29 / 04 / 2024

YHT tünel inşaatları

YHT tünel inşaatları

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi'nde 16 Aralık 2014 tarihinde "Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi Ankara/Polatlı - Afyonkarahisar Kesimi Tünel İnşaatları" konulu bir konferans düzenlendi.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Buca Metrosu'nda tünel kazısı için geri sayım başladı!

Buca Metrosu için çalışmalar hız kazandı. Tünel açma makineleri TBM’lerin girmesine sayılı günler kaldı. Peki hangi istasyonlar olacak? İşte ayrıntılar...

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Çaykur'un çay fabrikası için tünel inşaatları tamamlanıyor!

Çaykur’un İkizdere ilçesinde yapılması planlanan çay fabrikası için tünel inşaatları 1,5 ay içerisinde tamamlanacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, proje alanında incelemelerde bulundu. 

Mevlüt Çavuşoğlu: Konut inşaatlarında Türk firmalarını öneririm!

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Radman'la ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakan Radman'a konut inşaatların Türk firmalarını önerdiğini dile getirdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

AS Volkan Altyapı Tünel İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

AS Volkan Altyapı Tünel İnşaat Limited Şirketi kuruldu.

Çin'de tünel inşaatı çöktü: 4 kişi öldü!

Çin'in güneybatısında bulunan Yünnan eyaletinde inşaat halinde bulunan bir tünel çöktü. Olay sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti.

Trabzon Boztepe'deki tünel ve yol inşaatına tepki! 

Trabzon'da Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı olan Boztepe'de yol ve tünel inşaatı tepkilere yol açtı. Doğa ve Tarifi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç.Dr Coşkun Eruz çalışmaların kent siluetine zarar verdiğini belirtti. 

YHT tünel inşaatları Haberi

YHT tünel inşaatları

AKÜ Maden Mühendisliği Bö'ümü özetim Üyesi Doç Dr. Alı Sarışık'ın konuşmasının ardandan başlayan konferansla söz alan Jeoloji Mühendisi Taylan Demir, projenin Polatlı ite Afyonkarahısar tren garı arasında yer alan 167 kilometrecik hızlı İren imalatının ait yapı işlerim kapsadığını be 1erek,' Proje kapsamında yer alan tum kazı-dolgu tşlen, sanat yap lan, betonarme imalatlar kı bunlar içerisinde ust ve ait geçitler, menfezle', viyadükler de'me tünel imalatlarımız ve top'ak işi imalatlarından da subbalast olarak tabir ettiğimiz tren rayının iç nde bulunduğu balast kademesinin alt seviyesine kadar olan ımalatlannın tamamım yer almaktadır" dedi Demir, projenin Ankara-Konya hızlı tron projesin n 22 kilometresinden bir makas ile aynidğını belirterek bu noktadan Afyonkarahısar tren garının mesafesinin 167 kilometre olduğunu söyledi Demir. "İşimiz Polatlı'dan başlıyor Projede Polatlı...