24 / 07 / 2024

Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesi yönetmeliği

Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesi yönetmeliği

Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesine Dair Yönetmelik 27 Haziran 2000 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında fuar düzenlenmesine uygun hale getirilmiş açık ve kapalı alanlara ilişkin esaslara yer veriliyor...

THY'den yurt içinde ucuz bilet kampanyası!

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı çıkışlı ya da varışlı, yurt içi, direkt, ekonomi sınıfı uçuşlarda geçerli 849 liradan başlayan fiyatlarla kampanya başlattığı kaydedildi. 

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Çiftçiler dikkat! Buğday ve arpa üretimi arttı: Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları katlandı! Son dakika!

Türkiye'nin buğday üretimi 21,5 milyon tona, arpa üretimi ise 9 milyon tona ulaştı. Yurt içinde buğday, arpa, mısır fiyatları da resmen katlandı. İşte buğday, arpa, mısır 10 Eylül 2023 fiyat listesi...

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.

LG OLED evo İşbirliğiyle CI Bloom Sanat Fuarı Kapılarını Açıyor!

Türkiye'nin çağdaş sanatı desteklemek amacıyla düzenlenen CI Bloom sanat fuarı, LG OLED evo partnerliğinde gerçekleşecek.

Yurt dışı seyahatleri yüzde 99 oranında arttı! Yurt dışı seyahatlerde en çok nereleri tercih ediliyor?

2023 yılının ilk çeyreğinde yurt dışı seyahatleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99 oranında artış gösterdi. Kişi başına düşen ortalama harcama tutarı ise 677 dolar oldu.

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Bu yılın ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa ekonomisinden gelen haber akışlarının yanı sıra küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve bankacılık krizine ilişkin endişeler fon dünyasını da etkiledi. Yatırımcılar fon seçiminde yurt dışı faktörlerin yanı sıra seçim öncesi gelişmeleri de dikkate alıyor.

Türk müteahhitler yurt dışında 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı verilerine göre Türk müteahhitlik sektörü  yılın ilk çeyreğinde yurt dışında toplamda 4,1 milyar dolarlık proje üstlendi. 

Yurt içi turizm rakamları açıklandı! Harcanan para dudak uçuklattı

Yerli turistlerin geçen sene yurt içinde yaptığı seyahat harcamaları 63,4 milyar TL oldu.

Rakamlar açıklandı! Türkiye, 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti!

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösterdi. İşte haberin devamı..

Öğrenci yurt ücretleri belli oldu! Büyük zam, böylesi görülmedi! İstanbul, Ankara, İzmir yurt ücretleri ne kadar?

Son bir sene içinde ev kira fiyatları yüzde 140'a varan oranda yükselirken özel öğrenci yurt ücretlerine de zam geldi. Yurt ücretleri ne kadar 2022? İstanbul, Ankara ve İzmir yurt ücretleri kaç para oldu? İşte öğrenci yurt ücretleri 4 Ağustos 2022...

Doğtaş yurt içinde 180, Kelebek 150 mağaza açacak!

Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu CEO'su Hacı Ali Doğan, ''Yıl sonunda yurt içinde Doğtaş 180, Kelebek ise 150 mağazaya ulaşacağız'' diyor.

Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesi yönetmeliği Haberi

Yurt İçinde Fuar Düzenlenmesi yönetmeliği

Fuar alanları yönetmeliği!


YURT İÇİNDE FUAR DÜZENLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK


BİRİNCİ KISIM 

GENEL HÜKÜMLER


BİRİNCİ BÖLÜM 

AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK VE TANIMLAR 


Amaç 


Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, fuarların yeterli altyapı, modern teknik ve donanımlarla, önceden belirlenmiş bir program dahilinde, düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar ile bu konudaki standartları belirlemektir. 


Kapsam 


Madde 2- Bu Yönetmelik; fuar düzenleyeceklerde aranacak nitelikler ile bunların yükümlülüklerini, fuarların düzenlenmesine ilişkin esasları, fuar alanlarında bulunması gereken asgari teknik ve fiziki özellikleri, fuarların denetlenmesine ilişkin hükümleri ve bu Yönetmeliğe aykırı davranışlar konusundaki düzenlemeler ile Bakanlığın bu konudaki görev ve yetkilerini ve konuyla ilgili diğer hususları kapsar. 


Hukuki Dayanak 


Madde 3- Bu Yönetmelik, 3143 sayılı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 12 ve 33 üncü maddeleri uyarınca düzenlenmiştir. 


Tanımlar 


Madde 4- Bu Yönetmelikte; 


a) Kanun : 3143 sayılı Sanayi...