05 / 05 / 2024

Yeşillenen otel sayıları

Yeşillenen otel sayıları

TUROB, Bureau Veritas ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen ve turizm tesislerinin çevreye duyarlılığını belgelendiren 'Yeşillenen Oteller Sertifikası'nın 2015 yılında almaya hak kazanan ilk otel Eresin Hotels İstanbul oldu.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Bungalov otel satışlarında yüzde 400'lük rekor artış!

Enuyguncom'dan yapılan açıklamaya göre, ilkbahar için bungalov otel satışlarındaki artış, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 400 arttı.

New York'ta kiralık ofis sayısı artışta!

İnşaat şirketleri birçok yeni ofis inşa ederken New York’taki kiralık ofis sayıları her geçen gün artış gösteriyor.  New York’taki ofis piyasasında toparlanma sürecinde yeşil ışık yandı.

Diyarbakır'daki sporcu ve spor tesisi sayıları mecliste!

Diyarbakır ilindeki sporcu ve spor tesisi sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

O kişiler ikamet harcından muaf sayılacak!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile iltica başvurusu yapanların ikamet harcından muaf tutulmaları amaçlanıyor...

Enerji etüdü yapılması gereken bina sayıları mecliste!

Enerji etüdü yapılması gereken bina ve tesis sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milyonerlerin mevduatı 2 trilyon liraya dayandı: Sayıları 9 ayda yaklaşık 76 bin arttı!

Hesabında 1 milyon TL ya da üzeri parası olan mudi sayısı 9 ayda 76 bin 123 artarken, milyonerlerin toplam mevduatı 2 trilyon TL'ye yaklaştı.

Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları mecliste!

2020 yılında Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Sancar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hilton Mall of İstanbul Otel kapılarını açtı!

Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi ve karma projesi Mall of İstanbul bünyesinde bulunan Hilton Mall of İstanbul Otel kapılarını açtı.

İstanbul'da ağır hasar yapan depremler ve aralarındaki yıl sayıları!

Araştırmacı-Yazar Bülent Ağaoğlu,  İstanbul için geçmişte yaşanan 15 ağır hasar yapan deprem ve aralarındaki yıl sayılarını kaleme aldı. İşte Ağaoğlu'nun o yazısı...

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Yeşillenen otel sayıları Haberi

Yeşillenen otel sayıları

Eresin Hotels İstanbul'a Yeşillenen Oteller Sertifikası, TUROB Geleneksel Aylık Toplantısı'nda Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa tarafından takdim edildi. 2009 yılında hayata geçirilen proje, çevreye duyarlı konaklama tesislerinin sayısını artırmayı hedefliyor. 


Eresin Otelleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "2015 yılının ilk Yeşillenen Oteli olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sürdürülebilir turizm adına ana hedefimiz çevre dostu olarak operasyonlarımızı devam ettirebilmek ve yeni yatırımlarda bu konuya gereken önemi vermek. Yeni nesillere yaşanabilir yeşil bir dünya bırakmak için, Eresin adına gerekli katkıları sağlayabilmeye çalışıyor ve tüm çalışanlarımızla beraber çevreye olan duyarlılığımızı korumaya devam ediyoruz." Çevreye duyarlı tesislerin sayısı artıyor Sektörde rekabet gücünün yükselmesinin en önemli yolunun, sürdürülebilir turizm ilkeleriyle hareket edilmesinden geçtiğini savunan Yeşillenen Oteller...