28 / 04 / 2024

Yeşil otel nedir

Yeşil otel nedir

Turizmde artık turist de yatırımcı da çevre dostu binalara yöneliyor. Dünya genelinde yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısı artıyor. Çevre dostu turizm yatırımları 4 yılda yüzde 128 arttı...

Yeşil otellere ilgi 4 yılda yüzde 128 arttı!

Turistler doğayı koruyan oteli tercih ediyor. Çevre dostu otellerin doluluk oranları da artıyor. Dünyada yeşil otellerin yüzde 83’ünde müşteri memnuniyeti ve de doluluk oranları arttı.

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Garden Otel Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Doğukan Topçu, Ömer Yıldırım ve Tayfın Yıldırım ortaklığında kuruldu.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Son günlerde yeşil mutabakat gündemden düşmüyor. Peki yeşil dönüşüm sürecini belediyeler mi yönetecek? Yeşil mutabakatta belediyelere düşen nedir?

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Yeşil sertifika nedir?

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği'ne göre yeşil sertifika isteğe bağlı olarak alıyor. Peki, yeşil sertifika nedir?

Yeşil bina nedir?

Yeşil bina ve yeşil bina sertifikasına ilişkin esaslar geçtiğimiz günlerde Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği kapsamında yayınlandı..

Yeşil binalar için düğmeye basıldı!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Peki nedir bu Yeşil Sertifika Yönetmeliği ve nasıl alınır?

Nurgül Yeşilçay'ın bir aylık kirası 57 bin lira!

Evini tadilata sokan ünlü oyuncu Nurgül Yeşilçay bir aylığına Tarabya Otel'in süit dairesine yerleşti. Yeşilçay bir ay için otele 57 bin lira ödedi.

Yeşil GYO Elexia Tuzla ödemeleri!

17 bin metrekare alanda üzerinde Yeşil GYO Elexia Tuzla projesi konut, otel, AVM, ofis ve Thermal Spa alanlarından meydana geliyor. Yeşil GYO Elexia Tuzla ödemeleri...

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Haziran'da!

“Yeşil Rapido 2.Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı” Dünya Çevre Haftası kapsamında 8 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul Beyoğlu Lazzoni Otel’de düzenlenecek. Konferansta “Yeşil Yapılaşmada Kentsel Dönüşüm Fırsatı”masaya yatırılacak.

Yassıada'da yeşil tartışması!

Otel ve kongre merkezi inşaatı yapılan Yassıada’nın son görüntüsü tartışma yarattı. Uçaktan çekilen fotoğrafta yeşil dokunun kaybolduğu ortaya çıktı. Projeyi üstlenen MESA, bir açıklama yaptı...

Antalya Fame Residence Otel Yeşil Yıldız belgesi aldı!

Kemer merkezindeki 5 yıldızlı Fame Residence Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi olan Yeşil Yıldız'ı almaya hak kazandı.

Yeşil otel nedir Haberi

Yeşil otel nedir

Turizmde artık turist de yatırımcı da çevre dostu binalara yöneliyor. Dünya genelinde yeşil bina kriterlerine uygun tasarlanıp işletilen otellerin sayısı artıyor. Altensis kurucu ortağı Emre Ilıcalı, çevre dostu turizm yatırımlarına ilginin 4 yılda yüzde 128'den fazla artış gösterdiğine dikkat çekti. Ilıcalı sadece yatırımların değil, dünyayı gezmek, dinlenmek ve eğlenmek için seyahate çıkan turistlerin ve küresel anlaşmalar yapan firmaların da yeşil otellere ilgisinin arttığını söyledi. ABD'nin önde gelen araştırma kuruluşu McGraw Hill'in son raporuna göre, yeşil otel işletmecilerinin yüzde 50'sinin yıllık toplam operasyonel maliyetleri farklı oranlarda azalıyor. Yüzde 70'inin enerji maliyetleri yıllık ortalama yüzde 15 düşüyor. Yatırımcıların yüzde 70'inden fazlası mülk değerinde ortalama yüzde 11, bina yatırım geri dönüşlerinde de ortalama yüzde 15 artış olduğunu belirtiyor. 


DEVLER DE TAKİPTE 

Ayrıca marka bilinirliği...