03 / 05 / 2024

yurt dışı emlak pazarlama

yurt dışı emlak pazarlama

Ticaret Bakanlığı gayrimenkul hizmetlerine vereceği desteklerle ilgili açıklama yaptı. Yurt dışına konut pazarlayan emlakçılara yıllık 600 bin lira destek verilecek.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Gayrimenkul yatırımcıları yurt dışına açılıyor!

Emlak fiyatlarının artması ve yabancıya gayrimenkul satışı ile sağlanan avantajlar nedeniyle yurt dışı gayrimenkul yatırımları artmaya devam ediyor. Bu kapsamda, özellikle son 2 yıldır yurt dışına yoğun talep olduğu ifade ediliyor.

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Türkiye'deki emlak piyasalarında yaşanan durgunluğu bahane eden yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmaları, Türk yatırımcıları radarına aldı. Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Türk inşaatçılar yurt dışında 9 bin 700 proje yaptı!

Yurt dışında 123 ülkede 9 bin 700 proje hayata geçiren Türk inşaat sektörü, konut üretimiyle başladığı üretim yolculuğunda metro, enerji santrali, havalimanı gibi büyük ölçekli projelerle gücünü pekiştiriyor...

Modanisa deneyim mağazalarıyla yurt dışına açılacak!

Mufafazakar modaya yönelik ürünler sunan alışveriş platformu Modanisa, Türkiye'de 'deneyim mağazaları' açmaya başladı. Şirket bu alanda yurt dışına da açılmayı planlıyor. Yurt dışı açılımı İngiltere'den başlayacak. Hedef ilk aşamada yurt dışında 10 mağaza açmak...

Bu yıl yurt dışında 500 mağaza daha açılması bekleniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "BMD üyesi markalarımızın 2018 sonu itibarıyla yurt dışında 4 bin civarında mağazası bulunuyor. Bu yıl sayının en az 4 bin 500'e çıkacağını öngörüyoruz" dedi...

Acıbadem Grubu rotasını yurt dışına çevirdi!

Acıbadem Grubu geçtiğimiz yıl cirosunu yüzde 32 artırarak beklentisinin üzerinde bir performans ortaya koydu. Halihazırda Türkiye'de 2 hastane yatırımına devam eden grup, önümüzdeki dönemde ise büyümek için rotayı yurt dışına çevirmiş durumda.

TMB: Yurt dışında yılda 30 milyar doları yakalayacağız!

Yurt dışından önemli projelere imza atan Türk müteahhitler 4. Ticaret Müşavirleri Konferansı'da bir araya geldi. Konferansta konuşma yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, yurt dışında inşa edilen projelerde sektör temsilcileri ile daha yakın işbirliği sürdürüleceğini söyledi.

Turken Vakfı'nın yurt dışında gayrimenkul edindiği iddiası TBMM'de!

Turken Vakfı'nın yurt dışında gayrimenkul edindiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sosyal medyada kayıt dışı emlak alım satımına uyarı!

Muğla'da, sosyal medya üzerinden son dönemde kayıt dışı emlak alım satımı yapanların arttığı ifade edildi. Yasalara uygun olmayan şekilde emlak alım satımı yapan kişi ve kuruluşlar, cezai yaptırımlar konusunda uyarıldı.

yurt dışı emlak pazarlama Haberi

yurt dışı emlak pazarlama

5448 sayılı Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı yayınlandı. 142 maddeden oluşan bu kararın 3’üncü bölümü, yurt dışına gayrimenkul pazarlayan emlakçılara verilecek desteklere ayrıldı.

Buna göre; pazara giriş belgeleri desteğinin üst limiti yıllık 1,8 milyon TL olacak. Birim açılması ve işletilmesiyle ilgili belgelendirme giderleri için 5 yıl boyunca yüzde 50 oranında ve yıllık en fazla 720 bin TL tutarında destek verilecek. Yıllık 1,8 milyon TL'ye kadar reklam ve tanıtım giderleri desteği verilecek. Fuarlara ve etkinliklere katılım için etkinlik başına 300 bin TL'ye kadar destek sağlanacak. Film ve dizilerde ürün yerleştirme için yıllık en fazla 600 bin TL destek sağlanacak. Sanal fuar organizasyon desteği, faaliyet başına 600 bin TL; yarışma ve etkinlik desteği, etkinlik başına 1,2 milyon TL...