02 / 10 / 2024

yüksek kiralar

yüksek kiralar

Bu haber ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Evinizi kiraladığınız kişi bir sahtekar çıkabilir. Ya da ev sahibiniz sandığınız kişi alakasız bir dolandırıcı çıkabilir. Kendinizi garantiye almadan sözleşme imzalamayın.

Bir iki sene sonra yapılandırırım diyerek yüksek faizle konut kredisi almayı düşünenler dikkat

Artan fiyatlar ve kiralar nedeniyle birçok kişi yüksek kredi faizlerine rağmen ev sahibi olmak istiyor. Peki ev sahibi olmak için daha sonra yapılandırmak üzere yüksek faizle kredi çekilir mi? Trader ve değer yatırımcısı Yavuz, bunu yapmak isteyenleri uyardı.  

Yüksek kiralar karavanlara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası en fazla tercih edilen tatil seçenekleri arasında bulunan ve deprem sonrası yeniden gözde haline gelen karavanlara talep şimdi de yüksek konut kiraları nedeniyle arttı.

Tekne sahiplerinden yüksek kira isyanı: Marinalardan kaçışlar başladı!

Yaz döneminde sosyetenin adeta göç ettiği yatlar, denizcilerin de kabusu olurken, marinalardan da yüksek kiralar nedeniyle kaçış başladı. İşte Sabah gazetesinden Funda Karayel’in konu ile ilgili o köşe yazısı…

Yüksek kiralar için devletten arazi tahsisi bekleniyor: Barınma sorunu her sektörü vurdu!

Tatil beldelerinde yüksek kira bedellerinin etkisiyle turizmde kronik duruma gelen barınma problemi, sektörün çare aradığı krizlerin başında yer alıyor. Turizmciler devlet tahsisi için görüşme trafiğini sürdürüyor. İşte ayrıntılar...

Ticari gayrimenkulde kiralar son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı!

Cushman & Wakefield I TR International’ın 2024 yılının ilk yarısını değerlendirdiği  ‘Gayrimenkul Pazarı Görünümü’ raporunun sonuçlarına göre, ticari gayrimenkulde kiralar döviz bazında son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Ofis kiralarındaki artış oranı yüzde 77 oldu.

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar ile şehirlerdeki öğrenci sayısının azalması ise kira bedellerinin düşmesi bekleniyor. 

Yüksek kiralar sebebiyle ev sahibiyle anlaşamayan vatandaş arabada yaşamaya başladı!

Yüksek kiralar sebebiyle ev sahibiyle anlaşamayan vatandaş arabada yaşamaya başladı. Boşuna Tıklama'nın X hesabından paylaştığı görüntüler ağızları açık bıraktı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

AVM ve cadde mağazaları yüksek kira bedellerinden şikayetçi! Yeni kontratta kiralar 6 kat birden artıyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, girdilerdeki yüksek maliyet artışlarının yanı sıra fahiş kira artışı taleplerinin perakende için en öncelikli iki sorun olmaya devam ettiğini söyledi. 

İzmirliler dikkat! Kiraların en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler hangileri?

2014 yılında kurulan ve emlakçıların sıkça başvurduğu Endeksa platformunun güncel verilerine göre, İzmir’de kiralık konut fiyatlarının en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler belli oldu. 

Ev kiralarından kaçan karavana yöneldi! Artık 12 ay karavanda yaşanıyor! 

Deprem, pandemi ve yüksek kiralar gibi sebepler vatandaşları yılın 12 ayı karavanda yaşamaya yöneltti. İşte ayrıntılar...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

Ocak ayı itibariyle geçerli olan yeni asgari ücretin işverene olan etkileri tartışma konusu olmaya devam ederken, yüksek kiralar da esnafın belini büktü.

yüksek kiralar Haberi

yüksek kiralar

İstanbul'da bir emlakçının kiraladığı 23 ayrı konutu kendi eviymiş gibi başkalarına kiraladığı ortaya çıktı. Kiraların artması  ev sahibi kiracı ilişkilerini çıkmaza sokarken dolandırıcılara da gün doğdu. Her gün yeni bir dolandırıcılık ve fırsatçılık haberinin geldiği gayrimenkul sektöründe özellikle merdiven altı ve yetkisiz emlakçıların yaptıkları 'bu kadarına da pes' dedirtiyor.

CNN Türk'te yar alan habere göre İstanbul'da bir emlakçı aynı bölgede tam 23 ayrı konut kiralayıp daha sonra bunları yüksek kira bedelleriyle üçüncü kişilere kiraya verdi. Pes dedirten dolandırıcılık olayının mağdurlarından biri olan gazeteci Hülya Kapucu yaşadıklarını anlattı.

İstanbul Şişli'de yaşanan olayda bir emlakçı aynı mahallede 23 evi kiracı olarak sözleşme düzenleyerek kiraladı, sonra da o evleri kendisinin gibi üçüncü kişilere kiraladı. Şişli ilçesinde yaşanan olayda Hülya Kapucu evini kiracı...