28 / 08 / 2024

yüksek kira için dava açılabilir mi

yüksek kira için dava açılabilir mi

Dün açıklanan enflasyon verisiyle birlikte kira artışı için yapılacak zam oranları  da belli oldu. Peki yüksek kiraya dava açılabilir mi?

Mevduat faizleri şaşırttı! En yüksek oranı işte bu banka veriyor! 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizlerinin ne kadar olduğunu merak ederken, en yüksek faizi veren banka da araştırılıyor. Peki 500 bin TL için 32 günlük faiz oranı ne kadar? 

Kira krizinin sebeplerinden biri de depoculuk olabilir mi? Yüksek kira bedelleriyle tutulan evler, depo yapıldı!

Gazeteci Ozan Gündoğdu, yüksek kira bedelleriyle tutulan bazı evlerin depo yapıldığını belirtti ve 'Kira krizinin sebeplerinden biri de depoculuk olabilir mi?' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

AVM ve cadde mağazaları yüksek kira bedellerinden şikayetçi! Yeni kontratta kiralar 6 kat birden artıyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, girdilerdeki yüksek maliyet artışlarının yanı sıra fahiş kira artışı taleplerinin perakende için en öncelikli iki sorun olmaya devam ettiğini söyledi. 

Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz? İşte kredibiliteyi artırmak için yapılması gerekenler

Herhangi bir ihtiyaç anında kredi çekmek istediğinizde bankalar, kredi notuna göre sonucu belirliyor. Peki, kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? İşte cevabı…

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

1941'de yüksek kira bedelleri tespit edilerek cezai işlem uygulanmış!

1941 yılında kira bedelleri tarifeye tabi tutulmuş. Kiraları artıranlar için hakkında kanuni süreç başlatılarak, cezai yaptırımlar uygulanacakmış.

Kira krizi Meclis'e gidiyor: CHP'den şehirlerde yerleşik yaşayanların kira fiyatlarından etkilenmemeleri için öneriler!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ülke genelindeki yüksek kira bedellerine dikkat çekerek, konuyu Meclis'e taşıdıklarını belirtti. İşte Özel'in konuyla ilgili açıklaması... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük deprem için saat verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan  son 100 yılda depremlerin en çok hangi saatte olduğunu açıklayarak büyük deprem için saat verdi. İşte Ercan'ın açıkladığı o saatler...

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

yüksek kira için dava açılabilir mi Haberi

yüksek kira için dava açılabilir mi

Kira artışı Borçlar Kanunu’nun 344’üncü maddesine göre yapılıyor. Posta gazetesinde yer alan habere göre, Kanuna göre; sözleşmede farklı bir hüküm belirtilmedikçe konut kiraları 12 aylık ortalama Üretici Fiyat Endeksi’ne (ÜFE) göre artırılıyordu. Bu uygulama 18 Ocak tarihinde çıkan torba yasa ile değişti. Bu tarihten itibaren kira artışlarının ÜFE yerine 12 aylık ortalama Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) göre belirlenmesi hükme bağlandı.

YÜZDE 12'LİK FARK VAR

Dün açıklanan verilere göre; 12 aylık ortalama TÜFE yüzde 17.93 oldu. Buna göre; bu ay kontrat yenilenirse konut sahibi en fazla yüzde 17.93 oranında zam yapabilecek. Kirada ÜFE göstergesi dikkate alınmış olsaydı artış yüzde 29.97 olacaktı. Bir başka deyişle bu yolla vatandaşın yüzde 12 daha fazla (1000 lirada 120 lira) ödemesinin önüne geçildi.

YÜKSEK ZAMMA DAVA AÇILABİLİR

Ev sahipleri...