30 / 04 / 2024

Yılbaşı sonrası konut fiyatları

Yılbaşı sonrası konut fiyatları

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, konut almak için en uygun zaman olduğunu ve konut alıcılarının acele etmeleri gerektiğini söyledi. 

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Jerome Powell: Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada "Konut sektöründeki hareketlilik yılbaşındaki seviyesine geri döndü ve işletme yatırımlarında iyileşme işaretleri görmeye başladık." dedi. 

Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

Türkiye genelinde konut satışları 2018 yazında gerilemeye başlamış, bir yıl boyunca bu gerileme sürmüştü. Ağustos’tan sonra satışlar tekrar yükselmiş, bu yılın başında baz etkisinin de desteğiyle ciddi bir artış yakalamıştı. Peki Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

Konut üreticilerine yılbaşı piyangosu!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Bakan Albayrak’ın kamu bankalarının birinci el konutlara verilecek kredilerdeki faizin yüzde 0,79’a indirileceğini açıklamasını değerlendirdi. Durbakayım, kararın üreticiler için "yılbaşı piyangosu" olduğunu söyledi...

İndirimler sonrası 5 yıl vadeli konut kredi faizleri ne durumda?

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş Şubat başından itibaren hız kazanarak devam ediyor. İşte faiz indirimlerden sonra 5 yıl vadeli konut kredilerinin son durum…

Konutta hareketlilik yılbaşına kadar devam edecek!

2018 yılında gayrimenkul sektörüne gelen vergi teşvikleri meyvesini verdi. Konut satışlarının artmasıyla meydana gelen hareketliliğin yılbaşına kadar devam etmesi bekleniyor.

İşte yılbaşı kampanyalı konut projeleri 2018!

Konut projelerinde avantajlı fiyat ve ödeme koşullarıyla ev sahibi olmak mümkün. Yeni yıl yaklaşırken konut üreticileri birbirinden avantajlı ödeme seçenekleri ve fiyatlarıyla dikkat çekiyor. İşte o projeler... 

Yılbaşı sonrası konut fiyatları artabilir!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, konut almak için en uygun zaman olduğunu ve konut alıcılarının acele etmeleri gerektiğini söyledi. 

Yılbaşı öncesi konut almak için en uygun zaman!

İnşaat sektöründe ve konut piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren MiaVita Beytepe Yatırımcısı Faik Yılmaz, yılbaşı öncesinin konut almak için en uygun zaman olduğunu söyledi..

TOKİ'den darbe girişimi sonrası konut rekoru!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sonrası vites büyüterek 2016'da en büyük sosyal konut üretimi rakamına ulaşmayı başardık" şeklinde açıklama yaptı.

Yılbaşı sonrası konut fiyatları Haberi

Yılbaşı sonrası konut fiyatları


Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş emlak sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Deniz Karataş açıklamalarında inşaat demirine 11 ay da gelen yüzde 70 artış, döviz kaynaklı enerji maliyetleri olmak üzere diğer tüm inşaat maliyetlerindeki artışa dikkat çekti. 

Karataş " Tüm bunların yanında işçilik giderlerinde de yaşanan artışa rağmen inşaat yatırımcısı , hali hazır da var olan üretilmiş konut fiyatlarına bunu yansıtmadığı görülüyor. Ekonomimizdeki iç talep canlanması ve büyüme trendinin yükselişe geçmesi nedeniyle yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için yatırım ibresinin en uygun zaman diliminin bugünler olduğuna işaret etmektedir” dedi.

Karataş, “Yılbaşı öncesi yatırım en doğru düşünce olacaktır. Var olan projeler eski maliyetler ile üretildiği için bugünlerde fiyatlar uygun, ama şimdilik. Son üç ay inşaat maliyetleri bir önceki aya göre yüzde...