01 / 05 / 2024

yönetici atama apartman

yönetici atama apartman

Apartman yöneticisi ne zaman ve nasıl atanıyor? Kimler apartman yöneticisi olabiliyor? Kimler apartman yöneticisi olamıyor? İşte apartman yönetici atama yönetmeliğinde yer alan hükümler, bu haberde...

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?

Müdür ve Müdür yardımcılığı Atama Sonuçları 2023 için beklenen açıklama yapıldı. Yönetici atama sonuçları açıklayan şehirler belli oldu. MEB yönetici atama sonuçları sorgulama ekranı ve atama kararlar neler?

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yeni senenin ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur zamları önce yüzde 25 ardından da 5 puanlık ilave ile yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bir habere göre, kamuda yönetici olarak çalışanlara ek zam yapılacak. Buna gö

Kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici kararları geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici seçimini ve nasıl karar alınacağını kaleme aldı.

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Apartmanlarda yönetici değişimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanlarda yönetici seçimini kaleme aldı. 

Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanığa tahliye kararı!

İzmir'de meydana gelen depremde çöken Yılmaz Erbek Apartmanı B Blok davasında bir sanık için tahliye kararı çıktı...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.

Kastamonu'daki hasarlı Yıldız Apartmanı yıkılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle büyük hasar gören Yıldız Apartmanı için yıkım kararı alındı. Yapı belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Yılmaz Erbek Apartmanı'nı 'ihmal' yıkmış!

İzmir'de büyük yıkıma yol açan deprem sonucunda çöken Yılmaz Erbek Apartmanı hakkında hazırlanan iddianamede yer alan detaylar ortaya çıktı....

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler? Kimler apartman yönetici olabilir? Apartman yöneticisini kim seçer? İşte tüm merak edilenler...

İzmir depreminde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı soruşturmasında yeni gelişme!

İzmir depreminde yıkılan binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı B blok için devam eden soruşturmada hazırlanan iddianame kabul edildi. 

yönetici atama apartman Haberi

yönetici atama apartman

Apartman yönetici atama yönetmeliği!

Apartman yönetici atama yönetmeliği, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda "Beşinci Bölüm Anagayrimenkulün Yönetimi" kısmında yer alıyor.


Yönetici atamaları, Kanunda Madde 34'te açıklanıyor. Bu maddeye göre, anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü olması durumunda, yönetici atanması zorunlu tutuluyor. Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumunda oluyor. Kanuna göre, eski yönetici tekrar atanabiliyor.


BEŞİNCİ BÖLÜM

Anagayrimenkulün Yönetimi


A) Genel kurul:

Madde 27 – Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır.


B) Yönetim planı:

Madde 28 – Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir.4142 Yönetim planında hüküm bulunmıyan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak...