26 / 08 / 2024

yoksul konutları şartlar

yoksul konutları şartlar

Yoksul vatandaşları ev sahibi yapmak için büyük bir atılım başlatan hükümet, söz konusu evlerin satışına ilişkin kısıtlama getirdi. Vatandaş borcunu ödese bile konutunu "10 yıl" satamayacak...

Kocaeli'de Sağlıkkent Konutları sahiplerine teslim edildi! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından pandemi döneminde zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları için yapılan Sağlıkkent Konutları’nın anahtar teslimi yapıldığı açıklandı.

TOKİ deprem konutlarının ödeme şartları belli oldu! TOKİ konutlarının ödemesi nasıl olacak?

Deprem sonrası TOKİ'nin inşa edeceği deprem konutlarının ödeme şartları belli oldu. İşte detaylar...

Asgari ücretliyi kira derdinden kurtaracak TOKİ Sosyal Konutlar için son saatler! Başvuru şartları belli oldu!

Son yıllarda artan kira ve ev fiyatlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 13 Eylül’de açıklanacak olan sosyal konut projesine başvuru şartları belli oldu. İşte haberin ayrıntıları…

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

Toplu Konut İdaresi TOKİ, alt ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretim faaliyetlerine devam ederken aylık 1442 lira taksitle konut satış haberini duyurdu. TOKİ'nin söz konusu konutlarından edinmek isteyen ihtiyaç sahipleri bu şartları karşıladığı takdirde konutlardan satın alabilecek.

Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir?

Büyüklüğü brüt 200 metrekareyi geçmeyen konutlar için belirli koşulların sağlanması halinde vergi muafiyeti söz konusu oluyor. Peki, Emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisi muafiyet şartları nedir? İşte tüm detaylar...

Lojmanda oturma şartları!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşayabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabilir? İşte lojmanda oturma şartları...

Türklerin yaşam şartlarına uygun konutlar yok satıyor!

İnşaat sektöründe 29 yıldır faaliyet gösteren Ataseven Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Ataseven, Türk ekonomisine uygun konut ürettiklerini söyleyerek, ellerindeki tüm konutlarının satıldığını dile getirdi. 

DİTİB İtalya'dan İyilik Konutları kampanyasına destek!

Türkiye Diyanet Vakfının İdlib'de çadırlarda ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren siviller için başlattığı “İyilik Konutları” kampanyasına, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) İtalya Şubesi de katıldı.

TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır? Şartlar neler?

TOKİ'nin ucuz konutları en çok araştırılan konulardan biri. Konut sahibi olmayı düşleyen birçok vatandaş, konuyu merak ediyor. Peki TOKİ ucuz konut başvurusu nasıl yapılır ve şartları neler? İşte detaylar...

Ankara ihtiyaç konutlarının şartları belli oldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)  tarafından maddi durumu iyi olmayan evli çiftlere ve 65 yaş üstü vatandaşlara kiralanacağı Mamak 400 konut için şartlar belirlendi. 

0.74 faizli konut kredisi şartları nedir?

Geçtiğimiz haftalarda birçok sektör için kredi kampanyası başladı. Kampanya kapsamında ikinci el konutlar için 0.74'ten kredi kullandırılıyor. Peki 0.74 konut kredisi şartları nedir?

TOKİ Saraycık 2020 başvuru şartları!

TOKİ Saraycık 2020 başvuru şartları haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutlar için başvuru dönemi geçtiğimiz günlerde başladı.

TOKİ 100 bin sosyal konut başvuru şartları neler?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinin başvuru şartları nedir? Projelerde yer alan konutlar için başvurular 15 Ocak 2020'de sona eriyor. 

yoksul konutları şartlar Haberi

yoksul konutları şartlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında gerçekleştirilen protokol uyarınca, 2014 sonuna kadar yoksul vatandaşlar için 39 bin 974 konut hizmete sunulacak. Bu kapsamda 11 bin konutun inşatına start verilirken, fakir ve muhtaç vatandaşlar konutlarına 270 ay vade ve 100 liradan başlayan taksitlerle sahip olabilecek. Uygulamayla kapsamında evlerin satışına ilişkin bir kısıtlama da getirildi. Fakir vatandaşlar aldığı konutun borcunu vaktinden erken kapatsa dahi 10 yıl kimseye satamayacak ve kiraya veremeyecek. 


HEDEF 100 BİN KONUT 

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ tarafından ilk adımı 2009'da atılan ve geçtiğimiz şubat ayında kapsamı genişletilen "Sosyal Konut Projesi" ile fakir ve muhtaç vatandaşların geri ödemeli olarak ev sahibi yapılabilmesi amaçlanıyor. 2014 sonuna kadar 39 bin 974 konutun TOKİ tarafından inşatı...