05 / 07 / 2024

yeşil çatı nasıl yapılır

yeşil çatı nasıl yapılır

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği ev sahipliğinde 2021 Nisan tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center'da gerçekleştirildi.

Yeşil çatılar inşaat sektörünün yeni trendleri arasında!

Yeşil çatılar inşaat sektörünün yeni trendi oldu. Onduline Avrasya Sürdürülebilir Büyüme Koordinatörü Ayşe Miray Şen, Yeşil çatılara duyulan ilginin her geçen yıl arttığını dile getirdi..

Konut yatırımcıları ve gayrimenkul üreticileri için yeşil konut finansmanı önerisi!

Yeşil konut, sağlıklı, enerji verimliliği yüksek doğa dostu yaşam alanı şeklinde tanımlanabilir. Peki yeşil konut finansmanı nedir? İşte detaylar...

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! Hangi ilçelerin zemini sağlam?

Yer bilimci Celal Şengör, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! İşte zemini sağlam olan ve olmayan yerler...

Avrupa'da doğal gaz fiyatları yükseliyor Türkiye'ye yansıması nasıl olacak?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları Rusya'nın vanaları bir bir kesmesinin ardından hızla yükselmeye başladı. Cuma günü megavatsaat fiyatı 117,7 dolar olan doğal gaz fiyatı 124,52 dolara çıktı. Artışın Türkiye'ye nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

İnşaat malzemeleri sanayisi 2022'ye nasıl başladı?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ocak 2022 verilerini yayınladı. Peki inşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi 2022'ye nasıl başladı?

Binalarda sağlam çatı nasıl yapılmalı?

Binalarda hava şartlarına en çok maruz kalan kısım olan çatıların inşasında profesyonel işçilik ve statik hesap büyük öneme sahip. Peki sağlam çatı nasıl olmalı? Çatılar nasıl yapılmalı?

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen Gündem Buluşmaları'nda Yeşil Mutabakat konuşuldu. Horizon Consultancy Yönetici Ortağı Eser Erginoğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin merak edilen konuları katılımcılara aktardı. 

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor!

Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler yeşil çatı sistemlerine başvuruyor. 

Knauf Insulation ile yeşil çatı dönemi!

Knauf Insulation Genel Müdürü Gürcan, "Bu kapsamda ‘yeşil çatı sistemleri’ günümüzde beton yapıların ortaya çıkardığı sorunları büyük oranda ortadan kaldırabilecek çözümlerden biridir" şeklinde konuştu...

yeşil çatı nasıl yapılır Haberi

yeşil çatı nasıl yapılır

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği ev sahipliğinde 2021 Nisan tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center'da gerçekleştirildi. 


Yeşil çatıları Türkiye ile tanıştıran Onduline Avrasya A.Ş.'nin Ana Sponsorluğunda yapılan kongre, 35 farklı ülkeden 500'e yakın katılımcıyı buluşturdu. Arjantin'den Norveç'e kadar dünyanın birçok ülkesinden farklı disiplinlere sahip katılımcının kongreye büyük ilgi gösterdiği gözlendi. 


Dünya çapında üne sahip mimar, tasarımcı, yeşil çatı uzmanları ve yerel yönetim temsilcilerini buluşturan 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi'nde, yeşil çatılardaki en son yenilikler ve teknolojiler paylaşıldı. Kongre, Zorlu Center Peyzaj Müdürü Zerrin Bucaklı ve Yüksek Mimar Deniz Aslan'ın (DS Mimarlık) liderliğinde gerçekleşen "Zorlu Center Teknik Gezisi" ile başladı. Kongre katılımcıları, Boğaz manzarası eşliğinde, Avrupa'nın en büyük yeşil çatı...