02 / 05 / 2024

Yeşilköyde yeni bir kilise yapılacak

Yeşilköyde yeni bir kilise yapılacak

Başbakan Davutoğlu'nun gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılması kararlaştırıldı. Türkiye tarihinde ilk kez yeni bir kilisenin inşa edilmesi kararı alındı.

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...

1954 yılında İstanbul'da Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar uzayan Baruthane sahasında yeni şehrin yapımı planlanmış.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ve  1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 1030 ada, 99 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na bedelsiz arazi tahsisi mi yapıldı?

Eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun, yönetiminde olduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na üniversite yapılması için 25 yıllığına bedelsiz tahsis ettiği arsaya ilişkin yeni iddialar ortaya çıktı.

Yeşilköy nazım ve uygulama imar planı askıda!

Bakırköy İlçesi, Yeşilköy Mahallesi, 1030 ada, 103, 104, 109 parseller ile 101, 102 parsellerin bir kısmına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Home&Tex Fuarı Yeşilköy'de başladı!

500'den fazla markayı aynı çatı altına toplayacak Home&Tex Fuarı, Yeşilköy'de başladı. Fuar, 60'ın üzerinde ülkeden 30 bin üzerinde yerli ve yabancı alıcıyı bir araya getirecek.

Yeşilköy sahiline bungalov evler yapılacak!

Yeni Havalimanı’na taşınmak için gün sayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, Yeşilköy sahiline bungalov evler yapacak..

Yeşilköy Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıda!

Bakırköy İlçesi'ne bağlı Yeşilköy Mahallesi sınırları içindeki 1030 ada, 103, 104, 109 parseller ile 101, 102 parsellerin bir kısmına ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

TOKİ Çeşme'ye yeni bir yaşam alanı kazandırdı!

Yörelerin yerel mimari unsurlarından izler taşıyan az katlı yapılarla geleneksel mahalle kültürünün gelişimini destekleyen projeler üreten TOKİ, İzmir Çeşme’de inşa ettiği Reisdere Toplu Konutları’yla, bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandırdı.

Gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor!

Geçen yıl 1.3 milyon konut satışı ile tarihi rekor kıran gayrimenkul sektörü 2017’de yeni bir rekora hazırlanıyor. Yılın ilk 10 ayında 1 milyon 153 bini aşkın ev sahibini buldu. Konut satışlarındaki artışta KDV ve vergi düzenlemeleri ile yapılan kampanyalar etkili oldu.

Zer Göztepe: Fikirtepe'ye yeni bir bakış açısı!

Ceylan İnşaat, inşaat sektöründeki tecrübesini Fikirtepe’ye yeni bir bakış açısı getirdiği Zer Göztepe ile taşıyor. İlbank, KİPTAŞ ve Ceylan İnşaat’ın bilirkişiliğiyle ortaya çıkan proje; 675 konuttan meydana gelecek 360 derece bir yaşam projesi olarak yükselmeye hazırlanıyor.

Düzce'ye yeni bir öğretmenevi yapılacak mı?

Düzce'ye yeni bir öğretmenevi yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a iletti..

Hatay Yeşilköy'de yeni yollar açılıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerin, yol açma ve stabilize çalışmalarında son durak Yeşilköy oldu.

Yeşilköyde yeni bir kilise yapılacak Haberi

Yeşilköyde yeni bir kilise yapılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantıda, Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek Yeşilköy'de yeni birkilise yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi. 


Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıda Başbakan Davutoğlu öncelikle misafirlerini dinledi.


Tek tek söz alan dini azınlık temsilcileri, 10 yılda Türkiye'de azınlıklara bakışın değiştiğini anlatarak, daha önceki dönemlerde yaşanan olumsuzluklardan örnekler verdi. 


Papaz ya da ruhban sınıfından birisinin azınlık okullarında ders vermesine izin verilmemesi, bu kişilere pasaport verilmemesi, verildiğinde de en fazla 6 ay süreyle verilmesi, kiliselerin sinema ya da farklı amaçlara kullanılması gibi yaşananlar anlatıldı.


Fakat İskenderun'da sinema olarak kullanılan bir kilisenin restore edilip Ermeni cemaatine verilmesi, son dönemdeki olumlu gelişmelere örnek olarak aktarıldı. 


Aynı şekilde hükümetin yurtdışına göç etmiş olanlara da "dönün" çağrısında bulunmasından duyulan memnuniyet dile getirildi....