13 / 05 / 2024

Yola terk ücreti

Yola terk ücreti

Yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesine yola terk deniyor. Peki yola terkin ücreti ne kadardır? Yola terk masrafları nelerdir? İşte yola terk bedeli 2014...

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015!

Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 ne kadar?

Plansız alanlarda yola terk yapılır mı?

Yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, plansız alanlarda yola terk yapılır mı? Yola terk işlemi nasıl yapılır?

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli geçiş ücreti ne kadar olacak?

Bakan Lütfi Elvan, İstanbul'a yapılacak 3. tüp geçitte geçiş ücreti ne kadar olacağını canlı yayında açıkladı. Peki 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli geçiş ücreti ne kadar olacak?

1985 yılında Kurşunlu Kervansarayı, kaderine terk edilmiş!

1985 yılında Mimar Sinan'ın Kurşunlu Kervansarayı, kaderine terk edilmiş. Büyükçekmece'de Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan kervansaray ilgisizlikten harabeye dönmüş. Kaderine terk edilen kervansarayın tavanı dahi çökmüş.

3. Havalimanı için 20 bin TL bilirkişi ücreti istendi!

Meslek odaları 3. Havalimanı için verilen ÇED olumlu raporuna 2014 yılında dava açtı. Bilirkişi incelemesi isteyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi davacı odalardan 20 bin lira keşif ve bilirkişi ücreti istedi.

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi ödemesinin bitmesi halinde ilk olarak konut üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Peki, konut üzerindeki ipotek kaldırılırken bankadan talep edilen fek ücreti geri alınır mı? İşte, ipotek fek ücreti iadesi dilekçesi!

Konut kredisi fek ücreti itiraz dilekçesi!

Konut kredisi kullanım konulan ipoteğin kaldırılması için gerekli olan fek yazısını kimi bankalar bir bedel karşılığında veriyor. Ancak bu bedele bir dilekçe ile itiraz edilebiliyor. İşte konut kredisi fek ücreti itiraz dilekçesi..

1983 yılında Rasim Paşa Yalısı kaderine terk edilmiş!

1983 yılında Kanlıca'daki Rasim Paşa Yalısı kaderine terk edilmiş. 30 yıldır boş duran tarihi yalının bir an önce restore edilmesi lazımmış. Taç Vakfı'nın himayesinde bulunan yalı için 30 milyona ihtiyaç varmış.

Milli emlak devir ve terk işlemleri!

Kamu malları ve hakların bütününe milli emlak deniyor. Bu alanlarda hak sahibi olan kimseler tespit edilen rayiç bedelini ödeyerek milli emlak taşınmazına sahip olabiliyor. İşte, milli emlak devir ve terk işlemleri!

Florya Akvaryum giriş ücreti 2015!

Florya Şenlikköy'de yer alan İstanbul Akvaryum'da bilet fiyatları ne kadar? Florya Akvaryum 2015 giriş ücreti kaç para? Florya İstanbul Akvaryum açılış kapanış saatleri nedir?

Yola terk ücreti Haberi

Yola terk ücreti

Yola terk bedeli!

Yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesine yola terk deniyor. Yola terk haritalarının yapımında parselasyon niteliği taşıyan ayırma haritalarının yapımındaki kurallar uygulanıyor. Yola terk haritaları ise imar planlarının uygulanışı sırasında yola terk işlemi nedeniyle yapılan haritalara deniyor. 


Yola terk için gerekli evraklar:

-Taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kaydı örneği,

-Taşınmaz malın bulundugu yere göre Belediye Encümeni veya İl İdare Kurulu'nun olumlu kararı ve bu kararla ilgili belgelerin tasdikli örneği,

-Yüklenici serbest çalışan harita ye kadastro mühendisinin iş yapım sözleşmesi veya işin yapımına yetki veren vekaletname örneği,

-Serbest çalışan harita ve kadastro mühendisi sorumluluğunda yapılan işler için -Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının mesleki denetiminin yapılmış olması (denetim sırasında işn yapım bedeli belirlenmelidir)

-Kadastro müdürlüklerinden alınan ve işin yapımında kullanılan belgelerin...