21 / 05 / 2024

Yeşil çatı ne

Yeşil çatı ne

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor. Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor..

Yeşil GYO 2022'nin ilk 9 ayında ne kadar hasılat elde etti? Resmen açıklandı! 

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yayımlanan faaliyet raporuna göre, şirket 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla 410 milyon 742 bin 617 Türk Lirası hasılat elde etti. Peki Yeşil GYO'nun dönen varlıkları, aktif toplamı ve özkaynakları ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Yeşil Yapı, 2022'nin ilk dokuz ayında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil Yapı, 1 Ocak 2022 - 30 Eylül 2022 dönemini kapsayan faaliyet raporuna göre; şirket söz konusu dönemde 1 milyon 494 bin 399 Türk Lirası hasılat elde etti. Peki Yeşil Yapı'nın 2022'nin ilk 9 ayındaki özkaynakları, toplam varlıkları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Yeşil GYO 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil GYO, 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 dönemine ilişkin faaliyet raporunu, finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayınladı. Peki Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Yeşil çatı ve pasif evler yaygınlaştı!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın “Çevre Haftası“ için konuştu. Şenal, yeşil çatı ve pasif evlerin önemine değindi.

Yeşil Vadi Projesi Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde bulunan Yeşil Vadi Projesi, Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek.

Urbanscape’le yeşil çatı çözümü sunuyor!

Şehirlerdeki yeşil alan ihtiyacını gidererek çevreye saygılı binalar oluşturmayı amaçlayan ve aynı zamanda binalara estetik bir görünüm kazandırmak isteyenler yeşil çatı sistemlerine başvuruyor. 

Turgay Yeşil kimdir?

Liv Yapı'nın Liv Marmara projesinde satış müdürü olarak görev yapan Turgay Yeşil kimdir? Turgay Yeşil, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Knauf Insulation ile yeşil çatı dönemi!

Knauf Insulation Genel Müdürü Gürcan, "Bu kapsamda ‘yeşil çatı sistemleri’ günümüzde beton yapıların ortaya çıkardığı sorunları büyük oranda ortadan kaldırabilecek çözümlerden biridir" şeklinde konuştu...

Yeşil çatılar şehirlerde sel riskini azaltıyor!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, dünyada hızla yayılan yeşil çatı uygulamalarının, şehirlerde sel oluşumunu azalttığını belirtti.

Yeşil Bursa'ya yeşil bina yakışır!

Bursa'da yapı kalitesini artırmak için 'Yeşil Bina' ne sağlayabilir?" sorusuna cevap arayan İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte çalıştay düzenleyecek.

Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz!

Bitkilendirilmiş çatıların çevre duyarlılığı konusunda iyi bir örnek oluşturduğunu söyleyen ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, “Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz” dedi.

Büyükçekmece'de "Yeşil Çatı" Uygulaması başladı!

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunu bozmamak için, bu bölgelerde yapıların çatılarına doğal bitkiler dikiyor.

Yeşil çatı ne Haberi

Yeşil çatı ne

Beton yapıların içinde sıkışıp kalan şehir insanının havası yeşil çatılarla değişiyor. Sanayileşme ve kentleşme sonucunda doğa hızla tahrip olurken tüm dünyada yeşile olan ihtiyaç da artıyor. Aşırı yapılaşma sonucunda kaybolan yeşil alanların yeniden kazanılmasında ise yeşil çatı sistemleri önemli bir rol oynuyor. Türkiye'de Onduline Avrasya'nın öncülüğünde 2003 yılından bu yana uygulanan yeşil çatılar, üzerinde her türlü bitki ve sebzenin yetiştirilmesine olanak sağlayarak bahçe keyfini çatılara taşıyor. 

Yeşil çatılar, sürdürülebilirliğin ana ilke olarak benimsendiği günümüz mimarisinin temel öğelerinden biri olarak kabul görüyor. Avrupa'da çok yaygın bir uygulama olan yeşil çatılar, ülkemizde ise inşaat sektörünün yeni trendi olarak dikkat çekiyor. Türkiye pazarına ilk kez 2003 yılında Onduline Avrasya öncülüğünde giren yeşil çatılara duyulan ilgi her geçen yıl daha çok artıyor. Yeşil çatıların...