27 / 04 / 2024

Yurtdışı müteahhitlik belgesi ne işe yarar

Yurtdışı müteahhitlik belgesi ne işe yarar

Yurtdışı müteahhitlik belgesi nedir? Yurtdışı geçici müteahhitlik belgesi nedir? Bu belgeler ne işe yarar, bu belgeler neden alınır gibi sorularınıza yanıt bulmak için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın!

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Howden Sigorta, yurtdışı müteahhitlik projelerine yoğunlaşıyor!

Türkiye'deki yatırımlarını sürdüren Howden Sigorta, altyapı inşaatları ve yurt dışı müteahhitlik projeleri üzerine yoğunlaşıyor.

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde toparlanma beklentileri güçlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Nisan 2018 İnşaat Sektörü Analizi’nde, 9 yıldır dünya ikinciliği konumunu koruyan Türk müteahhitlerin 2018 yılının ilk çeyreğinde yurtdışında 3.4 milyar dolar tutarında 32 yeni proje üstlendiğini açıkladı. 

Türkiye'nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik!

Yurtdışında iş yapan müteahhitler 10 yılda 230 milyar dolar gelir kazandırdılar. TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Türkiye’nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik sektörüdür” diye konuştu. 

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerine Türk damgası!

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine Türk firmaları damga vurdu... Dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında son 10 yılda üstlendiği 4 bin 152 projenin tutarı 220 milyar doları aştı.

Müteahhitler yurtdışında 10 yıllık büyüme ivmesini kaybetti!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde son 10 yılda kazanılan hızlı büyüme ivmesinin 2016 yılında kaybedildiğini belirtti. Varlık Fonu'nun kuruluşuyla altyapı yatırımları ve inşaat sektörü için olumlu bir etki yaratabileceği düşünülüyor.

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde yüzde 64 düşüş!

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde Türkiye'nin payı bu yıl yüzde 64 azaldı. Üstlenilen iş sayısı 92'ye, iş tutarı da 7.7 milyar dolara geriledi.

Yurtdışı müteahhitlik belgesi ne işe yarar Haberi

Yurtdışı müteahhitlik belgesi ne işe yarar

Yurtdışı müteahhitlik belgesi nedir?

Yurtdışında, inşaat, tesisat, montaj, mühendislik, proje, müşavirlik, işletme, bakım ve onarım gibi hizmetler yapan veya yapacak olan gerçek kişi ve firmaların "Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi" veya bu belgenin yerine geçen "Yurtdışı Geçici Müteahhitlik Belgesi" almaları gerekiyor.

             

Yurtdışı müteahhitlik belgesi neden alınır? Yurtdışı müteahhitlik belgesi ne işe yarar gibi sorularınızı yanıtlayacak olursak; Belgenin alınmasının nedeni T.C. Kamu kurum ve kuruluşlarının, T.C. Gerçek kişi ve firmalarından, müteahhitlik işleri ile ilgili yurtdışı hizmeti vermeleri aşamasında "Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi" veya yerine geçen "Yurtdışı Geçici Müteahhitlik Belgesi " ni istemeleri mecburi olması olarak karşımıza çıkıyor.


Söz konusu belgeler ile ilgili tanımlamalara 25 Eylül 2007 Salı günü 26654 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliği kapsamında şu şekilde...