02 / 05 / 2024

Yunanistanda özelleştirmelere protesto

Yunanistanda özelleştirmelere protesto

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin özelleştirme politikaları protesto edildi.

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

Cihangirliler, Roma Bahçesi'ne sosyal tesis kararını protesto etti!

Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, Cihangir Roma Bahçesi alanına sosyal tesis yapılması kararını protesto etti.

Atina'da hükümetin özelleştirme politikalarına protesto!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin özelleştirme politikaları protesto edildi.

Türk şirketler Yunanistan'da özelleştirmelere talip!

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu Başkanı Pitsiorlas, "Beni çok sayıda Türk şirketi ziyaret etti. Özelleştirme programlarında Türk şirketlerinin ilgisinin artacağına inanıyorum" dedi.

TCDD’deki özelleştirme protesto edildi!

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), İstanbul 1 No’lu Şube, TCDD’deki özelleştirme uygulamalarını protesto etti. BTS üyeleri, Haydarpaşa Garı’nda açıklama yaptı.

Karadeniz'den Yunanistan'daki özelleştirmelere kredi!

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Yunanistan'daki özelleştirmelerle ilgilendiklerini, öncelikli alanların ise havaalanı ve enerji olduğunu bildirdi.

Yatağan Termik Santrali özelleştiriliyor mu?

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan işçiler, işyerlerinin özelleştirmeyle devredilmesini yollara dökülerek protesto etti. Sendikala üye işçiler santral ve kömür ocağı önünde toplanıp işyerini terk etmeme kararı aldı..

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi. DEH'in binası önünde toplanan çok sayıda çalışan, teşkilatın özelleştirilmemesi yönünde sloganlar atarak Parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesine işçilerden tepki!

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin özelleştirilmesini protesto etmek için işçiler kendilerini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) demir korkuluklarına zincirledi. Yaklaşık 4 gündür ÖİB önünde bekleyen gruba polis müdahale etti...

Palandöken'de kayak merkezlerinin özelleştirilmesine tepki!

Palandöken kayak merkezlerinde mekanik tesislerin kullanımı için özelleştirme idaresi tarafından antrenör-sporculardan ücret talep edilmesi protesto edildi. Ayık, Erzurum'daki kulüpler ve federasyon olarak büyük bir mağduriyet içinde olduklarını söyledi.

Çatalağzı Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepkiler geldi!

Çatalağzı beldesindeki santralin önünde toplanan, aralarında özel maden işletmecileri, santralde çalışan işçi yakınlarının yanı sıra 50 Genel Maden İşçileri Sendikası üyesinin bulunduğu grup, pankartlar ve sloganlarla özelleştirme kararını protesto etti..

Otoyol özelleştirmelerinde süre 24 Nisan'a uzatıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), köprü ve otoyolların 25 yıl süre ile işletme haklarının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesinde ön yeterlilik son başvuru tarihini 24 Nisan'a uzattı

Yunanistan mallarına Türk firmalardan talep yağıyor!

Yunanistan'daki 50 milyar euroluk özelleştirmelere Türkler'den talep yağıyor. Türk firmaları limanlardan enerjiye, bahis oyunlarından emlağa kadar birçok alanda Komşu'ya çıkarma yapacak

Yunanistanda özelleştirmelere protesto Haberi

Yunanistanda özelleştirmelere protesto

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin özelleştirme politikaları protesto edildi.


Yüzlerce gösterici, Kamu Çalışanları Federasyonu'nun (ADEDY) çağrısıyla Sintagma Meydanı'na gelerek meclis önünde toplandı.


Göstericiler, hükümetin özelleştirme politikalarına karşı sloganlar attı. Gösteri sırasında olay çıkmadı.


Yunan meclisinde bugün görüşülen ve oylamaya sunulacak torba yasa tasarısında, ülkenin kurtarma paketinin 2,8 milyar avroluk yeni diliminin serbest bırakılması için gerekli adımlar oylanacak. 


Özelleştirmelerin öne çıktığı torba yasa tasarısında, Kamu Enerji Kurumu (DEI) ve Atina ve Selanik Su ve Kanalizasyon İdarelerinin bulunduğu birçok kamu şirketi yer...