06 / 05 / 2024

yılbaşı otel doluluk oranları

yılbaşı otel doluluk oranları

Türkiye'nin en büyük pazarı Rusya'da rublenin dolar karşısında yaşadığı büyük değer kaybı ve devalüasyon ile talepleri düşürdü. Geçen yıllarda yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaşan oteller bu yıl yüzde 50-60'larda kaldı.

Veysi Öncel: Yılbaşında otellerde yüzde yüz doluluk bekliyoruz!

Ege Bölgesi'ndeki turizm merkezlerinde yılbaşı hazırlıkları devam ediyor, Çeşme'deki tesislerin, yeni yılı yüzde 100 dolulukla karşılaması, Kuşadası'nda ise fiyatların geçen yılın altında olması bekleniyor

Bungalovların yılbaşında doluluk oranı yüzde 91'i geçti...

Son yıllarda en çok tercih edilen uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arasında bulunan bungalov evler, yılbaşı tatilinde büyük talep gördü. Tatilox.com’un araştırmasına göre, yılbaşında alternatif tatil seçeneği sunan bungalovlarda ortalama doluluk oranı yüzde 91 olarak belirtildi. 

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Ankara'da otel doluluk oranı yüzde 55.3'e çıktı!

BAŞKENT Ankara, turist sayısında olmasa da otel doluluk oranlarında turizmin başkentleriyle yarışıyor. Ankara'da Ocak 2015 dolulukları yüzde 8.1 artarak yüzde 55.3'e çıktı.

KKTC yılbaşında 15 bin turist ağırlayacak!

KKTC’deki oteller, yılbaşı gecesinde yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet verecek, Ebru Gündeş, Gülben Ergen, Serdar Ortaç gibi ünlü sesler otellerde sahneye çıkacak...

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi!

Turizm sektöründe yılbaşı bereketi yaşanıyor. Bu yıl 1 Ocak'ın perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle 4 gün tatil yapma imkanı bulan tatilcilerin yılbaşı tur paketlerine ilgisi yoğun oldu.

Yılbaşının yeni adresi Etiler olacak!

Beşiktaş Belediyesi’nin organizasyonuyla ilk kez bir yılbaşı kutlamasına ev sahipliği yapacak Etiler’de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Akmerkez’in karşısına kurulacak sahnede DJ performansları ile Kenan Doğulu konseri gerçekleştirilecek.

Yılbaşı turizmi nasıl geçer? Yılbaşı tatili kaç gün olacak?

2015 yılına kısa zaman kaldı. 2015 yılına girmeden geçireceğimiz son gece 31 Aralık 2014 Çarşamba gününe denk geliyor. Artık yılbaşı için son beş gün. Yılbaşı için tüm hazırlıklar devam ederken peki yılbaşında kaç gün tatil yapacağız?

Buca Belediyesi yılbaşı etkinliklerine hazırlanıyor!

Buca Belediyesi 29-31 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek 3 günlük yılbaşı etkinlikleri için Şirinyer Parkı 'nı seçti. Başkan Levent Piriştina, "Yılbaşı etkinliklerimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi.

Yılbaşında tatilcilerin rotası kayak merkezlerine çevrildi!

Yılbaşında tatilcilerin rotası kayak merkezlerine çevrildi. Kış turizminin gözde merkezlerinde tatilini geçirmek isteyenler, erken rezervasyon kampanyaları ile yüzde 25 - 30 indirim ile tatil yapabiliyor.

Evgör Mobilya'da avantajlı yılbaşı kampanyası!

Evgör Mobilya, 2015’e sayılı günler kala, oturma grubu hediyeli yılbaşı kampanyası başlattı. Evgör Mobilya, 31 Aralık’a kadar geçerli olacak kampanya ile, yemek ve yatak odası takımını birlikte satın alan müşterilerine oturma grubu hediye ediyor.

Yılbaşı turlarında en çok Roma tercih ediliyor!

4 günlük yılbaşı tatilinde 150 bin kişinin seyahat etmesi bekleniyor. Kısa tatil turizmcilere 150 milyon TL kazandıracak. Tatilcilerin gözde şehri ise Roma..

Kayak merkezlerindeki doluluk oranı yılbaşı gelmeden yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken'deki otellerde yılbaşına sayılı günler kala doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Uludağ'da kar kalınlığı 28, Kartalkaya'da ise 50 santimetreye ulaştı...

yılbaşı otel doluluk oranları Haberi

yılbaşı otel doluluk oranları

Antalya, İstanbul, İzmir, Bodrum, Çeşme, kış turizm merkezleri Uludağ, Kartalyaka, Erciyes ve termal turizme yönelik Afyonkarahisar'daki termal oteller, geçen yıllarda olduğu gibi ünlü sanatçıların konserleri yerine daha ekonomik kutlama programlarıyla yeni yılı karşılayacak. Sektör temsücilerine göre, yılbaşı gecesinin çarşamba akşamına denk geliyor olması, oteller açısından yurtiçi turizmi olumsuz etkileyen bir etken. Türkiye'nin en büyük pazarı Rusya'da rublenin dolar karşısında yaşadığı büyük değer kaybı ve devalüasyon ile Avrupa pazarındaki Türkiye imajının zarar görmesi, talepleri düşürdü. Geçen yıllarda yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaşan oteller bu yıl yüzde 50-60'larda kaldı. 


HAREKETLİLİK YOK 

Türkiye Seyahat Acentalan Birliği Akdeniz Bölge Yürütme Kurulu İkinci Başkanı Mustafa Egemen, yerli turist açısından bakıldığında, yılbaşının çarşamba gecesi olması nedeniyle çok fazla hareketlilik yaşanmadığını belirtti. Egemen, "Ama yurt dışına yönelik programlar...