19 / 05 / 2024

yök özel üniversite kapatma yetkisi

yök özel üniversite kapatma yetkisi

Torba Tasarı’daki bazı maddeler vakıf üniversitelerini tedirgin etti. Tasarı, mütevelli heyetlerinin YÖK tarafından belirlenmesini öngörüyor ve YÖK’e, ‘kötü mali durum” gerekçesiyle üniversite kapatma yetkisi veriyor.

Opel Astra'da Mayıs kampanyası! Oneline'a özel büyük fırsatı kaçırmayın! İşte Opel Astra fiyat listesi

Opel'in en çok sevilen Astra modelinde mayıs ayına özel büyük kampanya başladı. Peki Opel Astra fiyatı ne kadar? Opel Astra kaç lira? 7 Mayıs 2024 Opel Astra fiyat listesi.

Citroen'den mart ayına özel büyük kampanya! İkinci el fiyatına sıfır araba! Araba almak isteyenlere müjde!

Citroen otomobil markası Mart ayına özel büyük bir kampanya başlattı. Araba almak isteyenlere ödeme kolaylığı sunan Citroen'in Mart fiyat listesi belli oldu. İşte 2024 Citroen mart kampanyası ve fiyat listesi.

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Ankara Büyükşehir, özel halk otobüslerine gelir desteği verecek! Ücretsiz yolcular için 4, abonman yolcular için 2 TL! 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, kasım ayı birinci toplantısında, özel halk otobüsü (ÖHO) işletmecilerine gelir desteği verilmesine oy birliği ile karar verdi. İşte detaylar...

İBB'den 100. yıla özel İstanbullulara müjde: Vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar sınırsız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, vapurlardan metrolara, kütüphanelerden köylere kadar 11 bin noktada sınırsız internetin sınırsız olacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

Babalar gününe özel büyük fırsat başladı! Zen erkek kol saatleri ne kadar? 2 Haziran 2023 Zen Pırlanta fiyat listesi 

Babalar gününe sayılı günler kala hediye arayışları da başladı. Milyonlarca kişi babalar günü için en güzel ve anlamlı hediyeleri araştırırken Zen Pırlanta büyük fırsatını açıkladı. Zen'de kol saatleri pırlanta ile buluştu. Zen kol saatleri ne kadar? 2 Haziran 2023 Zen Pırlanta fiyat listesi.

Ziraat Bankası’ndan 19 Mayıs’a özel büyük kampanya! Bu parayı hemen alın!

Türkiye’nin en büyük bankalarından Ziraat Bankası, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel bir kampanya başlattı. Banka, kampanya kapsamında 190 TL hediye edeceğini duyurdu.

Depremden etkilenen üniversite öğrencileri dikkat! YÖK son dakika vererek açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), GSM operatörleriyle yaptığı görüşmeler sonucunda deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları için aylık 6 GB ücretsiz internet imkanı sağlama kararı aldı.

Renault Clio'da bu aya özel büyük fırsat! 449 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 3 Mart 2023 fiyat listesi...

Araba almak isteyenlerin en çok araştırdığı Renault Clio'da dev kampanya başladı. Renault Clio'da bu aya özel büyük fırsat! 449 bin TL'den başlayan fiyatlarla... İşte 3 Mart 2023 fiyat listesi...

Akbank’ın bu kampanyası büyük ilgi gördü! Herkese bin TL dağıtıyor! Akbank kesenin ağzını açtı!

Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri olan Akbank tarafından müşterilerini sevindiren bir kampanya duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre kampanya kapsamında bin TL hediye edilecek.

Tarım Kredi Kooperatif Market yılbaşı özel indirimlerini kaçırmayın! 29 Aralık 2022 fiyat listesi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Market’te yılbaşı özel indirimleri dikkat çekti. Kuruyemiş başta onlarca üründe yılbaşı özel indirimi bulunuyor. İşte 29 Aralık 2022 fiyat listesi…

yök özel üniversite kapatma yetkisi Haberi

yök özel üniversite kapatma yetkisi


Sağlık Komisyonu’nda görüşülen Torba Tasarı’daki bazı maddeler vakıf üniversitelerini tedirgin etti. Tasarı, mütevelli heyetlerinin YÖK tarafından belirlenmesini öngörüyor ve YÖK’e, ‘kötü mali durum” gerekçesiyle üniversite kapatma yetkisi veriyor. Üniversitelerin mütevelli heyet başkanlarını toplayan Vakıf Üniversiteleri Birliği, Ankara’ya çıkarma yaptı. İki gün süren görüşmeler sonunda 'mütevelli heyetini YÖK’ün belirlemesi' maddesi geri çekildi. Ancak kapatma yetkisi ile öğretim üyesi açığına yol açacağı savunulan madde, tasarıda yer almaya devam ediyor. Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Aydın, “Bir maddenin çekilmesi yeterli değil. Tasarı ‘vakıf’ kurumunun ruhuna aykırı. Yatırımcı varlık, emek, eğitim deneyimlerini koyuyor. Kaygıları giderecek düzenlemelere ihtiyaç var” dedi. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan da “Daha önce rektörleri seçme hakkımız alınmak istenmişti. Devlet kendi üniversitelerini yönetsin. Biz de kendi paramızla,...