23 / 07 / 2024

yüksek katlı ev

yüksek katlı ev

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde yüksek katlı konut yapılmasına şiddetle karşı olduğunu söyledi. Sakarya'da yıkılacak olan stadyum arazisinin yerine 14 katlı bina yapılacak tartışmaları ise sürüyor..

Yüksek kiralar sebebiyle ev sahibiyle anlaşamayan vatandaş arabada yaşamaya başladı!

Yüksek kiralar sebebiyle ev sahibiyle anlaşamayan vatandaş arabada yaşamaya başladı. Boşuna Tıklama'nın X hesabından paylaştığı görüntüler ağızları açık bıraktı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kiracı oranı en yüksek ülkeler resmen belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada? 

Ev sahibi kiracı kavgaları son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, kiracı oranı en yüksek ülkeler de resmen belli oldu. Peki Türkiye kaçıncı sırada? 

Almanya'da bir Türk aile, hiç peşinatsız aylık 975 Euro taksitle, 180 bin Euro'ya 2 katlı ev aldı!

Türkiye'de konut fiyatları her geçen gün daha da artarken, Almanya'ya 3 yıl önce taşınan Türk ailenin hiç peşinatsız aylık 975 Euro taksitle, 180 bin Euro'ya 2 katlı ev alması sosyal medyada gündem oldu.

Müteahhitlerin yüksek kat sevgisi tehlike saçıyor! Mimar isyan etti!

Meydana gelen depremlerin ardından inşaat firmaları yatay mimariye geçiş yaptı. Buna nazaran bazı müteahhitler adeta depreme kafa tutarcasına yüksek katlı binalar inşa etmeye devam ediyor, üstelik kuralları hiçe sayarak... Sosyal medyandan paylaşılan bir binanın fotoğrafı görenleri korkuttu...

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Konutta yıllık getiri oranı en yüksek iller! Bu kentlerde evi olanlar yaşadı... Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, İstanbul..

Ev almak isteyenler ya da konut yatırımı yapacaklar konut getirisinin en yüksek olduğu kentleri sorguluyor. İşte bu illerde evi olanlara güzel haber. 

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

yüksek katlı ev Haberi

yüksek katlı ev

VATANDAŞLARIMIZIN yüksek katlı binalarda oturmasına gönlüm razı değil." dedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toçoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlara seslenerek imar uygulamaları hakkında belediye tarafından ilan edilmeyen hiçbir şeye itibar etmemeleri gerektiğini söyledi. Toçoğlu, "Bakanlığın çıkardığı yönetmelik üzerinde çalışıyoruz. İmar konusunda, bizim söylemediğimiz hiçbir şeye vatandaşımız itibar etmesin. Şu anda mevcut yönetmeliklerle projeleri uyguluyoruz." ifadelerini kullandı. 


Toplantıda Sakarya Ulaşım Ana Planı'nın kabulünü de değerlendiren Toçoğlu, "Plan, uzun vadede bizim için bir yol haritasıdır. Yaptığımız anketler ve yürütülen çalışmalar ile elde edilen bilgileri bu raporda topladık. Bundan sonraki ulaşım adımlarımız elimizdeki bu bilgiler ışığında atacağız. Büyükşehir trafiğinde kronikleşmiş bir sorun yok. Plan köklü bir çalışmadır." diye konuştu. 


Toçoğlu, şehir merkezinde kalan ve arazisi TOKİ'ye devredilen Atatürk...