02 / 05 / 2024

Yılanlı Köprüsü

Yılanlı Köprüsü

Yılanlı Köprüsünün defineciler tarafından tahrip edildiği öne sürüldü. Cumhuriyet Meydanında bulunan köprünün ayak kısmında, yaklaşık bir insan boyundaki taşın yerinden söküldüğünü fark eden vatandaşlar polise haber verdi...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Türkiye’nin en yüksek köprüsü Bitlis’te inşa edildi!

50 yıl önce, dönemin Bitlis Milletvekili Abidin Gaydalı’ın girişimleriyle projelendirilen Türkiye’nin en yüksek köprüsü tamamlanıyor.

Dünyanın en yüksek köprüsü Çin'de açıldı!

Çin Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Yunnan eyaletinde dünyanın en yüksek köprüsü unvanını alan Beipanjiang hizmete açıldı.

Bursa Hasköy-Balat Köprüsü açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Bursa-Mudanya karayolu yükünü azaltmayı hedefleyen Hasköy-Balat Köprüsü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Samsun Büyüklü Köprüsü yenilendi!

Samsun’un dört bir yanında çalışmalarını sürdüren ve vatandaşın rahat yaşayabilmesi için her türlü alternatifi değerlendirerek projelendirip hayata geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy’de bulunan Büyüklü Köprüsü’nü yeniledi.

Mersin'de Tulumba Köprüsü 16 yıl sonra yıkılıyor!

Mersin'de, açıldığı 1999 yılından bu yana tartışmalara yol açan ve her yıl yıkılması gündeme gelen Tulumba Köprüsü'nün yerine yapılacak altgeçidin temeli atıldı. İşte törende yaşananlar...

1997 yılında Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün ortasından tramvay geçecekmiş!

1997 yılında Boğaz'da inşa edilmesi düşünülen Üçüncü Boğaz Köprüsü'nün orta bölümü raylı sisteme ayrılmış. Boğaziçi Köprüsü'nün 650 metre güneyine inşa edilecek köprünün raylı sistemi İstanbul Metrosu'yla entegre olacakmış.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü tabliyeleri için yüzer vinçler kullanılıyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde Asya yakasına konulacak olan 2'nci tabliyenin çalışmalarına başlandı. Tabliyelerin asılması işlemi için bin 800 tonluk yüzer vinç de kullanılıyor.

1996 yılında dünyanın en uzun asma köprüsü karar aşamasında!

1996 yılında İstanbul-Bursa karayolunu 110 kilometre kısaltacak, Körfez Köprüsü karar aşamasındaymış. Eskihisar ile Dilburnu arasında kurulması öngörülen bin 800 metrelik asma köprü ''yap-işlet-devret'' sistemiyle yapılacakmış.

1995 yılında Belediye, 3. Boğaz Köprüsü yerine tüp geçitte ısrar ediyormuş!

1995 yılında Ankara'nın 3. Boğaz Köprüsü fikrine karşı Büyükşehir Belediyesi tüp geçit projesinde ısrarlıymış. Belediye Başkanı Erdoğan, üçüncü bir köprünün, İstanbul'un doğal güzelliğini bozacak bir rant projesi olduğuna inanıyormuş.

1994 yılında Valide Sultan Köprüsü hizmete açılmış!

1994 yılında Galata Köprüsü Hasköy ile Ayvansaray arasına monte edilmiş. Necmettin Erbakan, Büyükşehir Belediye Bakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle, ''Bezmi Alem Valide Sultan'' Köprüsü adıyla hizmete açılmış.

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü yeni yerine yerleştirilmiş!

1994 yılında tarihi Galata Köprüsü, Balat-Hasköy arasındaki yeni yerine yerleştirilmiş. 80 yıldan fazla İstanbul'a hizmet eden tarihi köprünün yenileme çalışmaları 160 milyar liraya mal olmuş.

Yılanlı Köprüsü Haberi

Yılanlı Köprüsü

Tokat'ın Niksar ilçesinde Roma dönemine ait Yılanlı Köprüsünün defineciler tarafından tahrip edildiği öne sürüldü.


Cumhuriyet Meydanında bulunan köprünün ayak kısmında, yaklaşık bir insan boyundaki taşın yerinden söküldüğünü fark eden vatandaşlar polise haber verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde inceleme yaptı. 


Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Roma dönemine ait olan eserlerin tahrip edilmesini üzüntüyle karşıladığını söyledi.


Bu zararın giderilmesi için Tokat Müzeler Müdürlüğü'ne gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yadigar, "Böyle kıymetli eserlerin defineciler tarafından tahrip edilmesi gerçekten insanlığa sığmaz. Niksar'a zarardır. Bu yapılan tarihe büyük bir ihanettir. Define arayacağım diyerek böyle güzel ve kıymetli köprümüze zarar vermek Niksar'a da zarardır. Bu olayın yaşanmasından dolayı bizler çok üzgünüz" diye...