26 / 12 / 2024

yüksek katlı binalar

yüksek katlı binalar

En çok önem verilen, saygı duyulan ve belki de korkulan tüm yapılar yüksek inşa edilmiştir. Doğa unsurları bile yüksekliklerine göre akıllara kazınıyor.

Yüksek katlı binalara sınırlama getiriliyor!

Yeni düzenlemeyle, 50 metreden geniş yollarda daha önce 25 kat olan sınır 18'e, 40 metreden geniş yollarda ise 20 kat olan sınır 16 kata düşürüldü...

Prof. Dr. Ramazan Sever Malatya için acı gerçeği açıkladı! Zemini riskli! Yüksek binalar tehlike saçıyor!

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Sever, Malatya’nın zemininin riskli olduğunu söyleyerek yüksek binaların tehlike saçtığını belirtti.

İstanbul'da imar faciası! Az katlı binalar yerine dev kuleler yükseliyor!

İstanbul’da olası deprem ve kentsel dönüşüm tartışmaları devam ederken, az katlı binalar yerine dev kulelerin yükselmesi 'bu nasıl çelişki?' sorusunu sorduruyor. Ekonomist Nejat Özonay sosyal medya hesabından  Etiler Polis Okulu arazisine yapılan dev kuleleri işaret etti. 

Müteahhitlerin yüksek kat sevgisi tehlike saçıyor! Mimar isyan etti!

Meydana gelen depremlerin ardından inşaat firmaları yatay mimariye geçiş yaptı. Buna nazaran bazı müteahhitler adeta depreme kafa tutarcasına yüksek katlı binalar inşa etmeye devam ediyor, üstelik kuralları hiçe sayarak... Sosyal medyandan paylaşılan bir binanın fotoğrafı görenleri korkuttu...

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Deprem korkusu konutta talebi villalara kaydırdı! Ev alacaklar deprem riskinin az olduğu yerleri seçiyor! 

Türkiye’yi hüzne boğan Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremleriyle konut alıcılarının tercihleri değişti. Konut alacaklar yüksek katlı binalar yerine, az katlıya yöneldi. İşte ayrıntılar...

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

İstanbul'da yüksek kaliteli ofis binalarına talep artıyor!

Cushman - Wakefield tarafından yayınlanan "Türkiye Pazar Analizleri Üçüncü Çeyrek” raporuna göre; İstanbul'da ofislere dönüş artarken yüksek kaliteli binalara talep attı.

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Yüksek riskli binaların satılması ve kiralanması engellenecek!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda olası büyük depremde yıkılma riski yüksek olan binaların satılıp kiralanmasına yönelik öneriler gündeme alındı.

İstanbul'un 6 ilçesinde binalar yüksek riskli! 

ODTÜ'lü Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, İstanbul'un 6 ilçesinde binanın tarandığını bunların da 40 bin binanın ise yüksek riskli çıktığını dile getirdi. 

yüksek katlı binalar Haberi

yüksek katlı binalar

“Yükselme” özlemi insanoğlunun geçmişten günümüze içinde yaşattığı eğilimlerinden biridir.


İlk gökdelen veya yüksek katlı binalar için başta Chicago ve New York olmak üzere ABD’ye bakmak gerekir. Uzakdoğu’da ise Hong Kong’la başlayıp Japonya, G. Kore, Singapur, Endonezya, Malezya ve Avustralya ve Ortadoğu’ya yayılmıştır bu yapılar. ABD ve Uzakdoğu’dakiler kadar olmasa da günümüzde, Avrupa’da da gökdelenlerin sayısı artıyor. Türkiye'deki en yüksek binalar ise ağırlıklı olarak İstanbul'da yer alıyor. 2000’li yıllardan sonra hız kazanan inşaat faaliyetleri sonuncunda gökdelenler şehir siluetinin vazgeçilmez bir parçası oldu. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda en çok Gayrettepe ile Maslak arasındaki Büyükdere Caddesi aksına ek olarak son yıllarda Şişli’nin Bomonti semtinde de gökdelenlerin sayısı artmaya başladı. Asya Yakasında ise Ataşehir, Kozyatağı gibi bölgelerde yaygınlaşan gökdelen sayısı İstanbul Finans Merkezi’nin tamamlanması ile...