18 / 05 / 2024

yht kaza mı yaptı

yht kaza mı yaptı

Dilovası Diliskele Tüneli mevkisinde deneme sürüşü yapan ve üzerinde "test treni" yazan Piri Reis adlı tren, henüz belirlenemeyen bir nedenle ray bakım makinesine arkadan çarptı. Kazada, tren ve bakım makinesinde hasar oluştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

52 kente daha yüksek hızlı tren geliyor! Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan YHT müjdesi!

Ulaşım çalışmalarına yenisini ekleyecek olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 52 şehre daha yüksek hızlı tren yapılacağını ilan etti. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Yanan elektrikli aracı söndürmek için 25 ton su lazım!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Pendik’te bir tırın taşıdığı elektrikli araçların aniden yanması, kaza ve yangın sonrası elektrikli araçlara müdahalelerin nasıl olması gerektiği sorusunu gündeme getirdi. İşte bu konuda bilmeniz gerekenler.

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Enuygun.com Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, kiralık araçla kazan yapılması halinde yapılması gerekenleri açıkladı. Sağlam, "Kiralık araç ile seyahat eden kişiler de tüm diğer sürücüler gibi kaza anında sakin kalmalılar" dedi.

Düğün hazırlığı yapanlara bir müjde daha! Hayat kurtaran detay

Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulamaya konuldu. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalatmış oldu.

Ankara-Sivas ve Ankara-İzmir YHT hatlarının maliyeti 90 milyar TL arttı!

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2023 Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'na göre, Ankara-Sivas YHT hattında 40 milyar, Ankara-İzmir YHT hattında ise 50 milyar liralık maliyet artışı olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

Ankara-Sivas YHT hattı ne zaman açılacak? Bakan Adil Karaismailoğlu tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu merakla beklenen Ankara-Sivas YHT hattımızı hizmete açılacağı tarihi duyurdu. İşte o tarih...

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Bursa'da hayata geçirilen Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattı'nın temel atma töreni bugün gerçekleşti. Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaloğlu katılım sağladı. 

Kanal İstanbul, Çerkezköy-Kapıkule YHT Projesi’nin maliyetini katladı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye'yi demiryolu ile Avrupa'ya bağlayacak Halkalı-Kapıkule YHT projesinin Çerkezköy-Halkalı bölümünün maliyetinin Kanal İstanbul güzergahıyla kesişmesi sebebiyle 3.1 milyar TL’den 7.7 milyar TL’ye yükseltildiğini belirtti.

Halkalı-Kapıkule YHT projesinin maliyeti 2.5 katına mı çıkarıldı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Halkalı-Kapıkule YHT’deki maliyet artışıyla beraber projeye firmalardan talebin yüksek olacağını belirtti. Akın, projedeki maliyet artışının Kanal İstanbul güzergâhıyla kesişmesi olduğunu söyledi.

yht kaza mı yaptı Haberi

yht kaza mı yaptı

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi kapsamında Köseköy-Gebze kesimindeki hatta deneme sürüşü yapan "Piri Reis" treni, ray bakım makinesine arkadan çarptı.


Dilovası Diliskele Tüneli mevkisinde deneme sürüşü yapan ve üzerinde "test treni" yazan Piri Reis adlı tren, henüz belirlenemeyen bir nedenle ray bakım makinesine arkadan çarptı. Kazada, tren ve bakım makinesinde hasar oluştu. Olay yerine gelen polis ve demiryolları ekipleri, bölgede güvenlik önlemi aldı. Ekipler, iş makineleriyle hasar gören vagon ve ray bakım aracını kaldırmak için çalışma başlattı.


 Daha önce 5 Temmuz'da açılacağı belirtilen YHT'nin son yapılan açıklamaya göre 11 Temmuz’da seferlere başlayacağı...