25 / 07 / 2024

yoldan kotlandırma nasıl olur

yoldan kotlandırma nasıl olur

Kot, bir noktanın, esas olarak alınan yatay düzlemden yüksekliği ve bu yüksekliği gösteren rakam olarak tanımlanıyor. Yapılara yoldan, tabii zeminden ve köşe başı parsellerde kot alınabiliyor. Peki, yoldan kotlandırma nedir?

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Dedemin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirim? 

Dede üzerinden kalan gayrimenkuller bazen her durumda belirli olmayabilir. Bunun için torunların doğru bir araştırma yapması ve gayrimenkul tapularını çıkarması gerekir. Peki dedenizin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirsiniz? İşte bu konu ile ilgili önemli ayrıntılar...

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Tahıl Koridoru ile 32 milyon ton tahıl taşındı! Buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? Rakamlar açıklandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Ağustos 2022-20 Haziran 2023 döneminde taşınan toplam tahıl miktarının 32 milyon ton olduğunu belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? İşte 25 Haziran 2023 fiyat listesi...

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Devlete olan borçları kapsayan ve ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi’ olarak duyurulan paketin kapsamında neler olacağı, geçmişte borcu olan pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor.  Araç sahibi olanlar ise her yıl  ocak ayında ilk taksit ödemesi yapılan  Motorlu Taşıtlar Vergis

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapu, bir mülkün üzerine pek çok kişinin hakkı olduğunu temsil eder. Peki “Hisseli tapu ayırma nasıl olur?” İşte detaylar!

yoldan kotlandırma nasıl olur Haberi

yoldan kotlandırma nasıl olur

Yoldan kotlandırma nedir?

Kot, bir noktanın, esas olarak alınan yatay düzlemden yüksekliği ve bu yüksekliği gösteren rakam olarak tanımlanıyor. Yapılara yoldan, tabii zeminden ve köşe başı parsellerde kot alınabiliyor. 


Peki, yoldan kotlandırma nedir? Yoldan kotlandırma nasıl yapılır? Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği esasları şu şekilde;


Yoldan kotlandırma:

a) Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot verilir.


b)Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul edilir.


c) Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç 3 gün içinde belirlenir.


ç) Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul edilir.


d) Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m....