28 / 08 / 2024

Yıl sonunda konut satışları artacak mı

Yıl sonunda konut satışları artacak mı

Ekimde toplam 104 bin konut satıldı ve geçen senenin aynı ayında 95.6 bin konut satılmıştı. Bu yılın son iki ayında konut satışlarında hızlanma olabilir. Seçim sonrasında beklentiler iyileşiyor ve döviz kurları geriliyor.

Ankara 3Y Natura projesinde teslimler yıl sonunda!

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Altınköy’ün hemen yanında yer alan 3Y Natura'da anahtar teslimleri yıl sonunda yapılması planlanıyor. Peki Ankara 3Y Natura'da konut fiyatları ne kadar? Ankara 3Y Natura'da hangi tip konutlar yer alıyor?

Marus İncek Konakları’nda teslimler yıl sonunda! 

Marus İncek Konakları'nda teslimlerin yıl sonunda yapılması planlanıyor. Peki Marus İncek Konakları'nda konut fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili detaylar... 

Seleksan Loft'ta 4 milyon TL'ye 1+1! Teslimler yıl sonunda!

Seleksan Loft projesinde yer alan 1 oda 1 salon konutların fiyatları 4 milyon TL'den başlıyor. Teslimleri yıl sonunda yapılacak olan Seleksan Loft projeisnde 214 adet konut bulunuyor.

Elegance Life'ta son 2 konut! Yıl sonunda teslim!

Teslimleri yıl sonunda gerçekleştirilecek olan Elegance Life projesinde son 2 konutun satışı devam ediyor. Butik proje olarak yükselen Elegance Life'ta toplam 24 konut bulunuyor.

Hayat Foça'da teslimler yıl sonunda! Yüzde 50 peşinatla!

İzmir Foça'da yükselen Hayat Foça projesinde teslimlerin yıl sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Projede 103 adet konut bulunuyor. 

Anka Rezerve Yaşamkent'te teslimler yıl sonunda!

Yalnızca 4 oda 1 salon konut tiplerine yer verilen Anka Rezerve projesindeki konutların teslimlerinin yıl sonunda yapılması planlanıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 14 milyon 450 bin TL'den başlıyor.

Radiance Park Ankara'da 18.5 milyon TL'ye 4+1! Teslimler yıl sonunda!

Radiance Park Ankara projesinde 4 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor. Teslimleri yıl sonunda gerçekleştirilecek olan projede fiyatlar 18 milyon 500 bin TL'den başlıyor. 

Çiğli Kaşarcı Rezidans yıl sonunda teslim! Yüzde 50 peşinatla!

Katalan İnşaat imzası ile İzmir Çiğli'de inşa edilen Kaşarcı Rezidans projesinin teslimlerinin yıl sonunda yapılması planlanıyor. Çiğli Kaşarcı Rezidans'tan yüzde 50 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Tablo Adalar'da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı! Teslimler yıl sonunda!

Tablo Adalar projesinde konut teslimleri yıl sonunda başlıyor. Projede peşin ödemelere yüzde 20 indirim imkanı sunulurken, yüzde 35'ini peşin kalanını 18 ay vade ile ödeme seçeneği de bulunuyor. Peki Tablo Adalar'da konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Satılık konut fiyatlarındaki artış yıl sonunda yüzde 50 bandında düşüşe geçecek!

Emlakjet, Türkiye genelinde hem satılık hem de kiralık konutlardaki artışa değerlendirerek, yıl sonunda satılık konut fiyatlarındaki artışın yüzde 50 bandında gerileyeceğini aktardı.

Referans Beylikdüzü'nde teslimler yıl sonunda! 

Kiler GYO tarafından hayata geçirilen Referans Beylikdüzü projesinde konut teslimlerinin yıl sonunda yapılması planlanıyor. Peki Kiler GYO Referans Beylikdüzü projesi nerede? İşte merak edilenler...

Dekar Kemerburgaz projesiyle 65 yeni konut geliyor! Yıl sonunda satışta! 

15. yılını 4 yeni projeyle taçlandıran Dekar Yapı, merakla beklenen Kemerburgaz projesini yıl sonunda satışa çıkaracak. Projede 65 adet konut yer alacak.

Fuzul Beşiktaş'ın inşaatı yıl sonunda başlıyor!

Fuzul Yapı ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle inşa edilecek Fuzul Beşiktaş'ın inşaatı yıl sonunda başlıyor. Ön talebi toplanan proje için inşaat alanında tabelalar asıldı...

Yıl sonunda konut satışları artacak mı Haberi

Yıl sonunda konut satışları artacak mı

Eylül ayı döviz kurundaki artışın da, beklentilerdeki kötüleşmenin de, tüketici güvenindeki bozulmanın da doruk noktasıydı. Eylülde döviz sepeti 3.26 düzeyiyle rekor kırarken, Tüketici Güven Endeksi’nin 58.5 ile küresel kriz düzeyine indiğini gördük. Konut satışları da eylül ayında yüzde 20.1 azalarak son yılların en güçlü aylık düşüşünü yaşadı.


- Eylül sonunda ise pozitif yöne doğru kırılma başladı ve ekim ayı boyunca da sürdü. Kasımda ise bu durumun üzerine genel seçimlerden çıkan güçlü tek parti iktidarı da eklendi. Ekim ayında hem dış konjonktürdeki gelişmeler hem de yurtiçinde seçim öncesi gelişmeler satın alınmaya başlandı ve döviz duruldu. Sepet bazında döviz kuru yüzde 6 geriledi, Borsa yüzde 7 yükseldi, Tüketici Güven Endeksi de 58.5’den 62.8’e çıktı ve yüzde 7.3 arttı. İşte bu ayda konut...