08 / 05 / 2024

yeşil rapido leed eğitimleri

yeşil rapido leed eğitimleri

Çevre Günü olarak kutlanan 5 Haziran 2015 tarihinde, sürdürülebilir mimari ve kentsel tasarımı konuşmak üzere “Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı”nda bir araya gelecek.

Yeşil Rapido LEED Eğitimleri serisinin ikincisi 24 Ocak'ta gerçekleşti!

Ekoyapı-Ekolojik Yapı ve Yerleşimler Dergisi' nin sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği 'Yeşil Rapido' LEED Eğitimleri serisinin ikincisi 24 Ocak 2014 tarihinde YEM' de gerçekleşti...

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Yeşil Rapido 2021’in son oturumunda Tiny House konuşulacak!

Tiny House'un konuşulacağı Yeşil Rapido 2021 konferans serisinin son oturumu 14 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart'ta!

Mimarlık ve inşaat süreçlerinin çevresel etkilerini masaya yatırmak ve yeni çözüm önerileri sunmak için hazırlanan online konferans serisi Yeşil Rapido 2021’in ikinci oturumu 22 Mart tarihinde yapılacak.

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart'ta!

Yeşil Rapido - Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım toplantısı 3 Mart 2021 tarihinde saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

Mimarlık ve yapı sektörünün profesyonelleri Yeşil Rapido 2021'de bir araya geliyor!

Daha yaşanabilir kentler ve sağlıklı yapılı çevreler tasarlamanın önemini sürdürülebilirlik çerçevesinde ele alan Yeşil Rapido Konferans serisi, bu yıl “Nefes Alan Bir Dünya İçin Tasarım” temasıyla online şekilde gerçekleştiriyor.

GYODER'in LEED Yeşil Bina semineri 19 Haziran'da gerçekleştirilecek!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen LEED yeşil bina semineri 19 Haziran'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

Soyak Konforia'ya LEED Silver yeşil bina sertifikası!

Türkiye'nin en çok yeşil konut üreten firması Soyak Yapı'nın, İstanbul Kuzey Bahçeşehir'de hayata geçirdiği Soyak Konforia Projesi, LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası almayı kazandı.   

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

3. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Kasım 2017'de!

Yeşil Rapido, Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, 8 Kasım 2017 tarihinde, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek.

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

yeşil rapido leed eğitimleri Haberi

yeşil rapido leed eğitimleri

Ekoyapı-Ekolojik Yapı ve Yerleşimler Dergisi'nin sosyal sorumluluk projesi olan ve bu yıl 5. kez gerçekleştirilecek olan Yeşil Rapido LEED Eğitimleri etkinliği Dünya Çevre Günü’ne özel olarak kapsamını genişletiyor ve ‘sürdürülebilirlik’ kavramının mimari bakış açısıyla masaya yatırılacağı “Yeşil Binalar ve Ötesi” başlıklı bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Yeşil binalar konusunda farkındalık yaratma hedefiyle yola çıkan ve 5 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Lazzoni Hotel’de organize edilecek olan etkinlikte, Studio Libeskind Başkanı Mimar Yama Karim, sürdürülebilirlik merkezli mimarlık pratiğiyle RIBA Ödülü başta olmak üzere çok sayıda ödüle layık görülen Behnisch Architekten kurucusu Mimar Stefan Behnish ile ekolojik yaşam alanı oluşturma ve restorasyonu ile yeşil altyapı planlaması, saha tasarımı ve yönetimi üzerine 30 yıllık bir deneyime sahip olan dünyaca ünlü Ekolojist Gary Grant...