06 / 05 / 2024

Yüksek faizlerin yarattığı engeller

Yüksek faizlerin yarattığı engeller

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, yüksek faizlerin yatırımın önünde engel olduğunu belirterek, "İşsizliğe çare ancak yatırımla olabilir. Bu nedenle işadamı olarak faizlerin düşmesini destekliyoruz" dedi.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Yazın da doğal gaz faturaları yüksek gelebilir! Rusya'nın yarattığı belirsizlikten sonra dev zam

Rusya'nın "dost olmayan ülkere doğal gaz satışın" Rus rublesine geçmesi planı nedeniyle oluşan belirsizlik, Avrupa'da doğal gaz fiyatlarını yüzde 37 artırdı. Yeni zamların gelmesi durumunda yazın da doğal faz faturaları yüksek gelmiş olacak.

Konut satışları faizlerin düşmesiyle yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yaptığı faiz indiriminden sonra konut satışlarının yılın en yüksek seviyesine çıktığını ifade etti...

Yüksek faiz konut almaya engel değil!

Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Kooperatif Başkanı Emekli Vali Yardımcısı Turan Eren yüksek faizlerin konut almaya engel olmadığını, projelerde uygun ödeme seçenekleriyle alıcılara kolaylık sağlandığını söyledi.

Yüksek faizleri düşürecek yeni öneri!

Yüksek faizlerin düşürülmesinin ancak kamu bankalarının faizleri düşürmesi ile sağlanacağı belirtiliyor. Ekonomi uzmanları yatırımcıları faiz sarmalından çıkartacak tek yolun kamu bankalarının projeleri kredilendirmesi ile olabileceğini söylüyorlar. 

Konut fiyatları bazı ülkelerde yüksek ve artmayı sürdürüyor!

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, uzun süre düşük seyreden faizlerin bazı ülkelerde “yüksek ve artmayı sürdüren” konut fiyatlarına katkı sağlamış olabileceğini açıkladı.

Yüksek faiz yatırımı engelliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu’nun düzenlediği ‘Youth Economic Forum 17’ye katıldı. Konuşma yapan Özdemir, yüksek faizlerin yatırımın önünde engel olduğunu belirtti.

Nihat Özdemir: Faizlerin yüksekliği yatırımı önlüyor!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, yüksek faizlerin yatırımın önünde engel olduğunu belirterek, "İşsizliğe çare ancak yatırımla olabilir. Bu nedenle işadamı olarak faizlerin düşmesini destekliyoruz" dedi.

Yüksek mimar Murat Kader ödül sayısını 19'a çıkardı!

International Property Awards’ta birçok kez ödül alan Yüksek Mimar Murat Kader, bu kez Tanzanya’da yarattığı Safari City ile ödüllendirildi.Yüksek mimar Murat Kader ödül sayısını 19'a çıkardı.

Yüksek mimar Tanzanya’da proje yarattı, ödülü kaptı!

Gayrimenkul sektörünün önemli yarışmalarından biri olan International Property Awards’ta birçok kez ödül alan Yüksek Mimar Murat Kader, bu kez Tanzanya’da yarattığı Safari City ile ödüllendirildi.

İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Treni Pendik'te konut fiyatlarını arttırdı!

İstanbul Ankara Yüksek Hızlı Treni, Pendik’te konut fiyatlarında doping etkisi yarattı. Bölgede satılık konut fiyatları % 40, kiralık konut fiyatları ise % 55 artış gösterdi. Pendik’te konut projelerine yenisi ekleniyor.

Yüksek gerilim hattı ne kadar uzak olmalı?

Yüksek gerilim hattının yakında olmasının yarattığı olumsuzlukların başında verdiği huzursuzluk ve buralardaki gayrimenkul değerlerinde yol açtığı düşüş geliyor. Peki, yüksek gerilim hattı ne kadar uzak olmalı?

Yüksek faizlerin yarattığı engeller Haberi

Yüksek faizlerin yarattığı engeller

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, faizlerin yükseldiğinin yatırımı önlediğini belirterek, "İşsizliğe çare ancak yatırımla olabilir. Bu nedenle işadamı olarak yatırım yapmamız açısından faizlerin düşmesini destekliyoruz" dedi. 



AA'nın 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği AA Finans Haberleri Terminali'nden canlı olarak yayınlanan Finans Masasının bu haftaki konuğu olan Özdemir, ekonomik göstergelere dayanarak siyasi tarafın faizlerin düşmesini istediğini ve faizlerin yüksekliğinin yatırımı önleyen bir özellik olduğunu ifade etti. 



Ülkede ne kadar düşük faiz varsa o kadar daha fazla yatırım yapılacağına işaret eden Özdemir, işsizliğe çarenin ancak yatırımla olabileceğini, bu nedenle iş adamı olarak yatırım yapmaları açısından faizlerin düşmesini desteklediklerini söyledi.Projeleri uzun finansman modelleriyle yaptıklarına dikkati çeken Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün dünyada bu böyle. Maalesef Türk yatırımcısının bugün en büyük sıkıntısı, uzun dönemli...