04 / 05 / 2024

Yüksekova köprüleri

Yüksekova köprüleri

Yüksekova'da kardeşlik köprüsü inşa edildi. Gazi Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan "Yeşeren Umutlar" Kampanyası kapsamında toplanan kırtasiye malzemeleri ve kitaplar, Yüksekova'nın Kamışlı köyünde okuyan öğrencilere umut oldu.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor!

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü açılıyor. 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek köprüsü ile Van-Pervari yolu 2 saat olacak.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Kanal İstanbul'un köprüleri 15.5 milyar TL'ye mal olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden Kanal İstanbul'la ilgili yeni bir tweet paylaştı. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'a yapılacak 8 köprünün maliyetinin 15.5 milyar TL olduğunu söyledi...

İtalya'nın köprüleri teker teker çöküyor!

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

Türkiye’nin en yüksek köprüsü Bitlis’te inşa edildi!

50 yıl önce, dönemin Bitlis Milletvekili Abidin Gaydalı’ın girişimleriyle projelendirilen Türkiye’nin en yüksek köprüsü tamamlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Cumhuriyet'in 100'üncü yılını simgesi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. Lapseki ve Gelibolu yakalarında denize batırılan kesonlar üzerine blokların yerleştirilmesiyle yükselen köprü ayaklarına, vinç yardımıyla ikinci bağ kirişleri yerleştirildi.

1915 Çanakkale Köprüsü emlak piyasasını canlandırdı! 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı bölgenin kaderini değiştirdi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü çalışmasından sonra yatırımcıların bölgeye olan talebinin arttığını söyledi. 

Meriç ve Tunca köprüleri restorasyona alınacak!

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri restorasyon çalışmaları Temmuz'un ikinci yarısında başlayacak.

Çin'de otoyol ve yüksek hızlı demiryolu köprüleri artıyor!

Çin Ulaştırma Bakanlığı başmühendisi Zhou Wei, Çin'in Hubei Eyaletinin başkenti Wuhan'da düzenlenen uluslararası köprü fuarında ülkedeki yüksek hızlı tren hattının toplam uzunluğunun 2025 yılında 38 bin kilometreye yükseleceğini söyledi..

Edirne'deki Meriç ve Tunca köprüleri onarılacak!

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne'de yer alan Meriç ve Tunca köprülerinin onarılacağını söyledi.

Yüksekova köprüleri Haberi

Yüksekova köprüleri

Gazi Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan "Yeşeren Umutlar" Kampanyası kapsamında toplanan kırtasiye malzemeleri ve kitaplar, Yüksekova'nın Kamışlı köyünde okuyan öğrencilere umut oldu.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı köyündeki Kamışlı İlkokulunda görev yapan öğretmenlerle iletişime geçen Gazi Üniversitesi öğrencileri, kısa süre önce okulda oluşturulan kütüphanenin raflarının boş olduğunu öğrenince "Yeşeren Umutlar" adlı kampanya başlattı.


Yüzlerce üniversite öğrencisinin seferber olduğu kampanya kapsamında bir ay gibi kısa sürede yaklaşık bin kitap ve çok miktarda kırtasiye malzemesi toplandı.


Proje kapsamında, üniversitedeki "Çocuklar Hep Gülsün", "Kitap Bankosu" ve "Bordo Mavi Eğitim" toplulukları tarafından toplanan kitap ve kırtasiye malzemeleri tek tek paketlenerek Yüksekova'ya gönderildi.


Beraberindeki yardım kolileriyle ilçeye gelen Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencisi İkram Bekar, kırtasiye malzemelerini okuldaki öğrencilere dağıttı.


Kitapları da okulun kütüphanesindeki boş raflara yerleştiren...