22 / 05 / 2024

Yeşil çatı nası yapılır

Yeşil çatı nası yapılır

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor. Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor..

Elektrikli araç almak isteyenlere Ziraat Bankası’ndan uygun koşullarla Yeşil Taşıt Kredisi

Ziraat Bankası, ‘Yeşil Taşıt Kredisi’ ile elektrikli ya da hibrit araç almak isteyen müşterilerine yeni bir hizmet sunuyor. Peki bu krediden kimler nasıl faydalanacak?

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen Gündem Buluşmaları'nda Yeşil Mutabakat konuşuldu. Horizon Consultancy Yönetici Ortağı Eser Erginoğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin merak edilen konuları katılımcılara aktardı. 

Yeşil Mutabakat Eylem Planı inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu Yeşil Mutabakat Eylem Planı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Şehirlerde yeşil dönüşüm ve akıllı bina dönemi!

Akıllı şehir uygulamaları ve yeşil dönüşüm son zamanlarda sektör temsilcileri tarafından sıkça konuşulan ve gündeme getirilen konulardan. Peki akıllı şehirler nasıl yapılmalı? İşte akıllı şehir ve yeşil dönüşümün ayrıntıları...

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor!

Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler yeşil çatı sistemlerine başvuruyor. 

Yeşil çatı nası yapılır Haberi

Yeşil çatı nası yapılır

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor. Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor. Aşırı yapılaşma sonucunda kaybolan yeşil alanların yeniden kazanılmasında ise yeşil çatı sistemleri önemli bir rol oynuyor. Türkiye'de Onduline Avrasya'nın öncülüğünde 2003 yılından bu yana uygulanan yeşil çatılar, üzerinde her türlü bitki ve sebzenin yetiştirilmesine olanak sağlayarak bahçe keyfini çatılara taşıyor. 

Yeşil çatılar, sürdürülebilirliğin ana ilke olarak benimsendiği günümüz mimarisinin temel öğelerinden biri olarak kabul görüyor. Avrupa'da çok yaygın bir uygulama olan yeşil çatılar, ülkemizde ise inşaat sektörünün yeni trendi olarak dikkat çekiyor. Türkiye pazarına ilk kez 2003 yılında Onduline Avrasya öncülüğünde giren yeşil çatılara duyulan ilgi her geçen yıl daha çok artıyor. Yeşil çatıların...