14 / 05 / 2024

yoğunluk imar artışı

yoğunluk imar artışı

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan tarihi rekor!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda dün toplam 729 uçuş yapılırken, 123 bin 40 yolcuya da ev sahipliği yapıldı. Yoğunluk beklentisinin yüksek olduğu bu dönemde yolcu sayılarında yaşanan büyük artış, İSG’nin bir rekora daha imza atmasını sağladı.

Havalimanı ve otogarlarda bayram ve 'karne tatili' yoğunluğu!

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinden sonra memleketlerine ve tatile gitmek isteyenler hem havalimanında hem de otogarda yoğunluk oluşturdu. 9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala firmalar ek sefer koydu. Biletler ise 300-800 TL bandında değişti.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

Kira tespit davası 5 yıl kuralı nedir?

Son zamanlarda mahkemeler kiracılar ve ev sahipleri ile dolmaya başladı. Konut fiyatlarındaki artışın ardından kira tespit ve kiracı tahliye davalarında yoğunluk yaşanıyor. Peki, kira tespit davalarında 5 yıl kuralı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Sıfır araç alamıyoruz bari ikinci el araç alalım diyenler dikkat! Otomotiv sektörünün kara kutusu fiyatları açıkladı

İkinci el araç piyasasında Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk yaşanırken, talep artışının da fiyatları yükselttiği belirtiliyor. Otokoç Otomotiv İkinci El ve Filo Operasyonları Direktörü Birkan Çalışkan önümüzdeki günlerde fiyatların nasıl olacağını açıkladı.

Mahkeme imar artışı kararını iptal etti! 365 hakim, savcı ve bürokrat açıkta kalabilir!

25 konut izni verilen arazide imar güncellenmesine giderek konut sayısını 390’a çıkaran Melih Gökçek zamanındaki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kararı kabul edilmedi. 

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

Kanal İstanbul deprem riskini artıracak mı?

Naci Görür, "Kanal demek orada 300-500 bin bina daha yapılması demek. Deprem bekleyen yerde yapılmaması gereken en önemli şey nüfus yoğunluğunu artırmaktır" dedi... 

Banka ve tapu işlemlerinde düşük faiz yoğunluğu!

Koronavirüs salgını sürecindan sonra yeni normale geçiş süreciyle birlikte konut kredilerindeki indirim konuta olan talebi artırdı. Konut satışında yaşanan yoğunluk sebebiyle, banka ve tapu işlemleri uzuyor...

Deprem sonrası kentsel dönüşüm şirketlerinin yoğunlukları yüzde 50 arttı!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm şirketleri ile daha önce anlaşma sağlayamayan ev sahipleri anlaşma yoluna gitti. Deprem öncesi de süren kentsel dönüşüm çalışmalarında deprem sonrası yoğunluk arttı…

Ankara'da 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda konuşan Mansur Yavaş, "Ankara'da tam 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış. Yani bundan sonra bize kolay kolay imar artışı gelmeyecek" dedi.

Batman İkiköprü'ye imar şartı!

Batman İkiköprü belde Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut, nüfusu artan belde de biriken sorunları aşacaklarını söyledi. Karabulut, ''Yüzde 50 hibe destekli imar çalışmalarını gerçekleştirirsek, altyapı ağırlıklı projelerimizi hayata geçireceğiz'' dedi.

yoğunluk imar artışı Haberi

yoğunluk imar artışı

Bugüne kadar yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirerek, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutarın belediyeye ödenebilmesi yönünde düzenleme yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, elde edilen tutar belediye hizmet binaları, alt ve üst yapılar, yol,köprü, alt-üst geçit, park, peyzaj, huzurevi, kadın sığınma evi gibi projelerin yapımı için kullanılacak. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülen karar, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi Hacı Bekir Ünüvar’ın önergesi üzerine oy çoğunluğuyla kabul edildi.