01 / 05 / 2024

yeşil otel nasıl olur

yeşil otel nasıl olur

Turizmde artık turist de yatırımcı da çevre dostu binalara yöneliyor. Dünya genelinde yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısı artıyor. Çevre dostu turizm yatırımları 4 yılda yüzde 128 arttı...

Devlet desteği ile prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Prefabrik ev yaptırmak için fiyat araştırması yapan vatandaşlar devlet desteklerini de merak edip araştırıyorlar. Buna göre, devlet desteği ile 89.900 TL’ye prefabrik ev nasıl yaptırılır?

Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! Hangi ilçelerin zemini sağlam?

Yer bilimci Celal Şengör, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyük İstanbul depremi hangi ilçeyi nasıl etkiler? Celal Şengör peş peşe açıkladı! İşte zemini sağlam olan ve olmayan yerler...

Avrupa'da doğal gaz fiyatları yükseliyor Türkiye'ye yansıması nasıl olacak?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları Rusya'nın vanaları bir bir kesmesinin ardından hızla yükselmeye başladı. Cuma günü megavatsaat fiyatı 117,7 dolar olan doğal gaz fiyatı 124,52 dolara çıktı. Artışın Türkiye'ye nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye İMSAD tarafından gerçekleştirilen Gündem Buluşmaları'nda Yeşil Mutabakat konuşuldu. Horizon Consultancy Yönetici Ortağı Eser Erginoğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin merak edilen konuları katılımcılara aktardı. 

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Kiraların TL’ye dönüşünde arabuluculuk nasıl işleyecek?

AVM'lerde döviz üzerinden alınan kiraların hangi kurdan hesaplanacağı Arabuluculuk yöntemi ile belirlenecek. Peki, kiraların TL’ye dönüşünde arabuluculuk nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmelerindeki döviz TL'ye nasıl çevrilecek?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yapılan düzenlemeye göre, gayrimenkul alım satım ve kira sözleşmelerine döviz yasaklandı. Peki, kira sözleşmelerindeki döviz TL'ye nasıl çevrilecek?

Nurgül Yeşilçay'dan haciz açıklaması!

Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın gelinlik mağazasına 10 bin TL'lik borç nedeniyle haciz gelmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşilçay, “O mağaza ablamın üzerine'' dedi.

Nurgül Yeşilçay'a haciz şoku!

Ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın İzmir'deki mağazına haciz geldiği ve motosikletine, banka hesaplarına ve tapularına haciz kararı çıktığı iddia edildi.

Yeşil GYO Olağan Genel Kurul Toplantısı 10 Eylül'de!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2017 Olağan Genel Kurul Toplantısı 10 Eylül 2018 Pazartesi günü yapılacak...

yeşil otel nasıl olur Haberi

yeşil otel nasıl olur

Turizmde artık turist de yatırımcı da çevre dostu binalara yöneliyor. Dünya genelinde yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısı artıyor. Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, çevre dostu turizm yatırımlarına ilginin 4 yılda yüzde 128'den fazla artış gösterdiğine dikkat çekti. Ilıcalı sadece yatırımların değil, dünyayı gezmek, dinlenmek ve eğlenmek için seyahate çıkan turistlerin ve küresel anlaşmalar yapan firmaların da yeşil otellere ilgisinin arttığını söyledi. ABD'nin önde gelen araştırma kuruluşu McGraw Hill'in son raporuna göre, yeşil otel işletmecilerinin yüzde 50'sinin yıllık toplam operasyonel maliyetleri farklı oranlarda azalıyor. Yüzde 70'inin enerji maliyetleri yıllık ortalama yüzde 15 düşüyor. Yatırımcıların yüzde 70'inden fazlası mülk değerinde ortalama yüzde 11, bina yatırım geri dönüşlerinde de ortalama yüzde 15 artış olduğunu belirtiyor. 


DEVLER DE TAKİPTE 

Ayrıca marka bilinirliği...