29 / 04 / 2024

Yıldz Çini Fabrikası hakkında bilgi

Yıldz Çini Fabrikası hakkında bilgi

Sultan II. Abdülhamid'in Yıldız Parkı içinde kurdurduğu Yıldız Çini Fabrikası, 1945 yılında Maliye'den İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Belediye, bir şirket kurarak metruk haldeki fabrikayı tekrardan işletecekmiş.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

14 yıllık borsacıdan açıklama: Borsanın tekrar yükselmeyeceğini düşünenler ağır yanılacak!

14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsanın tekrar yükselmeyeceğini düşünenlerin ağır yanılacağını söyledi. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Et fiyatları yükselmeye devam edecek mi? Uzmanlar fiyatların neden yükseldiğini açıkladı

Gıda enflasyonunda dünyadaki sıralamada beşinci olan Türkiye'de kırmızı et ücretleri uzmanların açıklamasına göre yükselişini sürdürecek. Karkas et maliyetinin son 1 senede yüzde 140'a yakın yükseldiğini ifade eden üreticiler zor durumda kaldıklarını açıkladı.

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüş fiyatlarının ne zaman yükseleceğini açıkladı ve rakam verdi! 

Gümüş yatırımcıları gümüş fiyatları için ''yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırırken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, fiyatlarının ne zaman yükseleceğini açıkladı ve rakam verdi! 

Doları adım adım bilen Selçuk Geçer doların ne kadar yükseleceğini açıkladı! Burada dursa iyi diyeceksiniz

Dolar tahminleriyle sık sık gündeme gelen Selçuk Geçer, son yayınladığı videosunda dolar kurunun ne kadar yükseleceğini açıkladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların kaç liraya yükseleceğini açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın hazır olun

Türk Lirası, doların karşısında erimeye devam ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların kısa vadede kaç liraya yükseleceğini açıkladı. İşte detaylar...

Volkswagen'in tedarik sorunu gitgide büyüyor! Slovakya'daki üretim askıya alındı!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yaşanan tedarik sorunları nedeniyle en büyük Volkswagen fabrikasında üretime ara vereceğini duyurdu.

Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükselttiğini bildirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahmininin yüzde 3,5’ten 4’e, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4’ten yüzde 5’e yükselttiğini açıkladı.

Bitcoin hızlı yükselişini sürdürüyor!

Bitcoin son dönemdeki hızlı yükselişini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde 50 bin dolar barajını aşan Bitcoin 52 bin 757 dolar değere ulaşarak rekor tazeledi.

Hasköy’deki yün iplik fabrikasında okul krizi!

İstanbul Hasköy’deki yarım asırlık yün iplik fabrikasının yerine inşa edilecek olan AVM ve konut projesinde “okul” krizi çıktı. 

Arçelik'in Çerkezköy'deki yeni fabrikası açıldı!

Arçelik'in Çerkezköy'de inşa ettiği elektronik fabrikası hizmete açıldı. 500 milyon TL yatırımla hayata geçirilen yeni tesiste üretime başlanacak.

Mistral GYO, Lucien Arkas'ın pay oranının yükseldiğini açıkladı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada ortağı olan Lucien Arkas'ın pay oranının yüzde 5.01'e yükseldiğini bildirdi. 

Gökhan Taş, yeni emlakçı yönetmeliğini değerlendirdi!

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni emlakçı yönetmeliğini değerlendirdi..

Yıldz Çini Fabrikası hakkında bilgi Haberi

Yıldz Çini Fabrikası hakkında bilgi



Yıldız Çini Fabrikası


Sermaye bulunur şirket kurulursa fabrika işletilebilecek


    Yıldız Parkı içindeki meşhur Yıldız Çini Fabrikası gazeteciler tarafından gezilmiş, Vali ve Belediye Reisi Dr. B. Lütfi Kırdar, bu hususta gazetecilere izahat vermiştir. 

    Meşrutiyetten evvel gayet iyi cinsten çini imal edilen bu çini fabrikası İkinci Abdülhamid'in hal'i üzerine metruk bir halde kalmıştı. Mütareke yıllarında fabrikanın yeniden faaliyete geçirilmesine Vahideddin tarafından teşebbüs edilmiş, fakat bunda muvaffak olunamamıştır. Çini imal etmek üzere ihtiyaç görülen toprak, evvelce Ayvalık ve Beykoz'dan gelmekte idi. Çiniler 1400 - 1600 derece hararetli fırınlarda imal edilmekte idi.

    Bu sefer Maliye, çini fabrikasını Belediye'ye...