22 / 05 / 2024

yıldırım dağyolu caddesi genişletme çalışmaları

yıldırım dağyolu caddesi genişletme çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır konuşulan ancak bugüne kadar somut bir adım atılamayan Yıldırım’daki Dağyolu Caddesi’nin genişletilmesi çalışmaları kapsamında birinci etapta kamulaştırılan son binanın yıkımını da başlattı...

Yıldırım Belediyesi, Bursa'da KDV'den muaf 7 gayrimenkul satacak! 

Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan 7 adet depo için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu depolar 1307 metrekare alana sahip.

Bursa Yıldırım'da 9.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan arsayı 9 milyon 290 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'da planlı dönüşüm başladı!

660 bin nüfusuyla Bursa’nın en büyük ilçelerinden olan Yıldırım'da, göçün de etkisiyle oluşan çarpık kentleşmeye çözüm aranıyor. Bu kapsamda ada bazlı dönüşüme örnek olacak Mevlana Mahallesi’nde TOKİ desteği ile gerçekleştirilecek ‘7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar yapılıyor.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Bursa Yıldırım'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm için geri sayım başladı. Yüzde 95 uzlaşı ile başlanacak projede 11 bin konut inşa edilecek.

Bursa Yıldırım'da 150 sosyal konut inşa edilecek!

Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı İsabey Mahallesi'nde sosyal konut projesi kapsamında 150 ev inşa edilecek. 

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin geleceğine katkı sağlayacak ve kentsel dönüşümün önünü açacak yeni imar plan ve uygulama çalışmaları etkisini gösterdi.

Yıldırım’da koronavirüse karşı ‘e-imar’ sistemi!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında gerekli tedbirlerin alınması ve uygulanması konusunda çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, bu yıl hayata geçirdiği ‘e-imar dijital onay sistemi’ ile imar işlerinin belediyeye gidilmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebiliyor.

Yıldırım'da kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarının önündeki en büyük engellerden birisi olarak görülen mülkiyet sorunu kaynaklı plan uygulama iptalleri dönemi, Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan İmar Kanunu değişikliği ile sona erecek.

Yıldırım'da 2020 kentsel dönüşüm hedefleri!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 2020’deki kentsel dönüşüm hedeflerini açıkladı ve imar sorununa öncelik verdiğini söyledi.

Bursa Yıldırım'da 100 evin tahliye kararına tepki!

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi Mollaarap Mahallesi'nde geçen yıl başlayan okul inşaatı çalışmasında bazı evlerde çatlaklar meydana geldi. Bölgede 100'den fazla evin tahliyesine karar verildi.

Bursa Yıldırım'da spor tesisi yatırımları hız kesmiyor!

250 bini aşkın genç Yıldırımlıya hitap eden projeler inşa eden Yıldırım Belediyesi, spor yatırımlarında da hız kesmiyor.

yıldırım dağyolu caddesi genişletme çalışmaları Haberi

yıldırım dağyolu caddesi genişletme çalışmaları


Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır konuşulan ancak bugüne kadar somut bir adım atılamayan Yıldırım’daki Dağyolu Caddesi’nin genişletilmesi çalışmaları kapsamında birinci etapta kamulaştırılan son binanın yıkımını da başlattı.


İncirli Caddesi ile Musababa Caddesi’ni birbirine bağlayan Dağyolu Caddesi’nin genişletilmesi için başlatılan kamulaştırma çalışmalar tamamlandı. Toplam 38 parsel üzerindeki binaların kamulaştırmasına yaklaşım 7 milyon TL harcanırken, hemen caddenin Davutkadı meydanı kısmındaki girişinde bulunan son 4 katlı binanın da yıkımı yapıldı.


Mevcut genişliği bazı noktalarda 6 metreye kadar düşen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki caddeyi 15 metre genişliğe kavuşturacak olan çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen binanın yıkımını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Elmas da izledi. Dağyolu Caddesi’nin Davutkadı ile Teleferik arasında önemli bir bağlantı aksı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, burada yapılacak genişletme...