01 / 05 / 2024

yeşil etiketi olmayan asansör

yeşil etiketi olmayan asansör

“Yeşil etiketi olmayan asansörlere binmeyin” uyarısı yapan Ayşegül Nuhoğlu, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre her asansörün bir kimliği ve asansörün görünür bir yerine asılı yeşil etiketi olmalı.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Eski ve verimli olmayan binalar Yeşil Mutabakat ile yenilenecek!

Yeşil mutabakat süreci hakkında değerlendirme yapan Mapei Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, eski verimsiz binaların yenilenme sürecine gireceğini dile getirdi. 

Mimarlar yeşil mimari trendini masaya yatırdı!

Teknoloji ve internet güzellik algımızı değiştirdi. Artık güzel olmayan bir yerde çalışmak hatta bir kahve bile içmek istemiyoruz. Mimarlar değişen güzellik algısını, yeşil mimari trendini ve güncellenen çalışma ortamlarını değerlendirdi.

Yeşil GYO sorumluluk beyanını açıkladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık konsolide olmayan sorumluluk beyanını açıkladı.

Yeşil etiketi olmayan binaya ruhsat yok!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, yeşil etiket alamayan asansörlerin olduğu binaların belediyeler tarafından tescil edilmediğini ve dolayısıyla bu binaların ruhsat alamadığını kaydetti.

Yeşil etiketi olmayan asansör güvenilir mi?

“Yeşil etiketi olmayan asansörlere binmeyin” uyarısı yapan Ayşegül Nuhoğlu, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre her asansörün bir kimliği ve asansörün görünür bir yerine asılı yeşil etiketi olmalı.

Yeşil binaların duvar karoları Seranit'ten!

“EPD Çevre Etiketi”, dünyada ve ülkemizde yeşil bina sertifikasyonu için vazgeçilmez önemde olduğu kadar yakın zamanda başta AB olmak üzere gelişmiş ülke pazarlarına ihracat için de zorunlu bir standart olacak.

Etiketi olmayan asansöre binmeyin!

MAKİNA Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Prof. Dr. Kenan Yakut asansörlerde sarı, yeşil ve kırmızı renkli uyarı etiketleri olduğunu, vatandaşların etiketi olmayan asansöre binmemesi gerektiğini söyledi.

Yeşil bina tasarruf demek!

Sektörünün lider firması, Altensis'in kurucu ortağı Serkan Emin, Leed ya da Breeam benzeri yeşil bina sertifikası alan binaların, çevre dostu olmayan binalara göre pek çok özelliği bünyesinde barındırdığını söyledi...

Recep Gürkan Edirne'de yeşil alanın bozulmasına tepki gösterdi!

Edirne'de resmi olmayan sonuçlara göre seçmenlerin yüzde 36,86 oyunu alarak Edirne Belediye Başkanı seçilen CHP’li Recep Gürkan, yeşil alanın bozulmasına tepki gösteren mahalle halkına destek vererek yıkım için gelen kepçenin önüne oturdu...

Gaziantep Yeşil Vadi Projesi'nde son noktaya gelindi!

Dünyada örneği olmayan Yeşil Vadi Projesi'nde son noktaya geldiklerini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, adaylığının resmi olarak açıklanmasıyla birlikte 20 bin konutluk yeni bir projeyi daha hayata geçireceği müjdesini verdi...

Yeşil Yol projesi ile yaylalar birbirine bağlanacak!

Karadeniz'deki yaylaları birbirine bağlayacağı söylenen Yeşil Yol projesi kafa karıştırdı. Yılın büyük bölümü 5-6 metre kar altında kalacak yolun 'olmayan' yayla turizmine ve doğaya etkisi tartışılıyor...

Haluk Sur: Dönüşümde sadece yeşil binalara ruhsat verilsin!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Haluk Sur, yeşil bina sertifikası olamaya aday olmayan hiçbir projeye ruhsat verilmemesi gerektiği söylüyor...

yeşil etiketi olmayan asansör Haberi

yeşil etiketi olmayan asansör

Her gün çoluk çocuk bindiğimiz asansörlerde, yeşil etiket olup olmadığına hiç dikkat ettiniz mi? “Yeşil etiketi olmayan asansörlere binmeyin” uyarısı yapan Isgcevre.com Mevzuat Portalı Kurucu Ortağı Ayşegül Nuhoğlu, “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği’ne göre her asansörün bir kimliği ve asansörün görünür bir yerine asılı yeşil etiketi olmalı. Ülkemizde birçok asansör bina ile aynı yaşta ve bu asansörler ciddi bir tehlike. Apartman sorumlularını bir kez daha uyarmak istiyoruz, çünkü yaşanacak herhangi bir kazadan onlar sorumlu” uyarısında bulundu.


“Mevzuat okumayı kolaylaştırmayı ve cezaları azaltmayı hedefliyoruz”

Değişen mevzuatların yer aldığı, mevzuat karşılaştırmalarının yapılabildiği, yükümlülüklerin yer aldığı ve sistem üzerinden yıllık faaliyet planlarının yapılabildiği isgcevre.com Mevzuat Portalı, bugün Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarının, denetim firmalarının referans noktası haline geldi. Isgcevre.com Mevzuat Portalı Kurucu...