03 / 10 / 2024

yıldırım medresesi dünya mirası adayı

yıldırım medresesi dünya mirası adayı

Bursa’da 1390 yılında Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan Yıldırım Medresesi’nin içi kalorifer borularıyla dolmuş durumda. Bursa’nın en önemli anıtlarından Yıldırım Külliyesinin bir parçası olan tarihi bina, günümüzde dispanser olarak kullanılıyor....

Demire gelen zam inşaat sektörüne yıldırım gibi düştü! Demir fiyatları fırladı! 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son dönemlerde gelen indirimlerle düşüşe geçen demir fiyatları bugün gelen zamla sarsıldı. Demire gelen zam inşaat sektörüne adeta yıldırım gibi düştü. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 30 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Ümraniye kentsel dönüşümle 5 yıl içinde ayağa kaldırılacak!

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, kentsel dönüşümde birlikte, bütün ilçenin 5 sene içinde ayağa kaldırılacağını açıkladı. 

Bursa Yıldırım'da dönüşüm nasıl olacak?

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dönüşüm hızlandı. Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bitişik nizamlı ve ömrünü tamamlamış olan depreme dayanıksız evler yerine sosyal ve yeşil donatı alanlarının olduğu, modern, yepyeni, evler inşa edilecek.

Binali Yıldırım: Deprem dönüşümünü tamamlayacağız!

AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, yeni dönemde hayata geçirilecek yatırımlardan ve ulaşım projeleri hakkında konuştu.

Binali Yıldırım: İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptık!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım, İstanbul'a dünya çapında 7 büyük proje yaptıklarını söyledi.

Yıldırım Kentsel Dönüşüm Projesi, PDG Mimarlar imzasını taşıyor!

“Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi”, PDG Mimarlar tarafından Bursa Yıldırım Belediyesi yatırımıyla gerçekleştiriliyor...

Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaatı başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, şimdi de Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi inşaatı başlıyor!

Yıldırım Belediyesi’nin vizyon projelerinden birisi daha hayat buluyor. Gençlerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek Yıldırım Beyazıd Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmaları başlıyor. 

Yıldırım Belediyesi dönüşüm projelerinde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümde gönüllülük ilkesi esasıyla yürüttüğü hak sahiplerini bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Mehmet Özhaseki Yıldırım'daki dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Kentte yürütülen ve planlanan kentsel dönüşüm projelerinin, vatandaşlara tüm detaylarıyla anlatıldığı merkezden övgüyle bahseden Bakan Özhaseki, Yıldırım’ın kentsel dönüşümde örnek alınması gerektiğini belirtti

Yıldırım kentsel dönüşümle değerleniyor!

Bursa Yıldırım'da Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahalleleri için hazırlanan kentsel dönüşüm projesiyle Yıldırım’ın değeri, yapılacak kaliteli yaşam merkezleriyle daha da artacak.

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle yenileniyor!

Yıldırım Belediyesi, Ertuğrulgazi ve Kaplıkaya mahalleleri için hazırladığı proje ile bölgenin çehresinde önemli bir değişim yapmayı planlıyor.

yıldırım medresesi dünya mirası adayı Haberi

yıldırım medresesi dünya mirası adayı

Evrensel gazetesinden Sinem Uğurlu'nun haberine göre, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi'nin düzenlediği, “4. tarihi yapıların güçlendirilmesi ve geleceğe güvenle devredilmesi sempozyumu”nda ilginç bir gelişme yaşandı. Neredeyse bir açık hava müzesi olan Türkiye ’nin ve özellikle de İstanbul’un tarihi yapılarının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu vurgulanan sempozyumda bu tehlike için çok çarpıcı bir örnek verildi.


Örneği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Zeynep Ahunbay Bursa’dan çektiği fotoğrafla paylaştı. Fotoğrafta, Dünya Mirası adayı Bursa‘daki Yıldırım Medresesi’nin iç duvarlarına döşenmiş kalorifer boruları görülüyor. Ahunbay ayrıca, Yıldırım Külliyesi’ne ait bu medresenin sağlık ocağı olarak kullanıldığı bilgisini verdi. 


Üç gün sürecek sempozyum, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşiyor. Sempozyum, kültürel varlıklarının korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.


TARİHİN İÇİNDE KALORİFER BORUSU


Bursa’da 1390 yılında Yıldırım Bayezid...