30 / 04 / 2024

yurtdışı osb projeleri

yurtdışı osb projeleri

Afrika, Avrupa ve Asya’da kurulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB), ABD ve Arjantin’e açılıyor. Türk- Amerikan İşadamları Derneği, ABD’de 8 milyar dolarlık Türk OSB’si kurmak çalışmalara başladı.

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk yeni proje!

Yurtiçi ve yurtdışında projeleri için düğmeye basan Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, Ağustos ayının 2. yarısında Kıbrıs’ta 3 bin dairelik projelerine başlayacaklarını ve bölgede yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

OSB'lerin yatırım projelerine destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca OSB'lere bankalardan yatırım projeleri için kullandıkları kredilere faiz desteği verilmesi mümkün olacak.

Ezine Gıda İhtisas OSB'de Mart ayında arsa satışları başlayacak!

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yakında ihalesi yapılacak altyapı projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Iğdır'da planlanan OSB projeleri mecliste!

Iğdır ilinde organize sanayi bölgesi veya sanayi siteleri kurulup kurulmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Demirağ OSB'de ihale süreci başladı!

Sivas'ta kurulacak Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) altyapı projeleri yapım ihalesi 7 Haziran'da yapılacak. 

Çerkezköy OSB'de baraj ve okul kurulacak!

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, istihdam ve eğitimde gelişme yaşatacak projeleri açıkladı. Çerkezköy OSB yönetimi, meslek lisesinden sonra bir de meslek yüksekokulu kurmaya hazırlanıyor.

Türk müteahhitler yurtdışı inşaat işlerinde iyi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Türk müteahhitlerin yurtdışında üstlendiği projeleri değerlendirdi. İşte, Tevfik Güngör'ün bugünkü yazısı...

Hopa, liman ve OSB projeleriyle cazibe merkezi olacak!

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek Hopa Limanı ve OSB projeleri hakkında açıklama yaptı.. İşte detaylar..

RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü'nü tasarlayacak!

Konut, turizm işletmeleri, çok amaçlı sosyal mekânlar ve sağlık yapıları gibi alanlarda iç mimari tasarım ve uygulama projeleri gerçekleştiren RSG İç Mimarlık, Manisa OSB Sağlık ve Spor Kulübü’nün iç mekân, dış cephe ve peyzaj tasarımını da üstlendi.

Pana Yapı'nın projeleri Recexpo Fuarı'nda tanıtıldı!

Türkiye’nin yeni ve prestijli gayrimenkul firmalarından Pana Yapı, markalı konut projeleriyle yurtdışında da adından söz ettirmeye devam ediyor. Pana Fikirtepe projeleri Bakü RecexpoFuarı 2015'de görücüye çıktı.

ASTİM OSB'de 200 dönüm alan yer talep edenlere verilecek!

ASTİM OSB Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Erol Ayyıldız’ı ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdi. Maraş, 2016 yılı içerisinde 200 dönüm arazinin, OSB’den yer talebinde bulunan sanayicilerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

Türk müteahhitlerin yurtdışı projeleri azaldı!

İnşaatçılar yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da zor günler geçiriyor. Türk firmalarının aldığı proje sayısı 1 yılda yüzde 50 geriledi.

yurtdışı osb projeleri Haberi

yurtdışı osb projeleri

Türkiye'de sayıları 300'ü bulan Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) dünya çapındaki yayılmasını devam ettiriyor. Sabah Gazetesi'nden Metin Can'n haberine göre sanayiciler, Afrika, Avrupa, Asya'da kurulan Türk OSB'lerin ardından Amerika ve Arjantin'e de açılıyor. 

Türk- Amerikan İşadamları Derneği (TABA- AmCham) Amerika'da yaklaşık 8 milyar dolarlık yatırımla Organize Sanayi Bölgesi kurmak üzere harekete geçti.

TEKSAS'TA YAPILACAK

Teksas'ta yapılması planlanan OSB'de 500 Türk şirketi faaliyet gösterecek. Bir diğer OSB yatırımı ise Güney Amerika'da planlanıyor. Arjantin'de kurulacak OSB'ye de şimdiden 50 başvuru var. 

TABA Derneği Başkanı Ali Osman Akat, Türk firmalarının marka değerlerini daha çok artırıp Amerikan pazarından pay almasını hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Akat, şöyle devam etti: "Amerika ile Türkiye arasında ticari hacim şu anda yaklaşık 8 milyar dolar ihracat ve 12 milyar dolar ithalat... Bu rakam...