05 / 05 / 2024

yükselen kredi faizi

yükselen kredi faizi

Yükselen kredi faizini inşaatçılar sıfırladı. Konut kredi faiz oranlarının yüzde Ti aşması, firmaları da harekete geçirdi. Piyasanın durgunlaşmasını önlemek isteyenler sıfır faizli satış kampanyalarını devreye soktu...

Nisan 2024 vadeli mevduat faizi! 250 bin TL'ye 32 günde tam bu kadar veriliyor: İşte en yüksek mevduat faizi!

Vatandaşlar ellerindeki nakit birikimi bankaya yatırdıklarında ne kadar kazanç elde edeceklerini hesaplamak istiyor. İşte en yüksek mevduat faizi veren bankalar...

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

400 bin TL araç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

Otomobil piyasası Mart başından bu yana hareketlenirken, yükselen kredi faiz oranları nedeniyle vatandaş araç almakta zorlanıyor. 400 bin lira araç kredisi alan bir kişinin 36 ayda ödeyeceği faiz oranı şaşırttı. İşte 400 bin TL’ne geri ödeme planı.

1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Banka mevduat faizleri ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Bankalara belirli bir para yatıranlar, mevduat faizleri sayesinde aylık kazanç elde ediyor. Peki 1 milyon TL'nin 32 günlük faiz getirisi ne kadar? Güncel mevduat faiz oranları ve en yüksek mevduat faizi hesaplama!

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Son 10 yılda piyasa değeri en hızlı yükselen şirketler!

BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yüzde 0,53 düşüşle başladı. Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda son 10 yılda piyasa değeri en hızlı yükselen şirketleri açıkladı.

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde çekilen konut kredisi, faizler düştüğü zaman yapılandırma süreci kapsamında kapatılır. Düşük kredi faizi üzerinden yeni bir konut kredisi açılır. Yapılandırma için en uygun zaman ne zamandır?

Ekonomik kriz icraları patlattı, bir senede yüzde 59,4 yükseldi...

Yüksek enflasyon nedeni ile yükselen fiyatlar vatandaşı kredi kartlarına ve bireysel kredilere yönlendirirken bankalarında alacakları bir o kadar yükselmeye başladığı kaydedildi. Buna göre, bankalar tarafından tahsil edilmesi gereken tutar 8-15 Aralık haftasında 5,6 milyar lira daha yükselerek 2 tri

Konut fiyatları 3 yılda 8 kat, aylık kredi taksitleri 21 kat yükseldi! Barınma sorunu derinleşiyor!

Son günlerde fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündem oluyor. Ortalama konut fiyatı üç yılda sekiz kat yükselirken, konut kredisi taksitleri 21 kat arttı. 

Yükselen Güneş İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yükselen Güneş İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 100 milyon TL sermaye bedeli ile Kurye Net Motorlu Kuryecilik ve Dağıtım Hizmetleri tarafından kuruldu.

yükselen kredi faizi Haberi

yükselen kredi faizi

Merkez Bankası'nın faiz artırmasının ardından bu artışın konut kredilerine de yansıyacak olması gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. Konut kredi faizlerinin psikolojik sınır olan yüzde l'i aşmasıyla, tüketicilerin alım kararını erteleme düşüncesi hakim oluyor. 


Hem mevsimsel yavaşlama hem de faizlerin yükselmesi, konut piyasasını durgun bir döneme sokuyor. Konut piyasasında satışların yavaşlamaması için firmalar da kendi ödeme planlarını devreye sokarak, tüketicilerin konut alma kararlarından vazgeçmemelerini sağlamaya çalışıyor. Piyasada daralma yaşanan dönemlerde gayrimenkulde fırsat alımlarına izin veren fiyat indirimleri oluşuyor. 


En uygunu tek hane Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, faiz artışının konut piyasasını etkileyeceğini belirterek, "Etkilemez dersek gerçekçi olmaz" dedi. Merkez Bankası'nın yaptığı bu revizyon ile konut kredilerindeki maliyetin yükseldiğini söyleyen Torun, "Ama bunlar sürdürülebilir rakamlar. Gayrimenkul sektörünün bir kısmını...