18 / 05 / 2024

Yıl sonunda konut satışları

Yıl sonunda konut satışları

Ekimde toplam 104 bin konut satıldı ve geçen senenin aynı ayında 95.6 bin konut satılmıştı. Bu yılın son iki ayında konut satışlarında hızlanma olabilir. Seçim sonrasında beklentiler iyileşiyor ve döviz kurları geriliyor.

Çiğli Kaşarcı Rezidans yıl sonunda teslim! Yüzde 50 peşinatla!

Katalan İnşaat imzası ile İzmir Çiğli'de inşa edilen Kaşarcı Rezidans projesinin teslimlerinin yıl sonunda yapılması planlanıyor. Çiğli Kaşarcı Rezidans'tan yüzde 50 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Tablo Adalar'da peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı! Teslimler yıl sonunda!

Tablo Adalar projesinde konut teslimleri yıl sonunda başlıyor. Projede peşin ödemelere yüzde 20 indirim imkanı sunulurken, yüzde 35'ini peşin kalanını 18 ay vade ile ödeme seçeneği de bulunuyor. Peki Tablo Adalar'da konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Satılık konut fiyatlarındaki artış yıl sonunda yüzde 50 bandında düşüşe geçecek!

Emlakjet, Türkiye genelinde hem satılık hem de kiralık konutlardaki artışa değerlendirerek, yıl sonunda satılık konut fiyatlarındaki artışın yüzde 50 bandında gerileyeceğini aktardı.

Referans Beylikdüzü'nde teslimler yıl sonunda! 

Kiler GYO tarafından hayata geçirilen Referans Beylikdüzü projesinde konut teslimlerinin yıl sonunda yapılması planlanıyor. Peki Kiler GYO Referans Beylikdüzü projesi nerede? İşte merak edilenler...

Dekar Kemerburgaz projesiyle 65 yeni konut geliyor! Yıl sonunda satışta! 

15. yılını 4 yeni projeyle taçlandıran Dekar Yapı, merakla beklenen Kemerburgaz projesini yıl sonunda satışa çıkaracak. Projede 65 adet konut yer alacak.

Ege Yapı Ispartakule yıl sonunda satışta!

Ege Yapı Ispartakule projesi yıl sonunda satışa çıkacak. Merakla beklenen proje 227 milyon 460 bin 768 TL'ye mal olacak.

Fuzul Beşiktaş'ın inşaatı yıl sonunda başlıyor!

Fuzul Yapı ve Emlak Konut GYO işbirliğiyle inşa edilecek Fuzul Beşiktaş'ın inşaatı yıl sonunda başlıyor. Ön talebi toplanan proje için inşaat alanında tabelalar asıldı...

Rize-Artvin Havalimanı yıl sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, Rize-Artvin Havalimanının yıl sonunda açılacağını söyledi.

Başakşehir-Kayaşehir metro hattı yıl sonunda açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir metro hattının yıl sonunda açılacağını dile getirdi. 

Eminevim 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı.

KİPTAŞ Silivri 4.Etap'ın kaba inşaatı yıl sonunda tamam!

KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt yaptığı açıklamada, "Silivri 4.Etap konutları kaba inşaatını yıl sonunda tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

İstanbullular müjde! O tramvay yıl sonunda açılıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok önem verdiğimiz metro yatırımlarının sonuçları, bizi çok heyecanlandırıyor. yıl sonunda da Eminönü-Alibeyköy Tramvayı’nın 8,8 kilometrelik kısmını vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi.

Meydan Ardıçlı'nın ikinci etap teslimleri yıl sonunda yapılacak!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Meydan Ardıçlı'nın ikinci etap teslimlerinin yıl sonunda yapılacağını söyledi.

Yıl sonunda konut satışları Haberi

Yıl sonunda konut satışları

Eylül ayı döviz kurundaki artışın da, beklentilerdeki kötüleşmenin de, tüketici güvenindeki bozulmanın da doruk noktasıydı. Eylülde döviz sepeti 3.26 düzeyiyle rekor kırarken, Tüketici Güven Endeksi’nin 58.5 ile küresel kriz düzeyine indiğini gördük. Konut satışları da eylül ayında yüzde 20.1 azalarak son yılların en güçlü aylık düşüşünü yaşadı.


- Eylül sonunda ise pozitif yöne doğru kırılma başladı ve ekim ayı boyunca da sürdü. Kasımda ise bu durumun üzerine genel seçimlerden çıkan güçlü tek parti iktidarı da eklendi. Ekim ayında hem dış konjonktürdeki gelişmeler hem de yurtiçinde seçim öncesi gelişmeler satın alınmaya başlandı ve döviz duruldu. Sepet bazında döviz kuru yüzde 6 geriledi, Borsa yüzde 7 yükseldi, Tüketici Güven Endeksi de 58.5’den 62.8’e çıktı ve yüzde 7.3 arttı. İşte bu ayda konut...