22 / 07 / 2024

yurt dış iş ilanı

yurt dış iş ilanı

Yurt dışında iş ilanlarına Avrupa’nın Danimarka ülkesi de eklendi. Avrupa’nın en refah ülkelerinden biri olan Danimarka, 5 bin 376 euro yani yaklaşık 100 bin lira maaşla çalışacak kişiler arıyor.

Yurt dışı çıkış harcına rekor zam geldi! Ne 1.500, ne de 3 bin TL!

Yurt dışı çıkış harcına yapılacak olan ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen zam belli oldu. 150 Türk Lirası şeklinde uygulanan yurtdışı çıkış harcına yüzde 233 zam yapılarak, 500 TL'ye çıkartıldı.

Türk müteahhitler 2024'ün ilk yarısında yurt dışında 7,6 milyar dolarlık iş üstlendi!

Türk müteahhitlik sektörünün bu senenin lk 6 ayında yurt dışında üstlendiği proje tutarı 7,6 milyar dolar olarak açıklandı. İşte dünden bugüne sektörün rakamları...

Kaya Holding'den ilk yurt dışı otel yatırımı! Londra'daki Great Northern Hotel'i satın aldı! 

Kaya Turizm Grubu, yurt dışındaki ilk yatırımını Londra'nın en prestijli bölgelerden olan King's Cross'ta yer alan Great Northern Hotel'i satın alarak yaptı. 

Yurt dışı çıkış harcı 3 bin TL'ye çıkıyor!

Yurt dışı çıkış harcına zam geleceğine yönelik belirtilen haberlerden sonra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan sunum kapsamında, mevcut 150 Türk Lirası olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL'ye yükseltilmesi önerildiği belirtildi. Önerinin önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Yurt dışında yaşayanlar ya da yurt dışından Türkiye'ye dönenler nasıl emekli olabilir?

Türkiye’de milyonlarca kişi kademeli emeklilik bekliyor. Milyonlarca emekli de açlık sınırı ve asgari ücretin çok altında maaş alıyor. Vatandaş emeklilik sistemi ile ilgili düzenleme beklerken, mevcut yasalara göre yurt dışında yaşayanlar da Türkiye’den emekli olabiliyor? İşte detaylar...

Sektörden katlamalı vergi eleştirisi: Yatırımcıyı yurt dışına kaçar, işsizlik artar!

İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada 2. ve daha fazla konuttan kademeli olarak daha fazla vergi alınmasını öngören yasal düzenlemenin yatırımcıları yurt dışına kaçıracağını ve işsizliği artıracağını söyledi.

Polat Gayrimenkul'ün yurt içi ve yurt dışı projelerine büyük talep! Konutların yüzde 80'i satıldı!

Polat Gayrimenkul’ün, yurt içi ve yurt dışı projeleri büyük talep gördü. Büyük ilgi neticesinde beklenenden çok daha hızlı tükenen  dairelerin yüzde 80'i satıldı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Otel fiyatları cep yakıyor! Yerli turist yurt dışını tercih ediyor...

Bayram tatilinde otel fiyatları cep yakınca yerli turistin yurt dışına yöneldiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, bunun döviz kaybına neden olduğunu ifade etti. Palandöken, "Bakanlığımız tarafından iç turizmde yerli turiste teşvik mekanizmaları ile promosyonların tanınması lazım."

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

yurt dış iş ilanı Haberi

yurt dış iş ilanı

Döviz kurlarındaki artış nedeniyle yaşadığı ülkede parası değer kaybeden ve alım gücü düşen milyonlarca insan yurt dışından iş arayışında bulunmasına neden oluyor. 

Vasıflı ve vasıfsız iş gücüne ihtiyacı olan Danimarka aylık 5 bin 376 euro yani yaklaşık 100 bin lira maaşla işçi aradığını açıkladı
Yurt dışında çalışmak isteyen kişilerin en çok merak ettiği konuların başında ne kadar maaş kazanacağı geliyor.

DANİMARKA’DA NE KADAR MAAŞ VERİLİYOR?

Danimarka işe almayı uygun gördüğü kişilere en düşük maaşın 5 bin 376 euro (Yaklaşık 100 bin TL) olacağını duyurdu.  Maaşlar meslek gruplarına göre de değişkenlik gösterebiliyor.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda çok sayıda internet sayfasının başvuruları aldığı öğrenildi. Başvuru yapmayı düşünen kişiler için kariyer sayfalarındaki ilanları inceleyebilir, ülkedeki firmalarla direkt iletişime geçebilir.

HANGİ MESLEK GRUPLARI ALINACAK?

Ülkede çalışmak...