06 / 05 / 2024

yüksek kiralar

yüksek kiralar

Bu haber ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Evinizi kiraladığınız kişi bir sahtekar çıkabilir. Ya da ev sahibiniz sandığınız kişi alakasız bir dolandırıcı çıkabilir. Kendinizi garantiye almadan sözleşme imzalamayın.

Ev kiralarından kaçan karavana yöneldi! Artık 12 ay karavanda yaşanıyor! 

Deprem, pandemi ve yüksek kiralar gibi sebepler vatandaşları yılın 12 ayı karavanda yaşamaya yöneltti. İşte ayrıntılar...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Kentsel dönüşüm, yüksek kiralar ve ev sahibi-kiracı tartışmaları İstanbul'dan İstanbul'a göçü tetikledi!

İstanbuk'da son zamanlarda kentsel dönüşüm seferberliği yaşanıyor. Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve yüksek kiralardan dolayı evlerinden taşınmak zorunda kaldı. 

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

Ocak ayı itibariyle geçerli olan yeni asgari ücretin işverene olan etkileri tartışma konusu olmaya devam ederken, yüksek kiralar da esnafın belini büktü.

Yüksek faiz oranı ve artan fiyatlar ev sahipliği oranını düşürdü!

Milyonlarca vatandaşın ortak sorunu konut fiyatları ve kiralar olmaya devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları sebebiyle ihtiyacı olan kesim konuta ulaşamıyor, konut sahipliği oranı düşüyor. 

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

İstanbul'da konutta en yüksek getiri Esenyurt'ta: İlçede kiralar 17 bin 11, ev fiyatı 4.2 milyon TL oldu! 

İstanbul'un konutta en yüksek getiriyi sağlayan ilçe Esenyurt oldu. İşte ilçe ilçe konutta getiri oranları...

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Konutlarda yüzde 25 kira zam sınırına takılmak istemeyen konut sahipleri okul sezonunu bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok kiralık konut boş şekilde dururken, kiraların öğrencilere göre ayarlandığı ve bir senelik peşin ödeme gibi taleplerin de olduğu belirtiliyor.

Yüksek kiralar prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdı!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya yaptığı açıklamada yüksek kiraların prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdığını söyledi.

Yüksek ev kiralarına ilişkin şikayetler arttı: Sokaklarda mı yaşayalım?

Yüksek enflasyonla birlikte herkesin gündeminde olan yüksek kira fiyatları, yaşanan deprem felaketiyle birlikte tırmanışa geçti. Kira zamlarıyla ilgili Şikayetvar’a ulaşan şikayetlerde ciddi oranda artış yaşandı.

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve iş gücü maliyetlerinin artması gibi nedenlerle İstanbul’da konut aidatları, kiraları yakaladı. İşte en yüksek aidat alınan ilçeler...

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

Yüksek kiralar memur ve çalışanları göçe zorladı! Memurlar ve çalışanlar kira yardımı istiyor! 

Savaş sonrası Rusların akın ettiği Antalya'da kira fiyatları yalnızca 5 ayda yüzde 100 arttı. Memurlar daha uygun fiyatlı kiralar bulabilecekleri illere tayin istemeye başlarken, barınma sorununu aşamayan kalifiye turizm işçileri ise kentten göç ediyor. İşte ayrıntılar...

yüksek kiralar Haberi

yüksek kiralar

İstanbul'da bir emlakçının kiraladığı 23 ayrı konutu kendi eviymiş gibi başkalarına kiraladığı ortaya çıktı. Kiraların artması  ev sahibi kiracı ilişkilerini çıkmaza sokarken dolandırıcılara da gün doğdu. Her gün yeni bir dolandırıcılık ve fırsatçılık haberinin geldiği gayrimenkul sektöründe özellikle merdiven altı ve yetkisiz emlakçıların yaptıkları 'bu kadarına da pes' dedirtiyor.

CNN Türk'te yar alan habere göre İstanbul'da bir emlakçı aynı bölgede tam 23 ayrı konut kiralayıp daha sonra bunları yüksek kira bedelleriyle üçüncü kişilere kiraya verdi. Pes dedirten dolandırıcılık olayının mağdurlarından biri olan gazeteci Hülya Kapucu yaşadıklarını anlattı.

İstanbul Şişli'de yaşanan olayda bir emlakçı aynı mahallede 23 evi kiracı olarak sözleşme düzenleyerek kiraladı, sonra da o evleri kendisinin gibi üçüncü kişilere kiraladı. Şişli ilçesinde yaşanan olayda Hülya Kapucu evini kiracı...