19 / 05 / 2024

Yüksek Ekonomi Okulu Kalkınma Merkezi

Yüksek Ekonomi Okulu Kalkınma Merkezi

Ruble dolar karşısında değer kaybediyor. Otel fiyatları yükselebilir. Rusya ekonomisindeki küçülme turizmi etkileyecek.

Yükseköğretim Kurulu harekete geçti: Vakıf üniversitelerine art arda ücret uyarısı!

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala Yükseköğretim Kurulu, harekete geçti. Bu kapsamda, okulu uzatacak öğrencilerden eğitim öğretim ücretinin dönem veya ders başına alınmasına karar verildi. İşte detaylar...

Uçak biletlerinde tavan fiyat belli oldu! En yüksek fiyat...

Uçak biletlerinde yeniden belirlenen tavan ücret uygulamasına göre iç hatlarda ekonomi sınıfında tek yön en yüksek bilet fiyatı bin 150 lira olarak oldu.

Enerjide yüksek fiyatlar yaşanacak uyarısı: Petrol ve doğal gaz krizi geliyor

Ekonomi uzmanları enerjide büyük kriz yaşandığına dikkat çekerek uyardı. Petrol ve doğal gazda yüksek fiyat riski kapıda. Rusya Ukrayna savaşının ardından küresel piyasalarda yaşanan arz sorunları nedeniyle dünya ekonomilerinde daralma ve resesyon bekleniyor.

Çalışmadan yüksek gelir getiren yatırım fırsatları tespit edildi! Paraya para demeyeceksiniz

Günümüzde ekonomi herkesin birinci önceliği. Eski zamanlarda 'Allah'tan sağlık, devletten aylık' şeklinde özetlenen para-yaşam döngüsü günümüzde değişen iş yaşamı ve yatırım fırsatlarıyla boyut değiştirdi. Peki tam zamanlı çalışmadan yüksek gelir nasıl kazanılır? İşte detaylar...

İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği Mayıs 2020 Finansal Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni’ne göre, İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı...

Doların yüksek seyretmesine ekonomi yönetimi neden izin veriyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Doların yüksek seyretmesine ekonomi yönetimi neden izin veriyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik analizi...

Almanya'da inşaat alanında iş gücü ihtiyacı yüksek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier yaptığı açıklamada özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yabancı ülkelerde nitelikli iş gücü bulmak için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, sağlık ve inşaat alanlarında iş gücü ihtiyacının yüksek olduğunu söyledi.

Rusya'da inşaat sektörü kan kaybediyor!

Yüksek Ekonomi Okulu’nun son araştırmasına göre, Rusya’da inşaat sektöründe iyimserlik endeksi yüzde 20 seviyesine düştü.

Şişli Meslek Yüksek Okulu’nun gayrimenkulleri için dava tartışması!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Şişli Meslek Yüksek Okulu’na devredilen 9 bina ve arsayı geri almak için açtığı dava sürerken eski başkan Mustafa Sarıgül'den yanıt geldi. Sarıgül, “3 bin öğrencinin okuduğu okul şahısların değil Şişli halkınındır” açıklamasında bulundu.

Yüksek faizleri düşürecek yeni öneri!

Yüksek faizlerin düşürülmesinin ancak kamu bankalarının faizleri düşürmesi ile sağlanacağı belirtiliyor. Ekonomi uzmanları yatırımcıları faiz sarmalından çıkartacak tek yolun kamu bankalarının projeleri kredilendirmesi ile olabileceğini söylüyorlar. 

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu arazisi satışa çıkıyor!

Kapatılan Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu arazisi ihale ile satışa çıkarılıyor.

Sakarya Söğütlü Meslek Yüksek Okulu'nun temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Söğütlü Meslek Yüksek Okulu’nun temelini attı.

Çorum OSB'ye Meslek Yüksek Okulu açılacak!

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’ne Meslek Yüksek Okulu inşa edileceğini açıkladı. Vali Kılıç, Türkiye’de çok sayıda Organize Sanayi Bölgesi’nde olmayan bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. 

Yüksek Ekonomi Okulu Kalkınma Merkezi Haberi

Yüksek Ekonomi Okulu Kalkınma Merkezi

Türkiye’ye en çok turist gönderen ikinci ülke konumundaki Rusya’nın para birimi Ruble’deki değer kaybı sürüyor. Ruble son 5 ayda dolar karşısında yüzde 11 değer kaybetti. Son bir haftada petrol varil fiyatlarının düşüşü ile birlikte değerlenen dolar 33 rubleyi gördü. Geçen yıl bin dolarlık turun karşılığı 24 bin rubleyken şimdi bu rakam 35 bin rubleye ulaştı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından öngörülen yüzde 30’luk devalüasyon turizmcileri tedirgin ediyor. 

Türk turizmini de doğrudan etkileyen Ruble’deki değer kaybı önümüzdeki günlerde daha da düşerek kötü giden turizm sezonunu olumsuz yönde etkilemeyi sürdürecek. Devalüasyonun, bu oranda Türkiye’deki otel fiyatlarının artıracağı belirtiliyor.

Uluslararası derecelendirme şirketi Moody's'in raporunda, Rusya bankacılık sistemine ilişkin olumsuz tablo çizildi. "Önceki krizdekine benzer sarsıntılar yaşanabilir" denilen raporda, 1-1,5 yıl içinde rublenin yüzde 30 değer...