ev sahipliğinde ve T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle 7 Kasım'daki Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

Geleceğin binaları için yeni yapım teknikleri geliştirilmeli!

Türkiye'de yapı stokunun çevre duyarlılığı konusunda gelişimine katkı sağlamak için düzenlenen Yeşil Rapido 2021’in ilk oturumu online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda bina inşaatlarında yapım tekniklerinin önemi tartışıldı.

Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart'ta!

Mimarlık ve inşaat süreçlerinin çevresel etkilerini masaya yatırmak ve yeni çözüm önerileri sunmak için hazırlanan online konferans serisi Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart tarihinde yapılacak.

İBB her ilçe için 'olası deprem kayıp tahmini' kitapçığı hazırladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mega kent İstanbul’un 39 ilçesi için 'İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları' hazırladı.

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...

Arabistan'da kalan 200 inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Arabistan’ın Cidde kentinde Türkiye’ye dönmek için bekleyen 200 inşaat işçisi 10 günü aşkın süredir şantiyede kapalı halde yaşıyor...

İBB yeşil alan için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı istasyon çıkışları, Maltepe dolgu alanı atletizm sahası ve Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yeşil alanlarının yapım işi için ihaleye çıkıyor...

Yeşil binalar için atılacak adımlar Haberi

Yeşil binalar için atılacak adımlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘akıllı kentler, yeşil binalar ve ısı yalıtımı’ konularında yapılacak yasal düzenlemelerle önümüzdeki dönemde yeşil ve enerji tasarruflu evlerin önünün açılacağını açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Çatı Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı M. Nazım Yavuz, yeşil bina uygulamalarının çok önemli bir unsuru olan ve son dönemde yaygınlaşmaya başlayan bitkilendirilmiş çatı uygulamalarının küresel ısınma ve enerji kaynaklarının hızla tükenmesine karşı örnek bir çözüm oluşturduğunu kaydederek, “Bitkilendirilmiş çatılar, oksijen üretimini artırırken, ısı adalarının ve yağış suyu taşkınlarının azalmasını sağlıyor. Ayrıca enerji tasarrufu, yalıtım ömrünü uzatma ve ses yalıtımı gibi faydaları da var. Sektör olarak biz de Türkiye’de bu yöndeki olumlu değişime katkı sağlamak için çalışıyoruz” dedi.


ÇATIDER Başkanı M.Nazım Yavuz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yaptığı "Gerek...