03 / 05 / 2024

Yiğitler Barajı kemalpaşa

Yiğitler Barajı kemalpaşa

DSİ ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ortaklaşa yapmak üzere 2000'li yıllarda projelendirilen ancak 17 yıldır gerçekleştirilemeyen Yiğitler Barajı'nın ihalesi 20 Mayıs'ta yapılacak

1939 yılında Maraş'a Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış!

Kahramanmaraş'a 1939 yılında Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış.

Yiğitler Barajı Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Yiğitler Barajı Projesi için yapılan harcama tutarı ve projenin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özbaşyiğitler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

Özbaşyiğitler İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi bugün 600 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Kemalpaşa’da TOKİ başvuruları başlıyor!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçede hayata geçirilen TOKİ konutları için başvuruları almaya başlayacaklarını dile getirdi. 

İzmir Kemalpaşa'da 5.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Mahallesi Taşkahve Mevkii'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 5 milyon 616 bin 300 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları yine mahkemelik oldu!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bölge halkı, AKP'li belediyenin kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları mahkemelik oldu!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projesine bölge halkından tepki geldi. Vatandaşlar, kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.

İzmir Kemalpaşa'da 5.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli , Kemalpaşa İlçesi, Ulucak Mahallesi Taşkahve Mevkii'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 5 milyon 616 bin 300 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm planlarına dava açılacak!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projelerine halkın onayı alınmadığı için itiraz eden ve dernekleşmiş olan mahalle sakinleri 2. defa askıya çıkan planlara karşı tekrar dava açacak.

Mahalle Kemalpaşa'da hemen tapu fırsatı!

Sıradışı konseptiyle dikkatleri üzerine çeken Mahalle Kemalpaşa'da eski mahalle konseptini yansıtılıyor. Proje, çocuk öncelikli tasarımı, motorlu araçtan arındırılmış ve ıhlamur kokulu sokaklarıyla fark oluşturuyor.

Kemalpaşa'da yeniden bir imar çalışması başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Kemalpaşa Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Başkan Arif Uğurlu, bölgede hayata geçireceği hizmetleri anlattı.

İzmir Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm sözü!

İzmir Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleri'nde vatandaşlarla bir araya gelen Saadet Partisi'nin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Özüdoğru, Kemalpaşa'ya kentsel dönüşüm sözü verdi.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm hamlesi!

İzmir'in Kemalpaşa Belediyesi, yerel seçim öncesi kentsel dönüşümü başlatmak için meclisten karar çıkardı ve belediyeyi 5 milyon lira borçlandırdı.

Yiğitler Barajı kemalpaşa Haberi

Yiğitler Barajı kemalpaşa


DSİ ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ortaklaşa yapmak üzere 2000'li yıllarda projelendirilen ancak 17 yıldır gerçekleştirilemeyen Yiğitler Barajı'nın ihalesi 20 Mayıs'ta yapılacak. Üç yılda bitirilecek16 milyon metreküp kapasiteli barajın suyunun yüzde 57,5'u KOSBİ tarafından sanayide, yüzde 42,5'u ise ilçe tarım arazilerinin sulamasında kullanılacak.


DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, 17 yıldır beklenen Kemalpaşa Yiğitler Barajı ihalesinin yapımının önündeki tüm engellerin kalktığını ve 20 Mayıs'ta yapım ihalesine çıkılacağını açıkladı. DSİ ile KOSBİ arasında 17 yıl önce imzalanan protokole göre barajın yapımının o dönemde KOSBİ tarfından üstlenilecek olmasına karşın mali yetersizlikler ve tüzel kişiliğinin 4 kez iptal edilmesi gibi nedenlerle yapılamadığını belirten Çelenk, karşılıklı görüşmeler ve bürokratik mevzuatla ilgili çalışmalar sonucu Ocak 2016'da imzalanan son protokolle yıllık 16.12 milyonmetreküp suyun 9.27...