09 / 05 / 2024

Yorgancılar Konağı restorasyon

Yorgancılar Konağı restorasyon

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarihi konak restore edilecek. Ulucami Mahallesi Ferah Sokak’da bulunan 150 yıllık Yorgancılar Konağı aslına uygun olarak restore edilip mahalle konağına çevrilecek.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Çağlar Ercan Restorasyon Mimarlık İnşaat Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Çağlar Ercan Restorasyon Mimarlık İnşaat Ve Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta Çağlar Ercan tarafından kuruldu.

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Depreme karşı binalarda da etiket olsun önerisi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada "Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etiketler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur." diye konuştu.

TOKİ'den İzmir Bucaya 32 derslikli okul!

İzmir İli Buca İlçesi İsmet Yorgancılar 32 Derslikli Okul ve Ötüken 32 Derslikli Okul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

İzeltaş'ın acı günü! İsmet Yorgancılar vefat etti!

İzeltaş'ın Onursal Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yorgancılar 92 yaşında vefat etti.

Bağcılar Hükümet Konağı'nın inşaatı hızlanacak!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bağcılar Hükümet Konağı inşaatını inceledi. Şantiyedeki görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Vasip Şahin, inşaatın bir an önce bitirilip binanın hizmete sokulması temennisinde de bulundu.

İzmir'deki Alanyalı Konağı restore edilecek!

Başlattığı restorasyon atağıyla yıkılmaya yüz tutan tarihi yapıları ayağa kaldıran Konak Belediyesi, Kemeraltı'nda yer alan Alanyalı Konağı'nı restore edecek.

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Nevşehir Beyler Konağı'ndaki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Nevşehir'in Camicedid Mahallesi'ndeki tarihi Beyler Konağı’nda Belediye tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarında sona gelindi!

Ortaköy’de yer alan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarında restorasyon çalışmaları bitiyor. 125 milyon TL’ye kiralanan ve 150 milyon liraya restore edilen yalılarda inşaat deniz seviyesinin 5 kat altına iniyor.

Yorgancılar Konağı restorasyon Haberi

Yorgancılar Konağı restorasyon

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde tarihi konak restore edilecek. Ulucami Mahallesi Ferah Sokak’da bulunan 150 yıllık Yorgancılar Konağı aslına uygun olarak restore edilip mahalle konağına çevrilecek. Bir vatandaştan 10 bin TL’ye belediye tarafından satın alınan tarihi konak için önümüzdeki günlerde proje çalışmaları başlayacak.

Yorgancılar Konağı’nı inceleyen Belediye Başkanı Süleyman Çelik, her toplantıda Yenişehir’in Osmanlının ilk başkenti olduğunun söylendiğini hatırlatarak, “Ancak bu bir türlü icraata dökülmüyordu. Yenişehir’de Osmanlı’dan kalma ziyaret edilebilecek bir tek Şemaki Evi bulunuyor. Bizim hedefimiz ilçemizde bulunan tescilli binaları tek tek ayağa kaldırmaktır. Bunun için bu ilk adım oldu. İlçemizin bütün mahallelerinde bu tür tescilli binalar var. Bunların hepsini ayağa kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Restorasyon çalışmalarının başladığını dile getiren Çelik, “Önümüzdeki 6 ay çalışmalar başlayacak. 2016 yılı yaz aylarında bu binayı mahalle...