16 / 05 / 2024

Yıldız Sarayı bölümleri

Yıldız Sarayı bölümleri

1999 yılında restoresi devam eden Yıldız Sarayı'ndaki 3 ayrı binadan oluşan Ferhan Binaları kültür merkezi olarak kullanılacakmış. Sultan Abdülhamit tarafından saray atları için inşa ettirilen binalara 90 milyar lira harcanmış.

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kastamonu'daki hasarlı Yıldız Apartmanı yıkılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Yıldız Apartmanı için yıkım kararı alındı. Yapı belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

Akiş GYO Akasya ve Akbatı AVM'deki bazı bağımsız bölümleri kiraladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya ve Akbatı AVM'deki bazı bağımsız bölümleri kiraya verdi. 

Yıldız Hamidiye Camisi yarın açılıyor!

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te inşa edilen Yıldız Hamidiye Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından yarın cuma namazıyla ibadete açılıyor.

Ankara Yıldız Park fiyatları 350 bin TL'den başlıyor!

Yıldız Park İnşaat tarafından hayata geçirilen Yıldız Park Ankara projesinde daire fiyatları 350 bin TL'den başlıyor. Ankara Altındağ'da inşa edilen Yıldız Park Evleri 9 bin 86 metrekare alana sahip.

Yıldız Teknik öğrencilerinden Kartal için 40 proje!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mimari Tasarım 4 Stüdyosu öğrencileri Kartal için 40 proje tasarladı. Öğrencilerin projelerinin yer aldığı sergi 14 - 20 Nisan 2017 tarihleri arasında Kartal Belediye Başkanlığı binası fuaye alanında yer alacak.

Ant Yapı 20 yıl vade kampanyasıyla 3 yıldız projesiyle katılıyor!

Ant Yapı, GYODER’in Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyasına üç yıldız konut projesiyle destek vermeyi sürdürüyor. 31 Mart’a dek Anthill Residence, Antteras ve Antasya Residence’ta düşlediğiniz konutlar büyük ödeme kolaylıkları ve indirimlerle sizin olabilir.

Yıldız Holding Pendik'te cami yaptırıyor!

Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren Besler Gıda, Pendik'te cami inşa ediyor. Önceki gün temeli atılan caminin kısa zamanda ibadete açılması bekleniyor.

Ankara Kahramankazan 12 Yıldız Şehri ödülünü kazandı!

Kahramankazan Belediyesi, 12 Yıldız Şehri ödülünü kazanarak Avrupa'nın yıldız kentleri arasına girmeyi başardı.

İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Bursa'nın İnegöl ilçesinde hayırsever iş adamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılışına katıldı.

Haluk Yıldız: Rusya'da büyümeye devam edeceğiz!

Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri olduklarını ifade eden Hayat Holding Ağaç Grubu Başkanı Haluk Yıldız, Kastamonu Entegre ve Hayat Kimya şirketleriyle 700 milyon dolara yakın yatırımla girdikleri Rusya'da büyümeye devam edeceklerini açıkladı.

Yıldız Sarayı bölümleri Haberi

Yıldız Sarayı bölümleri



Eskiden ahır olan binalar artık kültür merkezi olarak hizmet verecek


Ferhan binaları


Yıldız Sarayı kompleksi içinde bulunan eski adıyla 'Istabl-ı Amire-i Ferhan', Abdülhamit döneminde inşa edildi. Saray atlarının yetiştirildiği ve barındığı ahır binaları, sarayda çıkan yangından sonra terk edildi. Uzun süre ordu tarafından kullanıldı. 80'li yıllarda Milli Saraylar Dairesi'ne devredildi. Restorasyon çalışmaları son aşamasına varan yapı kültür merkezi olarak kullanılacak.


    İstanbul kısa bir zaman sonra yeni bir kültür merkezine sahip olacak. Aslında kültür kompleksi demek daha doğru olur çünkü, Ferhan Binaları 3 ayrı bina ve büyük bir bahçeden oluşuyor. 20. yüzyılın başlarında Sultan Abdülhamit tarafından saray atları için inşa...