16 / 05 / 2024

yum brands

yum brands

Süzer Grubu'nun perakende şirketi Turkent'in Pizza Hut ile KFC'nin Türkiye franchise ve işletme haklarını, ABD'li esas patron Yum! Brands'a devrine onay çıktı.

Toyota, ‘Dünyanın En Değerli Otomotiv Markası’ seçildi

Interbrand tarafından açıklanan ‘Dünyanın En Değerli Markaları (Best Global Brands)’ araştırmasının 2023 sonuçları kapsamında Toyota, bir kez daha dünyanın en değerli otomotiv markası olarak seçildi. Toyota'nın marka değeri, 59 milyar 757 milyon dolardan 64 milyar 504 milyon dolara kadar yükseldi. İ

Dünya Şehir Cadde Ticari Gayrimenkul Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Dünya Şehir Cadde Ticari Gayrimenkul Yönetim Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yum ve Şevkat Bilal Irmak ortaklığında kuruldu.

Nova Brands İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nova Brands İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile Halit Veys tarafından kuruldu.

İstanbul Vip Brands Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Vip Brands Pazarlama Anonim Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Bahçelievler'de Nasır Alı tarafından kuruldu.

Prefabrik Yapı, Sustainable Brands 2017 konferansına katıldı!

Prefabrik Yapı AŞ, Sustainable Brands 2017 konferansında Bronz Sponsor olarak yer aldı.Prefabrik Yapı AŞ Genel Müdürü Mustafa Tolunay, konferansta bir söyleşi gerçekleştirdi.

Sustainable Brands 2016 Istanbul’da marka liderleri bir araya geldi!

Bu yıl ‘The Power Of And’ temasıyla gerçekleştirilen Sustainable Brands 2016 Istanbul’da geleceğin değişen markaları, yeni marka stratejilerini, inovasyonu, dijitalleşmeyi, yeni tüketici trendlerini ve sosyal etkiyi tartıştı.

MAPIC 2015 Fuarı'nda Turkish Brands standına yoğun ilgi!

Fransa Cannes’da 18 Kasım 2015’te kapılarını açan dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC’e ilgi büyük. Fuarda Turkish Brands Standı ise uluslararası yatırımcılardan büyük bir ilgi gördü.

KFC, Türkiye'de 5 yılda 400 yeni restoran açacak!

Yum! Türkiye ve KFC MENAPak Genel Müdürü Sami: "Türkiye'de 5 yılda 400 restoran açmayı planlıyoruz. Bu 400 restoranın 250'sinin Anadolu'da olmasını istiyoruz" dedi.

Konya'da 3 bin 500 konut enerjisini karşılayacak biyogaz tesisi kurulacak!

Konya Yumurta Üreticileri Birliği (Konya YUM-BİR) ile Konya Biyogaz Elektrik Üretim AŞ arasında imzalanacak protokolle kurulacak 9.6 MW kapasiteli biyogaz tesisinde, tavuk gübresinden elektrik ve organik gübre üretilecek.

İzmir'de Yumurta Tavukçuluğu ve Gübre İşleme tesisi projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Ka-Yum Gıda Hayvancılık Tarım Ürünleri ve İnş. San ve Tic. Ltd. Şti. tarafından, Yumurta Tavukçuluğu ve Gübre İşleme tesisi projesi için 18 Kasım 2014 günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Türk markaları MAPIC’te görücüye çıkacak!

Fransa Cannes’da düzenlenen uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC, Türk markalarından giderek artan bir ilgi görüyor.‘Turkish Brands’ standında yer alan markalar arasında; Bernardo, Çilek, Damat Tween, Esse ve Kiğılı yer alıyor...

Yusuf Ziya Yılmaz: 30 bin riskli konutu 8 yılda dönüştürürüz!

Başkanlar ve Şehirleri’nde bu haftaki konuğum Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna dördüncü dönemdir oturan Yusuf Ziya Yılmaz. Bu röportaj benim için diğer röportajlarımdan biraz farklı. Zira ben Samsunlu’yum.

Sustainable Brands - Sürdürülebilir Markalar konferansı bugün başladı!

Sustainable Brands - Sürdürülebilir Markalar konferanslar serisinin İstanbul ayağı, 28-29 Mayıs tarihlerinde Swissotel The Bosphorus’ta başladı. Konferansta bu yıl 80’in üzerinde konuşmacı, 40’ı aşan oturum ve 3 workshop’un yer alacak...

yum brands Haberi

yum brands


Turkent Gıda, ABD'li fast food devlerinin franchise ve işletme haklarını Yum Brands'a sattı.

Bu satış sonrasında Süzer Grubu, kendi bünyesinde perakende sektörü olarak tanımladığı fast food alanından çıkmmış oldu.


Satış, Rekabet Kurulu tarafından da onaylandı.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Turkent Gıda ve Turizm San. ve Tic. A.Ş.’nin hisselerinin tamamının Yum! Brands Inc. tarafından, tamamına sahip olduğu bir iştiraki vasıtasıyla devralınması işlemine izin verildi" denildi.

Pizza Hut'ın Türkiye'de 41, KFC'ninse 59 şubesu var. İki zincirde 2.300 kişi istihdam ediliyor.Pizza Hut Türkiye'deki ilk restoranı 1988 yılında Ataköy Galleria’da açmış, 2000 yılına kadar restoranlar Tricon tarafından yönetilmişti. 2000 yılı Ocak ayında ise Turkent, Pizza Hut restoranlarının Türkiye franchise haklarını satın almıştı.

Kentucky Fried Chicken (KFC)’nın ilk restoranı ise Turkent tarafından 1989 yılında...